Koju gitaru kupiti do 700eura...?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

xspaceman

Re: Koju gitaru kupiti do 700eura...?

Post by xspaceman » 11 Feb 2009, 22:36

markoimajstorovic wrote:
Guitar_thrill wrote:
cccira wrote:Mislim da je glupo da ti mi ovde dajemo savete posto ti bas nemas pojma sta hoces a stvarno ima preeeeevise toga. Zato sad lepo uhvati pa obidji sve najblize ti prodavnice, trazi lepo gitaru do 700 evra i sedi i sviraj, pa nam se javi za dalje informacije
e to! :) ili nam bar reci zvuk kog gitariste preferiras? rok zvuk je sirok pojam
Recimo Erick Clapton,John Lenon.....
Santana.....
Recimo tako nesto.....
auuuuuu pa to su tri skroz razlicita zvuka! :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 Feb 2009, 22:39

Ma vidi, kad vec hoces klasican rok zvuk Fender je gitara za tebe! :D

Verujem da mozes naci odlicnih MIM Stratova, ali najveci problem tih gitara bice pad vrednosti, kad te jednom uhvati muzikantsko ludilo, skupis malo casha, pa pozelis da prodas gitaru. Neces moci da je prodas ni za priblizno iste pare onima za koje si je kupio.

Isti je slucaj i sa tim SE PRS-om.

Ako ti to ne smeta, onda se potrudi da probas te dve gitare, pa ces kupiti onu koja ti se vise svidi, je l'. :)
P.S. Probaj sve dostupne primerke u prodavnici! Iznenadices se kolika moze biti razlika u boji tona, medj primercima istog modela... :deda:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 11 Feb 2009, 22:42

markoimajstorovic wrote:
Guitar_thrill wrote:
cccira wrote:Mislim da je glupo da ti mi ovde dajemo savete posto ti bas nemas pojma sta hoces a stvarno ima preeeeevise toga. Zato sad lepo uhvati pa obidji sve najblize ti prodavnice, trazi lepo gitaru do 700 evra i sedi i sviraj, pa nam se javi za dalje informacije
e to! :) ili nam bar reci zvuk kog gitariste preferiras? rok zvuk je sirok pojam
Recimo Erick Clapton,John Lenon.....
Santana.....
Recimo tako nesto.....
evo ti poredjenja,tj review Arie (mada pazi,kontam da svako svoju gitaru hvali,ali mogu se izmedju redova uvek zakljuciti neko objektivni podaci da se tako izrazim :) )
sto se tice zvuka...Eric Clapton je svasta svirao...mislim da je kod njega bitnije dobro pojacalo,nego gitara...a Santana...jbg to je PRS taj moze sve...mislim da se onda ne trebas opterecivati da li ces humbuckere ili singlecoil kod te muzike sve prolazi....znaci veruj samo svojim usima :D

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 22:50

sinisake wrote:Ma vidi, kad vec hoces klasican rok zvuk Fender je gitara za tebe! :D

Verujem da mozes naci odlicnih MIM Stratova, ali najveci problem tih gitara bice pad vrednosti, kad te jednom uhvati muzikantsko ludilo, skupis malo casha, pa pozelis da prodas gitaru. Neces moci da je prodas ni za priblizno iste pare onima za koje si je kupio.

Isti je slucaj i sa tim SE PRS-om.

Ako ti to ne smeta, onda se potrudi da probas te dve gitare, pa ces kupiti onu koja ti se vise svidi, je l'. :)
P.S. Probaj sve dostupne primerke u prodavnici! Iznenadices se kolika moze biti razlika u boji tona, medj primercima istog modela... :deda:
Tako cu i uraditi....
Pa sta se vise svidi mom laickom uhu..... :D

markoimajstorovic

Post by markoimajstorovic » 11 Feb 2009, 22:54

Znaci prinudjen si da biras.....
Fender Strat mim....ili neki PRS,recimo coustum......
Sta bi uzeo?
Bas me zanima....
A da ih ne probas pojedinacno.....

