Mirni dani u Mirijevu - tema za istoimeni kratki film

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Rocket Roll

Mirni dani u Mirijevu - tema za istoimeni kratki film

Post by Rocket Roll » 05 Jun 2007, 14:15

Pesmica je oko 7 megabajta, i ovde je: http://rapidshare.com/files/35358858/MDUMUvod44100.mp3

Film je o čoveku koji vidi vanzemaljce. Tema: paranoja, Veliki Brat, psihoze i slične lepe stvari. Pesmica je rađena u Nuendu, sređivanje nivoa u Sound Forgeu. Bubnjevi: XLN Audio Addictive Drums, funk beat. Električni klavir: Lounge Lizard, trojka. Semplovi radija: The Conet Project, izabran par ruskih "numbers stations". Glas "razbijan" po stereo-polju S1 Shufflerom. Ono duboko što liči na bas - Filterscape. Bubnjevi i Filterscape automatizovani. Cilj: neka vrsta elektro-funka. Miksovano bez "umotavanja" u nekakav lepi reverb, pošto će to doći naknadno, bude li potrebe (ovo će biti soundtrack za film). Posle svega, podignuto na 12 db RMS u SoundForgeu (verzija za film će biti mnogo tiša) i pretvoreno u .mp3jčicu.

Kako miks zvuči kod vas? Meni se čini da je klavir za nijansu preblizu i preglasan, a da su basovi "gužva u šesnaestercu". No, pošto ću sve to "sahraniti" u pozadinu filma, neću ga dalje "peglati".

Critical
PedoBear

Post by Critical » 05 Jun 2007, 15:09

Da,da ,klavir je malo vise glasan,i bubanj mi se nesto ne uklapa uz ovo ,mislim nekako odskace (posebno ovi tripovi sa palicama).
Meni licno se ne svidja ,ali gotivan je ovaj glas u back-u :lol:

toza
Urednik

Post by toza » 05 Jun 2007, 21:53

Hvala za primer mix-a. Odlichno je odradjen...Za mene je to kao neki
polu trip instrumental...Nista drugo sem da mi se dopada. Samo mi reci
kako znas da sam sa Mirijeva :shock: ? E da, i kakav film, o cemu se radi?

P.S. Hvala za brz odgovor u vezi monitora. :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Jun 2007, 22:44

Nema na čemu - nisam tebi namenio mix zbog Mirijeva, nego zbog toga što je pesmica "elektronDŽa", pa rek'o sebi: "Toza se u to razume."

A filmić - kratki metar, 10 min, dečki su žestoko zbrljali montažu i scenario pa sam morao da vadim stvar paranoidnom montažom zvuka. Upravo ga završavam, posle toga ne znam šta bih s njim. Čekaće neka bolja vremena i neki festival, valjda. Rado bih ga negde uploadovao, ali ne znam gde - najmanja verzija bi bila oko 100 mb. Ako neko ima neki savet za upload filmova?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Jun 2007, 02:21

Film završen, i u QuickTime rezoluciji postavljen ->ovde<-. Postavljen je - u boljoj rezoluciji - i raniji film, "Pozovi Sanju", za koji je muziku radio naš admin, KnightOfDoom, evo ga ->ovde<-. Ako linkovi iz nekog razloga ne rade, idite na http://www.myspace.com/ivan_radmilo_i_predrag , a dalje ćete se već snaći. Yeah.

Post Reply