Gibonni

Moderator: Trooper

sinisake
The original one

Re: Gibonni

Post by sinisake » 23 Jan 2009, 03:43

i tekstova koji se bave veselim temama kao što su pedofilija, s/m, samoubistvo, incestuozni odnosi i slično
Ajme, pa jeste l' vi neki ded/blek/ultra metal? Ko smislja tekstove? Pevaljka? :shock:
Sad si me iznenadio. :shock:
Malo ne razumem sta se iskreno i iz srca moze reci na ove teme? Da prostis, to meni bas deluje onako klina(i)cki, a vi i niste vise tako mladi? :wink:
BTW Da ne počnemo o tome šta inače, posebno mislim o dobrom delu domaće "alternativne muzike" koja je na nivou toga da se drugari naduvaju i slože tri ipo beat-a a onda pevač nariče neki tekst u skoro pa melodičnom obliku dok gitarista pali i gasi redom sve pedale ispred sebe i svira dve žice. I posle kao, narod se proseljačio ne voli rock muziku - pitam se zašto.
Ha, ha, ha, ovo mi se dopada. Hajde imenuj i bendove, pa da padne pravi forumski fajt, ko sto je i red!
Meni ovako inace zvuci poslednji album jednog etabliranog B92 benda. :twisted: :twisted:

Dushan S

Post by Dushan S » 23 Jan 2009, 04:23

sinisake wrote:
i tekstova koji se bave veselim temama kao što su pedofilija, s/m, samoubistvo, incestuozni odnosi i slično
Ajme, pa jeste l' vi neki ded/blek/ultra metal? Ko smislja tekstove? Pevaljka? :shock:
Malo ne razumem sta se iskreno i iz srca moze reci na ove teme? Da prostis, to meni bas deluje onako klina(i)cki, a vi i niste vise tako mladi? :wink:
Ja ne vidim ništa klinački u nekoj temi, samoj po sebi, samo u načinu kako je neko obradi. Mislim, mračne teme su prišle jako blizu mainstream-a, a bavljenje unutrašnjim demonima i onim mračnijim u ljudskoj prirodi nije nešto što se vezuje za ovo od žanrova što si ti nabrojao. Ja sam pisao tekstove tako da je glupo da pričam o njima. Uz rizik da se shvati kao samoreklama, ali evo, imaš ovde nešto, Ivačković ne bi trebalo da spada u ljuitelje black metala, a izgleda da su mu se dopali tekstovi:
http://www.danas.rs/vesti/kultura/trile ... _id=147381
BTW Da ne počnemo o tome šta inače, posebno mislim o dobrom delu domaće "alternativne muzike" koja je na nivou toga da se drugari naduvaju i slože tri ipo beat-a a onda pevač nariče neki tekst u skoro pa melodičnom obliku dok gitarista pali i gasi redom sve pedale ispred sebe i svira dve žice. I posle kao, narod se proseljačio ne voli rock muziku - pitam se zašto.
Ha, ha, ha, ovo mi se dopada. Hajde imenuj i bendove, pa da padne pravi forumski fajt, ko sto je i red!
Meni ovako inace zvuci poslednji album jednog etabliranog B92 benda. :twisted: :twisted:
Eh, pa nisu bitna imena, ali je bitno da si očigledno jako dobro znao na šta mislim! :wink: Pljuvanje kolega je kao prvo nešto što ne želim da upražnjavam, a kao drugo, mislim da često nisu oni sami krivi. Postoje na sceni određene grupacije ljudi koji već odavno, godinama i godinama, potkopavaju muzičku scenu (verovatno misleći da joj doprinose) time što podržavaju "Artističko", znaš ono, muzički ekvivalent ljudi koji kad amerikanci urade rimejk evropskog filma unapred odluče da je to smeće zato što je "Mainstream" i jer su to amerikanci, a koji će nekom konfuznom smeću sa hiljadu propusta da progledaju kroz prste jer je stilizovano "Umetnički". Kad ti takva ekipa kao bendu mazi jajca godinama i govori kako si genije samo su ljudi glupi i ne razumeju vas, onda, ode u P.M. rialiti ček.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Jan 2009, 16:50

