Schecter Tampest Custom

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
NikolaNis
MF veteran

Schecter Tampest Custom

Post by NikolaNis » 08 Jun 2007, 14:55

Pozdrav kolege muzičari i forumaši. :)

Evo malo sam lutao netom u potrazi za gitarom kao stvorenom za mene, pa naleteh na Schecter Tampest Custom, evo na sledećem linku mozete videti izgled i karakteristike...
http://www.schecterguitars.com/index.asp

Na komšijskom forumu i uopšte na netu su je strašno ishvalili, kvalitetno napravljena i odličan kvalitet za uloženu cenu, na šopovima na netu je od 500 do 550 evra.

Ima li mogućnosti naći tu gitaru u Srbiji i koliko bi koštala kod nas?

Molim vas za vaše mišljenje i iskustva ako ste ih imali sa ovom gitarom. Hvala unapred i zelim vam sve najbolje... :wink:

Bodomovac

Post by Bodomovac » 08 Jun 2007, 15:13

Kol'ko ja znam Schecter spada u "veliku trojku", dakle Jackson, ESP i Schecter, a sumnjam da je možeš nabaviti za tako male pare. ESP M100 u Americi košta oko 250$, a u Hrvatskoj 450eur (!!!), pa sad ti onda kontaj...
A naravno da se može nabaviti, samo treba da je naručiš.... preko prodavnice ili sam, svejedno je.... zapravo nije. Ako sam naručuješ, manje plaćaš, ali je veća šansa da ti nikad ne stigne, dok je preko prodavnice sigurno da će stići, ali zato i njih plaćaš.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 08 Jun 2007, 15:55

Schecter jeste "velik", ali nije svaki Schecter THE Schecter (tj. Mark Noflerov Schecter). Svaka kompanija ima razne "levele" gitara, od "entry level" (Squier, Epiphone, Ibanez GIO) do "Professional level" (Fender Custom Shop, Gibson Historic, Ibanez Artist Signature Models).

A Schecter TEMPEST Custom (iliti ->ovo<-) nema na Thomannu (overi ->ovaj link<-), što znači da bi, teoretski, mogao da se zadovoljiš nečim čega ima na Thomannu. Zapamti da na tu pomenutu cenu, ako uspeš da proguraš karticu i da ih ubediš da ti pošalju gitaru za Srbiju, plaćaš porez i PDV (33% cene sa Thomannovog sajta), plus troškove carinjenja, ležarinu na carini, plus ukupne troškove slanja za Srbiju. Obično pismo za Nemačku, i to vozom, pa košta 100 dinara, a gitara?

Dakle - ako sam naručuješ, neka su ti Bog i debeo novčanik na pomoći. Niko od nas to još nije radio bez dobre fore (brat u Americi, stric u NemačkU, i slično).

Što će reći, pošto si iz Niša - idi u neku muzičku radnju i pitaj imaju li Washburn Idol. Ista cena, i isti kvalitet kao taj Schecter. Pa baš i da imaš para za Schecter Holywood Classic, opet bi isti kvalitet imao Carvin koji može da se naruči preko Artist Systemsa bez zajebavanja sa carinom.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 08 Jun 2007, 16:49

Bodomovac wrote:Ako sam naručuješ, manje plaćaš, ali je veća šansa da ti nikad ne stigne, dok je preko prodavnice sigurno da će stići, ali zato i njih plaćaš.
sad, izvinjavam se na oftopiku, ali samo na sekund da te pitam... da li ti nekad nesto nije stiglo od muzicke opreme, sto si narucio napolju? ja cekam opasan polovni modularni sintisajzer i na svaki sum se trzam da nije slucajno postar dosao i doneo cudo. trebalo bi da stigne u najskorije vreme. polovan je, lik ga je poslao kao GIFT, i naznacio vrednost 250$, iako je prava vrednost 400$. to sam mu rekao da bih izbegao ove pacove sa carine. illi da otvorim novi topik pa da postavim pitanje...

Bodomovac

Post by Bodomovac » 08 Jun 2007, 22:21

Lično nisam imao takvih iskustava, jer mi je bilo sqpo da naračujem, ali sam čuo da nekima nisu stizale knjige, ili tako nešto, nisam već siguran.... istina, to nije muzički instrument, ali dovodi u sumnju pouzdanost takvih pošiljaka.

mr.flash

Post by mr.flash » 11 Jul 2007, 00:44

Bodomovac wrote:Lično nisam imao takvih iskustava, jer mi je bilo sqpo da naračujem, ali sam čuo da nekima nisu stizale knjige, ili tako nešto, nisam već siguran.... istina, to nije muzički instrument, ali dovodi u sumnju pouzdanost takvih pošiljaka.
Ti kojma nisu stizale knjige verovatno nisu pazili preko koga i od koga narucuju, tako da im ni Kamion ne bi stigao da su ga narucili ;). Vidi, posto zivimo u Srbiji niko ti nece ni poslati to ovde, vec bi morao da ides u Madjarsku, Hrvatsku i sl. zemlje u kojima postoji predstavnistvo te firme da to preuzmes. Ako opet narucujes preko e-bay, amazon i slicinih lokacija, Srbija nije na listi za Paypal i sve ide preko wild transfera, tako da ti ne bi preporucio da narucujes, sem ako nemas nekog u USA da to uradi za tebe.

Post Reply