Kraljevski apartman

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Locked
DrGreenthumb
MF veteran

Re: Kraljevski apartman

Post by DrGreenthumb » 27 Jan 2009, 20:24

sinisake wrote:
Licno meni, Azra je najveci shit ikad na ovim prostorima. Mislim, vrhunski textovi tipa "Fafala si mi ti, 'fala ti"...
Cak je i taj stih pametniji od svega sto su ovi (KA) napisali, i sto bi i mogli da napisu, da zive jos dva zivota. To je stvarno tuzno, porazavajuce cak. :mrgreen:
Ma daj Sinisa, mislio sam da imas ukusa!

Nosim Rock'n'Roll u srcu
Kilometre osvajam
Ja mogu bez hrane, pica
Bez Rock'n'Rolla nikuda
Oseti vetar, oseti masinu
Oseti slobodu u ovom vremenu!
Fa fa la si mi ti... Fa la ti... Hehehe, prosto genijalno, da li melodija ide po ovim tonovima?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 27 Jan 2009, 20:27

Ja mogu bez hrane, pica
Hahahaha, bez pica? Ili pića? Ovo prvo mi je onako, rokerskije. :mrgreen: :wink:

Ova me je dirnula, priznajem:
Ako sam za nesto kriv
Neka mi se oprosti
Nije srce uvek krivo
Nekad se i prevari
Nocas uzimam i dajem sve
Nocas neka budu vatrne ulice

Ti budi sada, sad na mojoj strani
Videces dugu, kako sija u tami
Vino, viski i Rock'n'Roll
Neka bude karta da se otera bol

Ulice su moje kao carske staze
Po njima samo princeze iz bajke gaze

Kreni sa mnom, oseti moc
Ova bajka traje samo jednu noc...

Ako udjes, ne izlazi se lako
Rock'n'Roll te melje polako
Ako udjes ostajes do kraja!
:hide:

Historik
MF veteran

Post by Historik » 27 Jan 2009, 22:01

MICKEY wrote:Au, koliko ovde ima kenjanja... :cry:

Dok je KA bio demo bend, svi su ih hvalili, ali posto su uspeli, sad su tu Srbi da ga skenjaju! " Bolje da nikad nisu ni postojali"

Apartman daleko od toga da je vrhunski bend, ali po mom misljenju umeli su da naprave pesmu!

Ako se ne varam ovde je neko poredio njuh sa Azrom. Licno meni, Azra je najveci shit ikad na ovim prostorima. Mislim, vrhunski textovi tipa "Fafala si mi ti, 'fala ti"...

Problem je sto ljudi traze filozofiju i atletiku, a ne muziku.

Sve u svemu, Apartman je ostavio pechat, makar na mlade generacije i ako nista, bar zbog toga ih treba postovati...

Pazi, ja sam prvi koji se protivi atletici. Zbog toga ne mogu ocima da vidim gitariste tipa Satriani, Petruci, M.A.Batio i ostale koji se samo takmice ko moze brze da svira. Brzina je atletska disciplina, i to je sve ok. Sto se filozofije tice, ona svakoj umetnosti dodaje novu dimenziju. Kod Johnny-a imas dve vrste pesama. Pesme tipa Fa-Fa i Balkan (koje je stavljao na ploce na zahtev producenata), i pesme tipa Jablan, 3N, Vase velicanstvo, Big bang, Plavi golub koje u sebi ili nose zestoku politicku kritiku drustva i sistema (sto cesto nije na prvi pogled vidljivo, jer za potpuno razumevanje Azre i Dzonija, osim odredjenog intelktualnog nivoa mora da se poznaje mentalitet tog vremena i Dzonijeva biografija), ili jedinstven lirski dozivljaj, koji bez muzicke podloge moze da se izdaje kao antologija ljubavnih pesama. Dakle, reci da je Azra najvece sranje koje je ikad postojalo-to nije bas komentar na mestu. Sto se Apartmana tice, ima nesto u toj tvojoj opasci da ovde ljudi odma bace hejt po nekome kada se malo promovise, ali ima nesto i u tome sto ovde (i sada) moras da se odreknes dela sebe i svoje umetnosti da bi doziveo promociju.

bokicasa

Post by bokicasa » 27 Jan 2009, 22:26

ja imam pravo da kazem ovo sto cu reci,jer sam imao priliku da ih slusam nekoliko puta,mislim na KA,oni su meni,mogu tako reci,najveci shit od iole poznatijih bendova rock scene!realno gledano,sama nasa rock scena je sprdacina na 100 nacina,van gogh je trenutno najbolji rock bend,ne govorim iz svog ugla gledanja,nego iz ugla gledanja vecine ljudi kojima je van gogh dalekooo najpopularniji bend..ja iskreno,volim da ih slusam jednom u 6 meseci,nemam nista protiv njih,stavise,odrastao sam uz zvuke legendarnog ekv-a i doticnog vana,ali iskreno ne poznajem ni jednu osobu koja slusa KA osim kad nije na radiju neka pesma,ili na muzickom kanalu.Mozete me zvati hejterom,ja imam opravdanja za svoj stav,i crvsto sam uz njega,da ekv i dalje postoji,ne bi ni cuo za KA!