@Dushan S
Ochito da i mene, kao i mnoge na ovom forumu, posmatrash kao mladu usijanu glavu kojoj je potrebna injekcija svog, istina iskustvom prebogatog rasudjivanja. Ne vidim zashto si se toliko uhvatio za svaku moju rech, nisam hteo da krecem u raspravu niti ce je ovaj post iole podsticati. Kad si vec svaku rech moju shvatio maximalno ozbiljno i odluchio da je prokomentarishesh mogao si, na primer, da vidish i ono "shtavishe, istina je daleko od toga" dakle ja tvoj bend gotivim, shto je nebitno u sushtini, moj post je zaparvo bio jedno zavijeno pitanje tebi koje je glasilo bash kako sam i napisao "da li nakon toliko vremena chovek jednostavno pochne da pravi jednostavnije pesme, ne razmishljajuci o tome hoce li one biti hit explicitno, ali sa ipak, budimo iskreni, latentnom nadom da ce iste to i postati?" i to bash tebi upuceno jer imash toliko iskustva i jer verovatno na neke svoje starije radove sada gledash sa izvesnom dozom prijatnog "hahhaa, dobre su pesme, al ne da sam bio mlad i napaljen" :) Sve ovo u najboljoj mogucoj nameri, jer, preslushao si moje kompozicije, kod sebe sam pocheo da primecujem, u velikoj meri, da se menjam i, iako nikako ne odustajuci od tih kompozicija i nemajuci ideju shta bih u istima promenio, da pochinjem da razmishljam dok komponujem dalje, u drugom, jednostavnijem, direktnijem smislu, tako da je moje pitanje bilo da li je i sa tobom bilo tako? Sasvim bezazleno i prijateljsko ako tako hocesh :)

Nema potrebe da nastavljash sa svojom reputacijom koju tako verno pratish, choveka koji je uvek u nit smrdi nit mirishe stilu :D , koji je zlatna sredina par exelans, kazhi bre jednom jbt, Gibonni je govno, ili taj i taj je sranje, ljigav, i naglasi, ZA MENE, jer vidim da chim neko to ne stavi velikim slovima nakon svake svoje rechi odmah neshto predstavlja kao za svakoga a priori nametljivo. Meni je Gibonni sranje i gotovo. Ne vidim zbog chega sam ogranichen ako to priznam(nije da si ti to rekao, da se ogradim odmah jer ce sledeci tvoj quote ici bash na ovu rechenicu :) ), ja ni u jednom trenutku nisam rekao da on treba da nestane sa scene, shta meni on smeta i shto Vlatko, Manu i Tony sviraju sa njim...ne smeta mi. Samo mi nije jasno. Shtavishe, nisam ni trazhio odgovor ovde na ovoj temi, samo sam izneo to svoje vidjenje i mishljenje.

Eto, raspisah se, potpuno nepotrebno, molim te nemoj da dalje gushimo temu, nema potrebe, u sushtini se razumemo, mozhda chak i slazhemo, i poshtujem tvoje mishljenje, jer je stvoreno od strane choveka chija aktivnost u ovim vodama neminovno povlachi jedan veliki respect, i choveka chije je rasudjivanje veoma privlachno za chitati, ali iskreno, meni nekad zamarajuce zbog celog "ponudicu vam 300 razloga zbog chega biste mogli da razmishljate i ovako, ja ne kazhem da vi niste u pravu, ali latentno i te kako to mislim" fazona :D

Cheers, stay cool and alternative. :dance:

Dushan S

Post by Dushan S » 23 Jan 2009, 17:05

Cortex wrote:@Dushan S
Ochito da i mene, kao i mnoge na ovom forumu, posmatrash kao mladu usijanu glavu kojoj je potrebna injekcija svog, istina iskustvom prebogatog rasudjivanja. Ne vidim zashto si se toliko uhvatio za svaku moju rech, nisam hteo da krecem u raspravu niti ce je ovaj post iole podsticati. Kad si vec svaku rech moju shvatio maximalno ozbiljno i odluchio da je prokomentarishesh mogao si, na primer, da vidish i ono "shtavishe, istina je daleko od toga" dakle ja tvoj bend gotivim, shto je nebitno u sushtini, moj post je zaparvo bio jedno zavijeno pitanje tebi koje je glasilo bash kako sam i napisao "da li nakon toliko vremena chovek jednostavno pochne da pravi jednostavnije pesme, ne razmishljajuci o tome hoce li one biti hit explicitno, ali sa ipak, budimo iskreni, latentnom nadom da ce iste to i postati?" i to bash tebi upuceno jer imash toliko iskustva i jer verovatno na neke svoje starije radove sada gledash sa izvesnom dozom prijatnog "hahhaa, dobre su pesme, al ne da sam bio mlad i napaljen" :) Sve ovo u najboljoj mogucoj nameri, jer, preslushao si moje kompozicije, kod sebe sam pocheo da primecujem, u velikoj meri, da se menjam i, iako nikako ne odustajuci od tih kompozicija i nemajuci ideju shta bih u istima promenio, da pochinjem da razmishljam dok komponujem dalje, u drugom, jednostavnijem, direktnijem smislu, tako da je moje pitanje bilo da li je i sa tobom bilo tako? Sasvim bezazleno i prijateljsko ako tako hocesh :)
Verovao ili ne ja uopšte nisam neki preteran egoista inače. Jednom me nasmejao lik koji me upoznao u stvarnom životu kad mi je rekao da je mislio da sam nabildovan i imam dva metra, zbog mog načina obraćanja na netu. Sad žurim pa da skratim, nemam "Holer than thou" stav, iako može izgledati, a i vrlo je moguće da neko drugi ima jednako bogato ali drugačije iskustvo od mene. jednostavno volim da se izražavam na taj način, a ti izvini ako sam te potkačio! Mada doduše, ni najmanje nemam osećaj da sam te potkačio, ili da raspravljam nešto specijalno, al ajd. I nisam uopšte išta sa tvoje strane shvatio neprijatno, pobogu. Ali nemoj sad i ti da zezaš, najnormalnije je bilo da kažem šta sam rekao, jer si me tehnički pitao "Vidim i ti praviš kompromis ali u maloj meri, namigujući sa ljigavošću", što me ne vređa, ali je normalno da kažem kako vidim ono što radim.
Nema potrebe da nastavljash sa svojom reputacijom koju tako verno pratish, choveka koji je uvek u nit smrdi nit mirishe stilu :D , koji je zlatna sredina par exelans, kazhi bre jednom jbt, Gibonni je govno, ili taj i taj je sranje, ljigav, i naglasi, ZA MENE, jer vidim da chim neko to ne stavi velikim slovima nakon svake svoje rechi odmah neshto predstavlja kao za svakoga a priori nametljivo.
A zašto ne bih nastavio sa time, ako je to ono što jesam i kako želim videti svet? Što bi tebi smetalo ako pokušavam biti iznad podela i i znad dobro-loše dualnosti?
Eto, raspisah se, potpuno nepotrebno, molim te nemoj da dalje gushimo temu, nema potrebe, u sushtini se razumemo, mozhda chak i slazhemo, i poshtujem tvoje mishljenje, jer je stvoreno od strane choveka chija aktivnost u ovim vodama neminovno povlachi jedan veliki respect, i choveka chije je rasudjivanje veoma privlachno za chitati, ali iskreno, meni nekad zamarajuce zbog celog "ponudicu vam 300 razloga zbog chega biste mogli da razmishljate i ovako, ja ne kazhem da vi niste u pravu, ali latentno i te kako to mislim" fazona :D
Ma daj bre, nemoj me hvaliti ničim izazvano. Nisam ja nikakvo levo mudo, i tvoje mišljenje je sasvim validno po pitanju rasprave. Pričamo, zajebavamo se. Raspiši se!

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 23 Jan 2009, 18:20

Ma to "ljigavoshcu" je prejak i u brzini pisanja mozhda neoprezno odabran izraz, zaboravi ga.

