DiMarzio Eric Johnson Custom humbucker

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dweezil

Re: DiMarzio Eric Johnson Custom humbucker

Post by dweezil » 31 Jan 2009, 19:54

neznam sta je josh Ginger imao u radnji ali mozda bi ti se vishe dopali PAF Pro ili PAF Joe. To su ipak onako klasichniji humbuckeri. Ili neki Duncan Pearly Gates ili JB.

MUzzY

Post by MUzzY » 31 Jan 2009, 21:04

Paf pro ima dosta "OINK" prizvuka. Nisam siguran kako bi legli na finger picking (mislim da bi bilo dosta KLNG-KLANG zvuka). Puf Joe s'druge strane ima poprilicno zaobljene visoke. Imam ga na drugoj gitari i stvarno mislim da je verovatno jedan od najprijatnijih neck pickupa koje sam cuo. Razgovetan je od prvog do poslednjeg freta.

dweezil

Post by dweezil » 31 Jan 2009, 23:57

pa ne nudim mu ja PAF Pro kao magnet na fazon Eric Johnson, nego kao "pravoverni" klasicni humbucker fazon zvuka. Btw i na cleanu sljaka opako. Zavisi sve sta vi mlada zelite. Ne mogu sad da se setim ko sve ali i Johny Hiland ga svira odavno a bogami je hell of a picker. A i ja ga imam bash dugo i def moze u svim situacijama da shljaka. Mislim ne svira se finger pickin samo na neznam Di Marzio Eric Johnson ili Filtertrone magnetima.

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Feb 2009, 00:16

Ok, ok... nemoj se omdah ljutiti :)

dweezil

Post by dweezil » 01 Feb 2009, 00:34

ne ljuti se niko nego, eto, ja mislim da je Sava uzeo PAF Pro ili nesto slicno, da bi mu se dopali i ne bi ih menjao. cheers :)

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Feb 2009, 01:27

Ja mislim da ne postoji pickup za koji moze neko da kaze da je to-to. :) Onako, razmisljam naglas :D

Sava

Post by Sava » 01 Feb 2009, 11:03

Moj favorit je Duncan Pearley Gates, ali sam bio stipsa i nisam želeo da dam cca 40-50 e više ako ne moram, a ubedili su me da ne moram.

U međuvremenu sam zamenio sve potenciometre i preklopnik sa Dimarzio delovima i sada osim drveta više ništa nije Epiphone :D! Kompletan hardver me je koštao oko 300 e :D! Mnogo, pa da, ali dala baba groš da uđe u kolo... Takođe sam prevezao po drugoj šemi i napredak je značajan, jednostavno rečeno pickupi su se otvorili u pozitivnom smislu, više se čuju lepi detalji, visoki su mnogo lepši i prozračniji. Na pojačalu je potrebno da pronađete dobar odnos frekvencija i inda se dobije sasvim balansiran ton. Ako uspem da nateram zvučnu karticu da kako-tako proradi pokušaću da ove nedelje napravim novi snimak na pojačalu sličnom onome na kojem smo snimali ovo što ste čuli ovde.

Najprecizniji opis sam pročitao na sajtu nekog trgovca:
"They're bright and have great presence without sounding thin. When Eric tried them, he said they were almost as clear-sounding as Strat pickups. He was surprised at how well they sounded with heavy distortion, because no matter how overdriven the sound, it did not become muddy."

Baš tako, nema mutnoće i ima dubinu. Upravo tako i ja vidim ove pickupe.

Uzgred, vrlo mi se dopadaju originalni Epi magneti, samo da imaju malo čistije i preciznije krajeve opsega ništa mi drugo ne bi ni trebalo, mada su i ovako vrlo, vrlo solidni. Mislio sam da su ti magneti češki kao i gitara, ali ne mora da bude, pitanje je gde su oni u to vreme nabavljali hardver.

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Feb 2009, 15:18

E kul, znaci ima malo razlike? Ja sam se bas razmisljao da uzmem kompet dimarzio elektroniku za moj peavey...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Feb 2009, 15:34

Sava wrote:Moj favorit je Duncan Pearley Gates...
S obzirom da je funta drastično pala, možda je vreme za kupovinu Bareknuckle magneta. Ja se u hambakere baš i ne razumem, ali kažu mi da - ako čovek voli zvuk klasičnih hambakera - od njih ne može bolje.

Prodavnica: http://www.bareknucklepickups.co.uk/sho ... hp?cPath=1
Sajt: http://www.bareknucklepickups.co.uk/howwemakethem.html

Sava

Post by Sava » 01 Feb 2009, 16:31

MUzzY wrote:E kul, znaci ima malo razlike? Ja sam se bas razmisljao da uzmem kompet dimarzio elektroniku za moj peavey...
Mislim da je glavna razlika nastala nakon novog načina vezivanja magneta, manje zbog Dimarzio delova.
Rocket Roll wrote: S obzirom da je funta drastično pala, možda je vreme za kupovinu Bareknuckle magneta. Ja se u hambakere baš i ne razumem, ali kažu mi da - ako čovek voli zvuk klasičnih hambakera - od njih ne može bolje.
Svašta čovek može da kupi, problem je u mogućnosti nabavke jer znaš i sam kako je to još uvek nespretno iz Srbije. Pa još kada platiš carinu i ostalo onda shvatiš da jednostavno moraš da ostaneš na našim prodavcima pa od raspoloživog biraš najbolje po tvojoj oceni.

Tražio sam od e-ducana predračun za robu u vrednosti 60 usd treba platiti ukupno 12423 din ili prevedeno za 50 e vrednosti robe ukupno plaćaš preko 130 e!!!

MUzzY

Post by MUzzY » 01 Feb 2009, 18:43

Rocket Roll wrote:
Sava wrote:Moj favorit je Duncan Pearley Gates...
S obzirom da je funta drastično pala, možda je vreme za kupovinu Bareknuckle magneta. Ja se u hambakere baš i ne razumem, ali kažu mi da - ako čovek voli zvuk klasičnih hambakera - od njih ne može bolje.

Prodavnica: http://www.bareknucklepickups.co.uk/sho ... hp?cPath=1
Sajt: http://www.bareknucklepickups.co.uk/howwemakethem.html
Stive Stivens model... aaaaaaghrlll!!!>... :D
Cuo sam i da je VH II sjajan :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Feb 2009, 19:05

Da, Bareknuckle bi trebalo da su "bees knees" što se klasičnih hambakera tiče.

dweezil

Post by dweezil » 01 Feb 2009, 19:13

ja sam za te Bareknuckle prvi put cuo danas od tebe. Verujem da su strava ali mislim da je bolje ici sa nechim ovde vec proverenim. Ima firmi, i Fralin i josh milion drugih. Rio Grande i sl.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Feb 2009, 19:42

Nismo mi krivi što smo neobavešteni (i plitkog džepa). :( Bareknuckle su odavno poznati među ljubiteljima Les Paul zvuka, a ime su stekli kao ručno rađeni (i ručno motani, scatterwound) magneti u čijoj izradi se ne štedi. Nešto kao... Fuchs u svetu hambakera.

Nisu lako nabavljivi za naše uslove, i skupi su, i sve to, nego Sava pomenu "favorite" pa rekoh da ih spomenem.

Sava

Post by Sava » 01 Feb 2009, 21:24

Mislio sam na konfekcijske favorite, ako neko hoće nešto egzotično može da proba i kod Gorana u Zemunu. Recimo da Ranđa svira na njegovim magnetima sada...

Post Reply