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 11 Feb 2009, 23:31

Pitanje ti nije nikako na mestu, odnosno ce odgovori biti subjektivni.
Ja bih ti rekao PRSa i to samo zato sto, iz nekog neobjasnjivog razloga, nema hemije izmedju mene i Stratova... Mozda jos uvek nisam naleteo na pravi?
Doduse, postao sam veliki fan PRS gitara, pa nikako nisam merodavan da ti odgovorim. Jednostavno, moras otici i probati.

Kada sam kupovao svoju prvu elektricnu poveo sam ortaka koji se razume, pa je instrument koji se meni svideo na izgled dobio prelaznu ocenu. Posle nekog vremena, shvatices sta zelis, koji zvuk, kakav feel, debeo/tanak vrat, tremolo, stoptail, taman zvuk, svetao, itd.

Baci se u izvidjanje i, ako mozes, povedi nekog iskusnog (u ovoj oblasti) ortaka sa sobom.

P.S. Onu cenu koju ti je Tyler ostavio, 330k dinara, je za americkog PRSa. SE varijante (SE Custom, Singlecut) su oko tvog budzeta. Stekao sam utisak da si se tu zbunio, mozda gresim.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 12 Feb 2009, 00:11

sinisake wrote:Ma vidi, kad vec hoces klasican rok zvuk Fender je gitara za tebe! :D
i see that you are learning, young jedi... may the fork bi with you! allways...

ja mislim da je za tebe best buy PRS, nekako mi tako delujes... ozbiljno... mislim tako mi deluje po komentarima tvojim, tako da cu se sloziti sa mithrandirom...

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 12 Feb 2009, 00:20

Napisao sam to jedno 5 puta, i ti opet pitas! GITARE IZ SE SERIJE PRS-A, KOSTAJU OKO 700 EVRA!!!!!!!!! I IMAS IH U MIX MUSICU!!!!!! NEMOJ VISE TO PITATI.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Feb 2009, 00:41

Duane wrote:
i see that you are learning, young jedi... may the fork bi with you! allways...
Pa, mlad sam i perspektivan, pa mozda jos i naucim... :mrgreen:

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Feb 2009, 00:44

I opet FENDER klan Wins! :mrgreen: Moja puna podrshka svemu fenderolikom. :lol: (grozan sam)

E a sad ozbiljno...kakve su one LINE 6 Modeling gitare...tu ima sto nekih mogucnosti tona..pa eto to bi mozda bilo skroz univerzalno...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Feb 2009, 00:48

Ma ne, I ja se zezam, volim ja i Gibsona (uzecu nekog Les Paula jedared nekako, pa makar...) :D , ali u ovom cenovnom rangu Fender vodi... :mrgreen:
A i covek je pomenuo Kleptonov zvuk... :)

U sad si me podsetio: Parkwood gitare, bila je tema na forumu...
Last edited by sinisake on 12 Feb 2009, 00:56, edited 1 time in total.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 12 Feb 2009, 00:50

evo koji moj predlog :mrgreen:
Blade Durango DeLixe 002
Blade RH-2 Classic
Parker P-44
Peavey HP Signature EXP

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 12 Feb 2009, 00:51

Ma ne, I ja se zezam, volim ja i Gibsona (uzecu nekog Les Paula jedared nekako, pa makar...) , ali u ovom cenovnom rangu Fender vodi...
A i covek je pomenuo Kleptonov zvuk...
Pa volim ja sve gitare u principu, ali fender mi je uh, mada i 335ica i Firebird su mi uh, a i Gretsch White Falcon mi je ...uh...A da ne pricam o Rickenbackeru...sve je to uh... 8) No, to je za odlikashe... ja sam uvek bio prosecan djak... :lol:

E, a da probash stvarno neki Peavey...HSS konfiguraciju... :idea:
Last edited by nemanjavelimirovic on 12 Feb 2009, 00:52, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 12 Feb 2009, 00:52

Solomon wrote:evo koji moj predlog :mrgreen:
Blade Durango DeLixe 002
Blade RH-2 Classic
Parker P-44
Peavey HP Signature EXP
Fini predlozi :)

Solomon
Dimension 7