Nisi me potkachio :)
A zašto ne bih nastavio sa time, ako je to ono što jesam i kako želim videti svet? Što bi tebi smetalo ako pokušavam biti iznad podela i i znad dobro-loše dualnosti?
Jbg, ja sam chovek koji je pisao maturski rad na temu Dekartov Ontoloshki Dualizam :lol: Shalim se, mislim stvarno sam pisao taj rad :D , nema nicheg losheg u toj tvojoj, da kazhemo odluci, naprotiv, ako je u potpunosti iskrena bez i trunke trpnje prema smom sebi, smatram je vrlo hrabrom i oslobadjajucom, ne mozhe svako tako. Chim mi pomalo smeta, ochito ne mogu ni ja :) Ali tezhim ka tome, da se razumemo, no i ako povremeno ne uspevam, kao u sluchaju Gigolobonni-a :), ne opterecujem se svojim "neuspehom" if ya catch my drift hombre...
Ma daj bre, nemoj me hvaliti ničim izazvano. Nisam ja nikakvo levo mudo, i tvoje mišljenje je sasvim validno po pitanju rasprave. Pričamo, zajebavamo se. Raspiši se!
:)

P.S. O tvom bendu sam sudio, ruku na srce u sasvim neprovocirajucem nekritikujucem prijateljskom obliku, na osnovu dve preslushane pesme, shto verovatno, ipak, nisam smeo da radim. No, samo sam prokomentarisao taj svoj prvi utisak nekakav...
P.S. 2. Shta mislish o domacem sastavu Strip? Meni nisu loshi, idu jednom interesantnom putanjom, a njih sam se setio jer ochito imaju veze sa svim o chemu je ovde rech, ponajmanje o Gibonni-u, naravno, ali o tendencijama u stvaranju jedne paradoxalne kombinacije alernative ali "vrlo-nam-je-jasna-namera-da-ipak-bude-u-odredjenoj-meri" mainstream muzike od strane, levih muda aka domacih rock-metal-whateva profesionalaca :) :) :)

Cheers my man.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 24 Jan 2009, 01:12

Evo ih i u josh jednoj kombinaciji http://www.youtube.com/watch?v=iF309_pT ... re=related :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Jan 2009, 01:21

Cortex, pa ovo je meni dosadnije od Dzibonija (znatno dosadnije, dodao bih), a eto i njemu su svirali.
Nema, vole paru prokletu, pa to ti je... :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Jan 2009, 01:22

sinisake wrote:
zvucis ko moj cale... :) ozb... on je kazo da je EKV za njega prilicno immature band koji se odao drozi, a slusao ih je na kile i still do... taj stav kuga,poshast,fix u vein, dum dum :) meni su ok, al stvarno umeju da preteruju sa tim "crnim" temama i sama cinjenica da ih je ubila droza kaze da nisu bili bas nesto karakterno "chvrsti"... nije ni drugima bilo lako, pa nisu setali naokolo sa spricem u vejnu :)
samo da napomenem da nepricam za trigger, da me ne skapirate pogresno...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Jan 2009, 01:35

zvucis ko moj cale...
U, jbt, al' starim, star sam ko Biblija, jbg... :mrgreen:

Nastranu shalu na stranu, ne mogu da pojmim da mozes ozbiljno zvucati ako pevas o incestu, pedofiliji, i slicnim temama...
Mislim, nekako mi je prirodnije pisati tesktove o onome sto zaista mislis, osecas, dozivljavas, slutis, a ne ostriti perce na tako nekim temama... To mi je uvek delovalo malo... nategnuto, isforsirano, pozerski, da ne upotrebim neku goru rec. :)

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 24 Jan 2009, 01:39

Zar nije Milan umro od raka pankreasa, a ne od "droze"?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Jan 2009, 02:13

Derrick wrote:Zar nije Milan umro od raka pankreasa, a ne od "droze"?
pa pazi 'vako...

prvi umire Vd, meni omiljen lik, 1992... kao jedan od prvih registrovanih zrtava aidsa u bivsoj jugi
milan 1994 od raka pankreasa
1998 bojan pecar u londonu od srcanog napada
2000 dusan dejanovic od aidsa
2002 magi od aidsa

derriche... nadam se da uvidjas na sta se konkretno mislilo...

