Vox AD-100 VTH???

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Madhead

Vox AD-100 VTH???

Post by Madhead » 25 Dec 2008, 20:20

Video sam ovu glavu pojacala na sajtu sky-music-a i mislim da je cena od 245e sasvim pristupacna!
Ali posto se ne rarumem zamolio bih vas ako je neko imao iskustva sa istim napise sta misli da valja a sta ne!

istiqrac

Re: Vox AD-100 VTH???

Post by istiqrac » 25 Dec 2008, 20:55

Ja vimam vox ad50 ali kombo, za ono sto meni treba, a to su svirke po manjim klubovima i snimanje u kucnim uslovima radi dobro. Ima solidne simulacije pojacala, ali nista posebno, kolko para tolko muzike.

Madhead

Post by Madhead » 25 Dec 2008, 21:32

Ja ovo mislim da uzmem a da kutiju posle pravim sam!! Ali najbolje da se prvo malo posavetujem! :)
Sto je sigurno sigurno je!! Hvala!
I nadam se da vredi te pare.

Madhead

Post by Madhead » 28 Dec 2008, 10:00

MIslim pali babu da ti strika najke!!!!!!

Hoce li neko, nesto da kaze ili bas niko, nista ne zna?!

alzo

Post by alzo » 28 Dec 2008, 10:35

I mene interesuje to pojacalo i koliko sam cuo na Youtube zvuci dobro,
a bilo bi dobro da bilo ko ko ima neko pojacalo iz AD serije kaze svoja
iskustva posto su svi preampovi isti, jedino je razlika u snazi.....

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/UTAz-uUPyqI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/UTAz-uUPyqI&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/KXY4936cOp0&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/KXY4936cOp0&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 31 Dec 2008, 13:49

---

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 31 Dec 2008, 13:51

Evo ovako. Ad serija je bukvalno napravljena da bi gitaristi za malo para dobili alat da mogu da rade. Npr u AD XL nejnovijioj seriji Vox je napakovao sve moguce sto se moze napakovati u amp.
AD serija je odlican pocetak za svakog gitaristu, a za ne mnogo zahtjevne gitariste AD ce pruziti sve potrebno da se rade i zive svirke.
Ja ga nebih samo koristio za hi gain svirku, sve ostalo je prilicno pristojno uradjeno.

Vox AD valvetronic VT i XL ubija cijenom.

Ja imam gomilu zadovoljnih kolega sa najmanjim modelima ... cak i DA verzijama ....

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 31 Dec 2008, 17:50

Imam drugar moj AD 50, kombo sa 2 12"-ice, i ja ti mogu reci da je za te pare. to najbolje pojacalo koje mozes da nadjes. Uzmi neku kombo varijantu, mnogo je lakse, zbog svega, a skoro je istog tona, kao i head+box, nema potrebe za tim. A posle kad skupis neke pare, onda uzimas nesto malo bolje, u obliku glava+ box. Pogledaj i peavey valveking koje je cene, cini mi se da je malo skuplji, ali radi odlicno.....

Madhead

Post by Madhead » 31 Dec 2008, 20:01

Pale cene!!! Sad je 200e!
ispade da ih reklamiram ali ne mogu da verujem!!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 31 Dec 2008, 21:59

alzo wrote:...bilo bi dobro da bilo ko ko ima neko pojacalo iz AD serije kaze svoja
iskustva...
Pogledajte ovde Savinu recenziju Valvetronix linije, gde se pominje i AD100: viewtopic.php?f=45&t=556&start=0

Savinu detaljnu recenziju Valvetronixovog AD30 modela možete da pogledate ovde: viewtopic.php?f=45&t=555&start=0

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 02 Jan 2009, 15:38

Evo ovako: mjesec dana sam samo pretrazivao o Vox AD..VT Valvetronix seriji da vidim sta je dobro i sta mi treba.
Imam ga vec mjesec dana, Vox AD50VT...
Treba da budes jasan za sta ti tacno treba. Kod zive svirke se javlja jedan apsurd.
Moja kombo varijanta je za zive svirke pravljena, ali pojacalo koje ima u sebi 11 efekata i 11 vrsta pojacala uopste ne može da se iskoristi jer posjeduje samo dva kanala za memorisanje dva zeljena tona, a nemas prebacivanje efekata i pojacala sem rucnog. E zbog toga firma Vox treba ili je vec izbacila novu seriju ( prica je bila krajem decembra), VT (50 W) seriju koja je mnogo prihvatljivija za zive svirke, sa vise kanala i olaksanim radom na zivim nastupima. (Usljed mnogobrojni primjedbi korisnika AD..VT serije).
http://www.voxamps.com/
http://www.valvetronix.net/

