Mozda je ime teme glupo, ali verujte mi da mi nista pametnije nije palo na pamet, a i mogu da kazem da ovo sto me trenutno muci pocinje da prerasta u problem tako da se nadam da ce mi bar neko od vas iskusnijih gitarista pomoci

.Naime, skoro sam poceo sa sviranjem tako da sam zadnje dve nedelje dosta pretrazivao forum ne bih li nasao neke korisne stvari za pocetnicko sviranje.Malo sam i googlao i naisao na nekoliko knjiga napisanih sa ciljem da nama pocetnicima olaksaju zivot

.
Za sad sve ide kako sam planirao savladavam osnovne akorde i vec sam navikao ruku i prste na 'novi' polozaj prilikom sviranja, ali problem je u tome sto sam negde procitao da palac leve ruke prilikom hvatova treba da bude na sredini vrata (poprecno gledano) i da ne bi trebalo da 'viri' izvan ivice vrata osim kad njime 'basiram' po 6. zici, i sad me sve to ubacuje u neodlucnost, da li da se trudim dok vezbam da ispostujem ovo takozvano 'pravilo' (u toj knjizi je navedeno kao pravilo

) ili da nastavim da vezbam drzeci ruku u polozaju koji mi je najprijatniji.Pogledao sam neke snimke na youtube-u npr. Slash, Paul Gilbert, Zakk Wylde, nisam bas primetio da se oni drze ovog pravila

.
Zbunjen sam i ne znam sta dalje pa vas molim za pomoc

.
PS
Izvinjavam se ako sam nekoga smorio malo duzim postom ili mozda glupim pitanjem.