Engl Thunder Drive iliti "Sveti Englija Gromovnik"

Instrumenata, opreme, hardware, software...

Moderators: dejankuki, muki17

cccira
MF veteran

Engl Thunder Drive iliti "Sveti Englija Gromovnik"

Post by cccira » 23 Jan 2009, 17:34

Konacno je stigao, tj. pre par sati ali tek sad sam smogao snage da ustanem od njega :mrgreen:

Otisao sam danas po paket i prva stvar koju sam primetio da je to jedan ooooogrooman paket i da na njemu pise 31 (slovima: trideset jedan) kilogram! Dodjoh do zgrade nekako, jedva ga popeh peske na 4. sprat (nemam lift) i unesoh ga u sobu. Tek tada sam primetio da i na kutiji pise engl. Za sve vas koji ne znate, pojacalo sam polovno kupio preko ebay-a u Nemackoj (tj. ujak je za mene kupio). Ujak nije otvarao kutiju nego je samo prosledio as-is, tako da je pojacalo do mene stiglo onako kako ga je fini cika Njemac zapakovao, sto je uradio svetski. Stvarno skidam kapu, tako dobro je bilo ususkano da apsolutno nista nije moglo da mu se desi. Izvadio sam pojacalo i bio zapanjen: glantz novo! Prasina jos nije pala na njega. U oglasu je pisalo da je novo, par sati svirano, samo sto kad Nemac napise tako stvarno i jeste. Pojacalo je ogromno, prelepo i robusno odradjeno. I da ne radi drzao bih ga kao ukras u sobi :lol:
Evo par slika
Image Image Image Image
Svi zajedno:
Image

Posle sat i kusur aklimatizovanja pojacala konacno sam ga upalio i PAF! Kakav zvuk! Clean je odlican i ima ga mnogo. Igao sam se malo sa gain/master volume kombinacijama i dobio dosta razlicitih zvukova od kojih mi se do sad najvise svideo zvuk koji dobijem kada je gain stavim na najnizu vrednost a onda otpanjim master volume. Sa pojacanim gainom na clean kanalu se izvlaci blagi overdrajv, i lako je dobiti onaj "nit' prljav, nit' cist ton". Crunch je takodje odlican, veoma organski i izdefinisan, savrsen za sviranje AC/DC-jevskog roka. Opet, igranjem sa gainom, crunch volume i master volume potovima se dobija veliki broj zvukova.
I sad dolazi deo koji je za mnoge bio prelomna tacka kada je kupovina ovog pojacala u pitanju. Lead kanal! Blizak crunchu po boji tona ali nesto mnogo agresivnije i zasicenije. Jako zdrava distorzija koja ne prasta greske, jer se svaka sitnica cuje. Veoma lako pokriva 90% metal/rok potreba, a u kombinaciji sa lp-jem, za solo deonice je nesto neprevazidjeno.
U jednom trenutku, dok sam bio na maksimalnom gainu lead kanala, sam slucajno skoro sasvim smanjio volume na gitari i okinuo zicu. I sta sam cuo? Clean gitaru. To se meni nikad nije desilo do sada, verovatno zato sto nisam svirao dovoljan broj (dobrih) pojacala.
Snimicu ovih dana, u zavisnosti od slobodnog vremena, neke zvucne zapise koji bas i nece biti preterano referentni posto o ozvucavanju pojacala nemam pojma. Ako ima neko da mi udeli neki savet, neka to uradi sada, posto stvarno ne znam odakle da krenem a nemam previse slobodnog vremena da menjam pozicije mikrofonu ceo dan

Naravno ima i par negativnih stvari koje su mi danas zasmetale, iako je mozda u pitanju moje nepoznavanje pojacala. Dakle, postoji samo jedna gain kontrola za sva 3 kanala, sto moze biti poprilican problem ukoliko je potrebno instant promeniti kanal u nekoj pesmi npr., ali mislim da se uz malo (jedva cujnih) kompromisa na oba kanala moze resiti. Takodje deluje mi da eq sekcija ne pruza veliku kontrolu. Otprilike je podesena na neki dobar zvuk i okretanjem potova se jako malo menja ton pojacala. Npr. kad sam ukljucio strata u njega nikako nisam mogao da mu dodam jos basa. (ovo je sve jako subjektivno i zakljuceno na osnovu samo 3-4 sata sviranja)

Sve u svemu, ja sam odusevljen i presrecan pojacalom. Verujem da sam kupio sebi dugogodisnjeg saputnika

Cortex
The Necromancer

Re: Engl Thunder iliti "Sveti Englija Gromovnik"

Post by Cortex » 23 Jan 2009, 18:27

Extra Ccciro mogu zamisliti tvoju srecu! :D Da ga svirash dugo godina i da rovesh kano najbesniji metal nekromanser! :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Jan 2009, 19:04

Cestitamo! Pozajmi od nekog SM57 Shure ako imash, i stavi ga direkt na centar zvucnika i tako ga snimi (ako imash SM57) Naravno utisak prostornosti je tesko uhvatiti na snimku...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Jan 2009, 19:15

CEstitam i uzdravlje da se sluzis njime 1000 godina...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Jan 2009, 19:22

tjestitke... this thread is worthless without fender... oh ne... to je za drugu temu... this thread is worthless without sound! :D
otjemo da cujemo taj snarling beast!!!

Rocket Roll

Re: Engl Thunder Drive iliti "Sveti Englija Gromovnik"

Post by Rocket Roll » 23 Jan 2009, 19:36

Sve čestitke! Da ga dugo & srećno sviraš. :D

To je Engl Thunder DRIVE model, je li tako? Ima "Crunch", nema reverb?

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 23 Jan 2009, 19:43

нек ти је са срећом друже ћћћиро

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Jan 2009, 19:46

Rocket Roll wrote:To je Engl Thunder DRIVE model, je li tako? Ima "Crunch", nema reverb?
Jes vala, nazalost bez reverba

Hvala svima na lepijem zeljama :)

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 23 Jan 2009, 19:55

ROOOKAAAJ!!

:metal4: :metal4: :metal4:

Tufli

Post by Tufli » 24 Jan 2009, 07:39

Uzivaj :) :gitara2:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Jan 2009, 14:50

Chestitam

guv'nor

Post by guv'nor » 24 Jan 2009, 14:58

cccira wrote:Konacno je stigao
Jeee!!! Bas sam pre par dana gledao onaj post u kome si rekao da si ga ispazario i svaka cast na strpljenju! :D

P.S. Samo, nije mi jasno sta ce ti bilo kakvo pojacalo pored onog malog Fender Tweed Tone Monstera?!?! :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Jan 2009, 15:17

guv'nor wrote:P.S. Samo, nije mi jasno sta ce ti bilo kakvo pojacalo pored onog malog Fender Tweed Tone Monstera?!?! :mrgreen:

Mnogo je glasno, bilo mi je potrebno nesto za sviranje u sobi
:mrgreen:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Jan 2009, 15:19

Jaoj haos... Cestitam! Drago mi je da se povecao broj ENGL vlasnika u Srbiji za 1... :)

U zdravlje da te sluzi i moram svratiti bre jedan dan da probam to... :D

P.S. Daj bre neke snimke! :)

guv'nor

Post by guv'nor » 24 Jan 2009, 15:27

cccira wrote:Mnogo je glasno, bilo mi je potrebno nesto za sviranje u sobi
Kapiram, kapiram... Jest' nezgodno :mrgreen:

Post Reply