fuzz

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
DrGreenthumb
MF veteran

Re: fuzz

Post by DrGreenthumb » 28 Dec 2008, 19:45

guv'nor wrote:
DrGreenthumb wrote: a ono na zalost nije RR-ova pedala vec Gas-ova Carb pedala, koja je manje-vise obican clean boost
Brate Doktore... :?:
Reče čovek da koristi "GAS pedal, which is cross between FF and Clean Boost".
DrGreenthumb wrote:Kazu da je na poslednjoj evropskoj turneji svirao na Engl-u, umesto Silver Jubilee-u
Kako je krenuo, uskoro će da otpusti i Silver-a, pa će da se igra samo sa Category5 i sličnim handmade-boutique pojačalima. :wink:
Meh... Razlog zasto ga nije svirao je to sto je sje&ao jedno od 5 koliko ih ima, pa nije hteo da reskira da osteti stub temeljac njegovog signature tona, a Category 5 je obican mid-boostovan JMP. Joe je uvek bio Marshall/Gibbo devotee, ova ostala pojacala su samo icing na torti, i stalno se menjaju (Fender, Fuchs, Dumble, Van Weelden, Two Rock, Category5...). Doduse ja bih radije uzeo Two Rock-a nego Silver-a, but thats just me...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 10 Jan 2009, 11:14

xspaceman wrote:imao sam prilike da cujem dve njihove pedale uzivo...t.j drugar sa kojim dzemujem ih ima...i to devi ever Rocket, i Effector 13 dizaster fuzz...za moj ukus to su preextemni fuzz-evi...mnogo mi "prde" ,zavijaju, osciliraju i sl...ja ih iz miloste nazivam "sick fuzz-evi" :)ali sta da se radi... drugar voli My Bloody Valentine sound , pa predpostavljam da zato i gotivi te pedalice za razliku od mene...ja sam ipak za neku blazu varijantu fuzz-a tipa Tone Bender, Fuzz face, muff, double muff, shi-nei... Po meni Devi Ever fuzz-evi nisu za ljubitelje 60-70 sounda tipa Cream, Zeppelin, Yardbirds, Stooges, MC5 i sl...
Pozdrav,kolega.

Jesu extremni,zato sam ih i uzeo,hehe...ali ovaj deo za 60-70...verovatno nisi cuo torn's peaker ili the year of the rat fuzz pedale. :D

BTW,mislim da sam imao TBD pre mr.Shields-a,ali to vise nije ni bitno. :D

xspaceman

Post by xspaceman » 10 Jan 2009, 13:02

eeeeeeeeee u pravu si! bitno je da se sviri! ;)

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Feb 2009, 18:38

Danas sam imao to zadovoljstvo da provedem par sati sa jednom od najružnijih pedala ikada!
TaDa!!! :mrgreen:

Image

ZZ Top cover-i nikada nisu zvičali ovoliko uverljivo, instant Tush zvuk!
Nikada nisam naišao na fuzz koji imao ovoliko prezentnosti u zvuku.
Posle malo igre sam uspeo da podesim Supa Fuzz, '70 i Octafuzz da zvuče veoma slično (maltene isto), ali opet je SF bio taj koji kao da ima presence na maximumu.
Isto tako ima i preterano jak output, tako da bez problema može da se koristi i kao neki boost-udebljavač (naravno sa fuzzom na minimumu). Ovo je valjda oduvek bila mana FF, jer sve dok fuzz nije blizu max-a, zvuk ostaje muljav.
Volume potom se sasvim lepo čisti zvuk, ni približno kao kod FuzzFace-a, ali to valjda nije ni poenta Bender varijacija.
Ima dosta manje fuzza na raspolaganju od Fulltone Soul Bendera (koliko sam shvatio, to je zato što SupaF ima nešto pri kraju kola što mu malo "pitomi" zvuk), ali sasvim dovoljno za bilo kakve vintage-fuzz aplikacije. Sa druge strane, Soul Bender mi je oduvek bio najmanje simpatičan, upravo zvog svog tog gaina.

Jedine mane ovog Supa Fuzza su
-veličina (negde kao wah, samo još širi :mrgreen: )
-veoma primetan gubitak visokih u bypass modu (mada, čim ga uključite, na sve te gluposti zaporavite istog trenutka)
-visok nivo šuma dok je pedala uključena
Mada, ništa od ovoga nije toliko strašno i nepopravljivo, pogotovo da mi se zbog toga ne bi dopala pedala.