alzo

Post by alzo » 02 Jan 2009, 16:05

ako malo pogledas prvi video koji sam okacio covek lepo kaze da mozes da setujes
tri razlicita pojacala sa razlicitim efektima ili da biras dva pojacala i da palis ili gasis
efekte.....ne znam koji footswich koristis ali je izgleda to moguce sa Vox-ovim originalnim......
mislim da sa tri setovana pojacala i par pedala sa efektima moze da se zavrsi dobar posao na svirci..... :)
mene uglavnom ineresuju clinovi pa ako mozes reci nam kako ti zvuce..........

istiqrac

Post by istiqrac » 02 Jan 2009, 17:49

Klin je skoro fantastican, ja sam dokupio boss foot switch i mozes da koristis ili 2 memorisana kanala i manual kao treci kanal ili 2 memorisana kanala i neki od efekata ili kombinacije efekata koje su memorisane u procesoru pojacala. Meni su distorzije sa njega malo losije i mnogo ih je teze namestiti nego klin, pa ih ja vucem sa pedala. Vredi te pare, ali svakako treba otici i probati... Ja ga koristim i za klubske svirke i za probe i jos me nijednom nije izdalo.

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 02 Jan 2009, 19:16

Ja sam taj video odavno pogledao i prostudirao i nije uopšte problem sta on kaze, vec je problem sta ne kaze. On kaze imas I VARIJANTA:tri pojacala sa razlicitim efektima ILI II VARIJANTA :imas dva pojacala sa mogucnosti iskljucivanja odnosno ukljucivanja efekta. Ali on ne kaze, ako vec imam ta tri pojacala( u toj prvoj varijanti) , da ne mogu da se vratim na jedno od ta tri, sto je po meni problem i da ne mogu da gasim efekte kad to pozelim. U drugoj varijanti imam dva pojacala i mogu da gasim efekte kad to pozelim.
Imas VFS2 foot switch, koji ima dva prekidaca: ako si u manual modu ili preset modu(11 pojacala) priskom na prvi prekidac ulazis u chanell mode gdje si zapamtio svoja dva zeljena tona i samo mozes da prebacujes na jedan ili drugi, a nikako da se vratis na manual ili preset mode. Tada drugo dugme sluzi za iskljucivanje ili ukljucivanje efekata tvoja dva zeljena tona. Mada moze drugi prekidac da koristis da ukljucis manual mode, ali onda taj prekidac ima samo tu funkciju, a nema vise funkciju iskljucivanja efekata.
Hocu da kazem da je to ono sto je pod nogom na svirci, i da je slaba iskoristivost ponudjenog. Ja sam bas uzeo pojacalo da vidim otprilike koje bi pedale kupovao,a ne da kupujem pojacalo sa efektima i onda jos pedale da kupujem.
Da ne duzim, mnogo se toga moze reci o tom pojacalu, ovo je nepotpuna prica.
Muzicke kuce, koliko sam ja uspio da shvatim zele da se ociste od AD...VT serija da bi dosle nove VT koje sam vec spomenuo. Zato preporucujem da se saceka onaj ko misli da uzima iako su na snizenju sada. Nove VT serije imaju 8 !!! kanala za memorisanje, 21 model pojacala itd.http://www.voxamps.com/forum/topic.php?id=37 evo i odlican video http://www.youtube.com/watch?v=ZwB4KMGK9ug

Ako nesto valja na ovom Voxu, onda je to klin, izgleda da mu ova jedna lampa itekako pomaze, ja sviram na washburnu sa dva hambakera (i ne sviram metal :) i dobijem topal bluzi zvuk, mogu da se dobiju lijepe boje funka ako sviras na gitari tipa strata meksikanca, posto moj gitarista svira na njemu. Uglavnom tesko se naslucuje sterilan tranzistorski zvuk na klinu, i to mi je rekao jedan odlican gitarista koji se bas iznenadio kad je cuo klin. Eto to je to :D

alzo

Post by alzo » 03 Jan 2009, 15:01

hvala na ovako detaljnom objasnjenju...........
steta sto su tako tupavo konfigurisali podesavanja........... :grummel_2:

Post Reply