Koje pojačalo za Hughes & Kettner Tubeman 2?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koje pojačalo za Hughes & Kettner Tubeman 2?
ima li onda neko pojma sta bi moglo da mi bude od koristi, neko bolje pojacalo, veca snaga. Imam pedalu Hughes & kettner i treba mi neko dobro pojacalo jer pedala przi. al mi po mogucstvu treba nesto sa reverbom.
Re: Koje pojacalo onda za hughe & kettner pedalu
Hm... Jesi imao na umu koliko vati ti treba i koliko para si spreman da izdvojis? Btw, o kojoj se Hughes & Kettner pedali radi?
Last edited by sl0e on 25 Dec 2008, 00:03, edited 1 time in total.
Pedala je tubeman 2, ima tri kanala, zadovoljan sam njome ali nikako da nadjem neko pojacalo da joj da da radi svoje, spreman sam oko 500 evra da dam, li ne i previse.
Bilo ko? help 

Nemoguce da niko nema resenje neko adekvatno. Pomozite ljudi, necu da kupim neku brlju.
- Rocket Roll
Koja si pojačala probao, i šta to u njima nije dozvoljavalo Tubemanu da "radi svoje"?Lespaul wrote:...nikako da nadjem neko pojacalo da joj da da radi svoje...
Re: Koje pojačalo za Hughes & Kettner Tubeman 2?
Da se ogradim: Nisam čak ni probao dvojku, pa ne znam koliko se zvučno razlikuje od starog Tubeman-a, tako da sve što pričam, uzmi sa rezervom, odnosi se na keca - ne znam koja je konkretno razlika, nisam imao prilike uporediti. Trebalo bi da su slični.
Ja sam ga svirao kroz Valvestate Marshall-a a i kroz Lampaša, ali je bila nešto starija glava koje je onako, Crunchy malo radila. Za neki jako definisan metal zvuk, čak je bolje radio u tranzistorcu, ali je davao obliji, masniji ali pomalo fuzzy ton u tom Marshall-u (ton je bio takav kod pojačala, ali prilično upakovan u razglasu kad je pojačalo ozvučeno) nisam ga svirao uključenog u neku moderniju lampa glavu. Čuo sam kako ga sviraju kroz lampa Fendera - vrlo dobro ali opet drugačiji trip. Generalno, treba ti čisto pojačalo, i dovoljno jako, sa EQ-om koji lepo radi. jedino naravno nema mnogo smisla da uzmeš nekog Marshall-a koji sam po sebi već distorzira i sa minimumom gaina i da pokušavaš da napraviš farbu za tehnički death metal. Ne sviđa mi se kako radi sa aktivnim magnetima, čisto da pomenem. Takođe, treba probati oba izlaza, nekad bolje radi upravo onaj za direct recording umesto onog za amp.
Edit:
Umalo da zaboravim hahaha
Evo to primer:
Trigger, album, Ritam gitare, to je H&K Tubeman kec u Marshall glavu i kutiju 4x12 (4 layer-a levo i desno, i onda doduše dodata još dva sa POD-a)
Ja sam ga svirao kroz Valvestate Marshall-a a i kroz Lampaša, ali je bila nešto starija glava koje je onako, Crunchy malo radila. Za neki jako definisan metal zvuk, čak je bolje radio u tranzistorcu, ali je davao obliji, masniji ali pomalo fuzzy ton u tom Marshall-u (ton je bio takav kod pojačala, ali prilično upakovan u razglasu kad je pojačalo ozvučeno) nisam ga svirao uključenog u neku moderniju lampa glavu. Čuo sam kako ga sviraju kroz lampa Fendera - vrlo dobro ali opet drugačiji trip. Generalno, treba ti čisto pojačalo, i dovoljno jako, sa EQ-om koji lepo radi. jedino naravno nema mnogo smisla da uzmeš nekog Marshall-a koji sam po sebi već distorzira i sa minimumom gaina i da pokušavaš da napraviš farbu za tehnički death metal. Ne sviđa mi se kako radi sa aktivnim magnetima, čisto da pomenem. Takođe, treba probati oba izlaza, nekad bolje radi upravo onaj za direct recording umesto onog za amp.
Edit:
Umalo da zaboravim hahaha

Trigger, album, Ritam gitare, to je H&K Tubeman kec u Marshall glavu i kutiju 4x12 (4 layer-a levo i desno, i onda doduše dodata još dva sa POD-a)
Najbolje je da imas neki slejv za gitaru + kutija.
Hughes kettner Cf-200
Rocktronvelocity 300
ili bilo koji lampaski , sto je jos bolje, ako imas para.
Marshall
Engl
Messa
Peavey
Pozz.
Hughes kettner Cf-200
Rocktronvelocity 300
ili bilo koji lampaski , sto je jos bolje, ako imas para.
Marshall
Engl
Messa
Peavey
Pozz.
Obično se pedale, a verujem i ta, tjuniraju na vrlo poznatim pojačalima, te bih ti preporučio sve od Fendera sa Reverbom i to po mogućstvu bez ikakvih overdrive. Od novijih bluez Deluxe (ne hotroad), ili starija silverface twin-reverb, vibroverb,vibrolux-reverb,deluxe-reverb....sve zavisi od snage i koliko daleko možeš da nosiš. Možeš nešto od VOX ili Marshall-a, ali ove preferiram zbog Reverba...