Derrick
MF veteran

Post by Derrick » 24 Jan 2009, 11:45

Duane wrote:
derriche... nadam se da uvidjas na sta se konkretno mislilo...
Uviđam - stiglo ih je Voodoo prokletstvo, odnosno neki vrač ih je prokleo da svi poumiru u razmaku od deset godina. Odatle možda pesma "Par godina za nas". :mrgreen:

(joj, što sam morbidan). :hide:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 26 Jan 2009, 16:43

Posto ima mnogo muzicara , mislim da cete se sloziti da svi imaju sposobnost da sklope gomilu prezvakanih govana u pesmu.Neko ce reci 'ej, to je gomila prezvakanih govana sklopljena u jednu pesmu' i "al nema veze nisam toliko kritican,..al cek ako jesam sto uopste razmisljam o tome?" a neko "zaboravicu na ovu pesmu\ideje ne vidim smisao u njima i nastavicu da se trudim."
Ja mislim da treba nastaviti sa trudom.Mislim da dosta toga novog u muzici , kolko god bilo mozda nekome ne moguce stvoriti nesto novo u ovom trenutku, uglavnom desava zato sto se ljudi trude oko toga, zato sto se ne zadovoljavaju svojim trenutnim sviranjem, svojim tretnutnim bendom, svojom opremom, nacinom pisanja itd.Ne kazem da treba po svaku cenu juriti za izmisljanjem neceg 'novog' nego da sve pada u vodu kad naidje necije subjektivno misljenje :mrgreen:
Biti svoj, i biti hrabar, ne znači samo ići ka alternativnijem, čvršćem i agresivnijem, i da kažem i tako: kvazi-artističkom (jer toga ima puno kod nas) po svaku cenu.
Manje, vise kontam na cega mislis,...al ovo je ono na sta sam ja pomislio kad sam procitao to sto si napisao.Ako se neki ljudi trude da uvezbaju tehnicke aspekte svog sviranja sto ne bi onda vezbali isto tako i na kreativnim aspektima?

Inace, mislim da je velika vrlina to sto uspevas da odrzis tako diplomatican stav.
Ali evo fasciniran sam da je korišćenje niskih štimova, Gitara na 11, loop-ova u distorziji i tekstova koji se bave veselim temama kao što su pedofilija, s/m, samoubistvo, incestuozni odnosi i slično postalo nešto što vuče na "Pop metal" ili "Gibbonijevski pristup" :wink:
Ne znam koja vrsta muzike nije jos prosvercovana u drugu zemlju i podvrgnuta protiv svoje volje jebanju za manje ili vece. pare.

Realno, okej je gibboni, ima svoje kvalitete i u okviru trzista na kojem deluje ima veliku prednost.Da peva na engleskom verovatno bi imao nezanemariv uspeh u inostranstvu.
Jedino je cini mi se bilo neke kontradikcije... u jednu ruku se ceni zato sto pise svoje pesme koje zvuce fenomenalno tek nakon sto ih odrade vrhunsku profesionalci koji su placeni za seshn?

Obama

Post by Obama » 27 Jan 2009, 06:31

Cortex wrote: ...Zar je posle toliko godina ozbiljnog bavljenja muzikom doshao trenutak u kome je za tebe vece postignuce napraviti ljigavu pesmu, ali, ovo je esencija mog pitanja, DA BUDE HIT, nego stvoriti neshto iskreno, iz srca, pa makar se nikome drugome ne dopalo?
Totalno nevezano za temu, ovo mi je nekako zapelo za oko, koja je poenta komponovanja muzike koju niko nece slusati (osim kompozitora)?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 27 Jan 2009, 07:11

Mozhda samoaktualizacija na polju beskompromisnog, individualnog kreativnog izrazhavanja?

Ili mislish da je previshe sebichno stvoriti kompoziciju koja je tom nekome savrshena i u kojoj on uzhiva na nivou ili nivoima koji su za ostale, nekompozitore, nedosezivi, te da je, makar elementarne kurtoazije radi, ipak potrebno makar malo udaljiti se od tog volshebnog ideala i, napravivshi kompromis sa samim sobom, omoguciti i ostalima da percipiraju njegovo, to, delo kao iole vredno?

Post Reply