Sve u svemu, odličan, vintage i veoma upotrebljiv fuzz.
I za kraj, još koja sličica! :wink:
Image
Image
Image
Image
Image

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Feb 2009, 18:43

Nista bolje nego kad stave tako mali pcb u toliku kutiju. :D
Da nisi mozda snimio nesto?

guv'nor

Post by guv'nor » 08 Feb 2009, 18:57

Funkomat wrote:Nista bolje nego kad stave tako mali pcb u toliku kutiju.
Kada sam navodio to kao manu, momentalno mi je palo na pamet kako bi ga ti "sredio" i našao mesto na pedalboardu. :lol:
Funkomat wrote:Da nisi mozda snimio nesto?
Nisam :( Zato sam ga i stavio u ovu temu, u suprotnom bih ga verovatno zveknuo u "Recenzije" i sl.
Uzeću ga opet, pa će biti prilike i za snimanje. :wink:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 08 Feb 2009, 19:12

guv'nor wrote:
Funkomat wrote:Nista bolje nego kad stave tako mali pcb u toliku kutiju.
Kada sam navodio to kao manu, momentalno mi je palo na pamet kako bi ga ti "sredio" i našao mesto na pedalboardu. :lol:
:D
Ovaj bi stao u mxr phase 90 kutiju.
guv'nor wrote:Uzeću ga opet, pa će biti prilike i za snimanje.
To bi bilo super. :wink:

rock action

Post by rock action » 08 Feb 2009, 22:26

meni je pre nekih mesec i po stigao EHX Big Muff Pi...

moram reci da nisam nikad imao priliku da ga probam pre toga i da sam ga uzeo na slepo, ali mama! kako radi... totalni stoner :D preko Laneyovog dista pojacalo ima bukv. zvuk kao da se raspada... ali, onako lepo se raspada, kremasto. super pedala.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 09 Feb 2009, 14:13

jea, otpanjis mu malo gaina na pojacalu samo da se jos vishe umaze i ludnica. verujem da je to to - zidovi buke.
mene je Big Muff uvek vise podsecao na Dinosaur Jr, Mudhoney i Mogwai nego na neki stoner zvuk, mada kad se lepo nastima na pojacalu - ima da radi i sipa mast ko lud ]. brate, sto pre moramo da uparimo sva nasa govna u studiju, samo da zavrsite sa tim snimanjem napokon. pricacemo, i temple ima da snima za metar i po, dva dana EP... hehehehe...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 09 Feb 2009, 14:15

ja sam i dalje samo na dva fuzza, RM Mongoose i MXR Blue Box... mada planiram da zabodem i EH Microsynth koji je u sustini fuzz sa envelopom, oktavom gore i dole, i lp filterom.

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Aug 2009, 16:45

Evo opet ja postujem protivno pravilima, u "mrtvim" temama. :mrgreen:
Okacio sam klip na YT u kome se malo igram sa '70-kom i vol potom, pa reko' da podelim sa vama, a stvarno ne bih samo zbog toga otvarao novu.

:ziveli:

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Aug 2009, 20:24

porucnice,ono je cenzurisana verzija? :mrgreen: ..uf,ovaj marshall jako lepo radi...koji model je u pitanju? jes da treba da prokomentarisem fuzz,ali jace je od mene :mrgreen: :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Aug 2009, 21:12

Ma kakvi, 'beš fuzz! :wink:
Što cenzurisana? Jes' da neće da je izbaci na search-u(nemam blage zbog čega), ali nema nikakve cenzure.
Pojačalo je Marshall Artistè 50W. :ziveli:

Edit
Zaboravio sam da 'pomenem jedno, a zbog toga sam i snimio klip:
Pojačalo je iznošeno iz sobe i brisano ovih dana, dok sam bio na moretu, pa su svi potovi bili skroz "pogrešno" namešteni.
Uključio sam ga bez diranja potova, džamperovao kanale, oba vol pota stavio na 2 i zvuk je bio toliko čudan a opet skroz dobar da sam morao da gi usnimim.
^^
Last edited by guv'nor on 22 Aug 2009, 21:24, edited 1 time in total.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 22 Aug 2009, 21:22

pa nema te na klipu pa zato.. :D

guv'nor

Post by guv'nor » 22 Aug 2009, 21:27

To je u svrsi lepšeg doživljaja samog klipa. :lol:
U suprotnom bi samo zverao u mene i moje grimase. :mrgreen:

Ponovo Edit:
Nisam napisao pre, ali pretpostavljam da pretpostavljate da je fuzz uključen od prve do poslednje sekunde klipa. :)
Last edited by guv'nor on 22 Aug 2009, 21:34, edited 1 time in total.

Post Reply