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Jan 2009, 22:48

@historik
Ti ili nisi mnogo slusao Satcha i Petruccia ili mnogo karikiras stvari...
Mislim najjaci su mi ti komentari ljudi koji ne gotive tehnichare medju gitaristima pa izvale da je Dzoni Shtulic (uz sve poshtovanje prema njemu poshto je za mene legenda) bolji gitarista od Vai-a... Come on... Budimo realni, oni imaju pesme koje su instrumentali, ali koje dok slushash osetish vecu emociju od pesama tih "normalnih" gitarista...

To moze biti isti slucaj koji sad vi pokusavate da proturite da ih ljudi pljuju zato sto su ljubomorni...

Moje mishljenje o KA je da je to bend za zajebanciju "HA MI SMO ROKERI UAAAA, MI SMO CHOPOR, MI SMO BRACA", i ja sam ga tako dozivljavao, kao BABE samo u drugu krajnost...
Mislim meni je taj fazon gotivan ali do neke granice. Ovi preterashe, imaju mozda po neku zanimljivu pesmicu, ali za mene bez ikakve emocije ili smisla.

bokicasa

Post by bokicasa » 27 Jan 2009, 22:49

mislim_stvarno wrote:@historik
Ti ili nisi mnogo slusao Satcha i Petruccia ili mnogo karikiras stvari...
Mislim najjaci su mi ti komentari ljudi koji ne gotive tehnichare medju gitaristima pa izvale da je Dzoni Shtulic (uz sve poshtovanje prema njemu poshto je za mene legenda) bolji gitarista od Vai-a... Come on... Budimo realni, oni imaju pesme koje su instrumentali, ali koje dok slushash osetish vecu emociju od pesama tih "normalnih" gitarista...

To moze biti isti slucaj koji sad vi pokusavate da proturite da ih ljudi pljuju zato sto su ljubomorni...

Moje mishljenje o KA je da je to bend za zajebanciju "HA MI SMO ROKERI UAAAA, MI SMO CHOPOR, MI SMO BRACA", i ja sam ga tako dozivljavao, kao BABE samo u drugu krajnost...
Mislim meni je taj fazon gotivan ali do neke granice. Ovi preterashe, imaju mozda po neku zanimljivu pesmicu, ali za mene bez ikakve emocije ili smisla.
Ovo si lepo rekao,u potpunosti se slazem!

MICKEY
Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak

Post by MICKEY » 27 Jan 2009, 23:01

Moje misljenje o Satrijaniju je: Nit smrdi, nit mirise, a o Petruciju, da je nista drugo do robot atleticar.

Azra, pardon nije najveci shit, najveci shit je "Film", a azra mi zauzima 2. mesto na listi naj od naj.
Inace, ceo taj "novi val" je nula u odnosu na stare dobre bande poput: SMAKA, LEBA I SOLI :mrgreen: , SEPTEMBRA, DRUGOG NACINA, KORNI GRUPE, INDEXA i drugih.

KA cenim iz jedinog razloga, sto se nisu povinovali novoj najgoroj muzici u istoriji koju svireju Obojeni program, El orgazam, DLM i sl...

Inace, Apartman sto se kvaliteta muzike tice nije bas za pohvalu, ali u poredjenju sa toliko uvelicanom AZROOOM (3 do 4 prljava akorda u pesmi), Apartman je vr' vr'ova!

bokicasa

Post by bokicasa » 27 Jan 2009, 23:06

ocigledno nisi procitao ni delic autobiografije dzonija stulica,tu pise da nije mogao da se snadje sa odredjenim bendovima sa kojima je svirao jer azra svira previse akorda,dok oni sviraju g,c,d,a mol..pogledaj malo,nisi u pravu.!

bokicasa

Post by bokicasa » 27 Jan 2009, 23:07

azra ima ime,i znace za nju za 100 godina,a za KA se nece znati ni za 10 godina ako se budu raspali,to mogu da ti potvrdim!jao zaboravio sam,izvinjavam se zbog dupliranja posta..

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Jan 2009, 23:15

bokicasa wrote:azra ima ime,i znace za nju za 100 godina,a za KA se nece znati ni za 10 godina ako se budu raspali,to mogu da ti potvrdim!jao zaboravio sam,izvinjavam se zbog dupliranja posta..
E ovo je ziva istina.

Historik
MF veteran

Post by Historik » 28 Jan 2009, 00:05

U vezi sa tehnicarima-gitaristima: ja njih postujem, ali ih ne volim. Voleo bi da mogu da sviram brzo kao oni, ali mi slusanje njihovih 300bpm izivljavanja ne pruza zadovoljstvo, vec naprotiv. E sad, problem je u tome sto je njihov doprinos razvoju r'n'r muzike minoran. Niko od njih nije/niti ce ostaviti trag u muzici koji su ostavili npr. Dilan, Sprinstin, Stulic i drugi troakordasi. I naravno da ne tripujem da Dzoni svira bolje od njih, on je ispod-prosecan ritam gitarista. Ali on i npr. Dilan ni ne idu na tehnicko umece i produkciju, vec na specificni filing i tekst pesme. Bitno je sta pesma ima da kaze-instrumentalno ili tekstualno. Ja tu emociju kod slusanja instrumentala mogu da osetim npr. kod Santane (i to ne u svakoj pesmi), kod Vlatka, kod Tocka, kod Di Meole (opet ne u svakoj pesmi). Otisli smo u offtopic. Kraljevski apartman je kod nas marginalna grupa. Treba im odati priznanje sto su istrajali u svojoj nameri. Neko ih voli i zbog toga je to znacajno. Nikada nece uzivati neku vecu popularnost. Sa aspekta hard rock benda, oni su osrednji bend, a nasa scena je generalno raspad, tako da se sve to uklapa. Ali opet ponavljam, imaju ljudi pravo da ih vole, ko nece da ih slusa ne mora (nisu neki bend koji se non-stop vrti na tv-u i radiju :D )

sinisake
The original one

Post by sinisake » 28 Jan 2009, 00:21

Azra, pardon nije najveci shit, najveci shit je "Film", a azra mi zauzima 2. mesto na listi naj od naj.
Inace, ceo taj "novi val" je nula u odnosu na stare dobre bande poput: SMAKA, LEBA I SOLI :mrgreen: , SEPTEMBRA, DRUGOG NACINA, KORNI GRUPE, INDEXA i drugih.

KA cenim iz jedinog razloga, sto se nisu povinovali novoj najgoroj muzici u istoriji koju svireju Obojeni program, El orgazam, DLM i sl...
He, he, he, tu sam te cekao, vi hard-rokeri ste stvarno posebna sorta. Pa ljudi moji, sedamdesete su davno prosle, kad cete to da shvatite?
Iskreno, nisam sreo ljude koji teze prihvataju nove muzicke tendencije od okorelih ljubitelja hard-roka (u kombinaciji sa prog-rokom:)). Za njih je vreme stalo sedamdesetih i NISTA se znacajno nije desilo u muzici otad.

Novi val je dao neke od najsvetlijih trenutaka domace produkcije. (Naravno, bilo je i tu budalastina, ali nikad kornijevskih, epskih razmera:))
Drugi album Obojenog programa je skola inventivne upotrebe dve gitare, za sve te tvoje Druge nacine, Septembre, Korni grupe i slicne...
Azra je deo sazrevanja&odrastanja desetina hiljada ljudi, i to ce i ostati, mnogo je to vise od jednog obicnog benda, moj Miki...

Sramota je, greh cak, staviti u istu recenicu jednu autenticnu rok-licnost kao sto je Dzoni Stulic i te pajace iz KA (evo, i sam se kajem sto sam to ucinio). :D

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 28 Jan 2009, 01:39

sinisake wrote:
Sramota je, greh cak, staviti u istu recenicu jednu autenticnu rok-licnost kao sto je Dzoni Stulic i te pajace iz KA (evo, i sam se kajem sto sam to ucinio). :D
Ja koji nikad nisam slusao niti voleo Azru sam spreman da potpisem datu izjavu, 'ajde dajte papir :)

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 Jan 2009, 01:41

moj tata je jaci od tvog a ne svira hard rock :mrgreen:

evo sta se desava okorelim hard rockerima sa kozicom izmedju prstiju :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=mHFKIq6i8PQ

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Jan 2009, 09:22

Novi Talas je poceo kao veoma dobra ideja, sve dok nije sagoreo, tj svi bendovi koji se nisu raspali su se komercijalizovali do koske...
Znaci krenuli su kao blago komercijalizovani punk, a zavrsili (ili jos uvek rade) kao smeshni ljigavi bendici...

Za pravi novi talas, KA je nula...

@historik
Ok, onda ocigledno nemamo ni slican ukus posto ja santanu ne mogu da smislim, uzasno je dosada, a Satcha i Petruccia gotivim do maximuma...
Slazem se da oni i nisu toliko bitni za R'n'R kao neki drugi, ali oni su odgovorni za razvijanje instrumentalno-virtuozkog pravca, zanra, fenomena, imaju milione fanova itd, pa ne bih rekao da su beznacajni...

Locked