Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Dushan S

Re: Trigger

Post by Dushan S » 20 Dec 2008, 15:09

Nije bukvalno vezano za Trigger ali indirektno jeste. Kao što neko od vas možda zna, ja sviram Gary Kramer gitare
http://www.garykramerguitar.com

Nedavno smo se dogovorili da povodom božića uradim neku vrstu obrade božićne pesme koju bi oni mogli da upotrebe za promo svrhe, reč je o "Carol of the Bells" koji neki verovatno znaju kao "Onu pesme što sviraju Transsiberian Orchestra", koji su je takođe obradili, kao i mnogi drugi.
Ovo je link za youtube video sa pesmom, ovde je zvuk nešto bolji, i zvuk je stereo (kad dodate na bilo koju youtube adresu &fmt=18 ako je u originalnom fajlu zvuk bio stereo, pustice video stereo, ako samo kliknete na "watch in high quality" i dalje je mono). Naravno ako samo kasnije odete linkom na ovaj video, i on ga opet učita po default-u, opet neće biti stereo zvuk, mora da se dopiše uvek u adresu &fmt=18
http://www.youtube.com/watch?v=2Zi7IMA9St8&fmt=18

A ako hoćete pogledati verziju u kojoj su slike nekih od gitara kako gotovih tako tokom izrade:
http://www.youtube.com/watch?v=R1oj0dy9qX4

Jel je ovo isti gitarista kao iz antologije ili samo lice?
Tebi sve nešto liči jedno na drugo! :D Hvala na komentaru!

nikolas

Post by nikolas » 28 Dec 2008, 12:43

Jednostavno dobro, samo pevanje, nekako mi fali nesto, ma malo da je vise, razornije?

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 20 Jan 2009, 17:46

Ako smem da uzurpiram temu - moram da kazem da su ti pesme na myspace-u fantasticne, Dusane!
Ovaj Serpent's Lover je genijalan. Hoces li izdavati neki svoj instrumental album ili moramo da se kacimo na myspace svaki put? :D

Dushan S

Post by Dushan S » 23 Jan 2009, 04:12

nikolas wrote:Jednostavno dobro, samo pevanje, nekako mi fali nesto, ma malo da je vise, razornije?
Mogu da pretpostavim zašto ti tako zvuči, ali pretpostavljam i to da ne slušaš neki od bendova gde muzika ume da bude agresivna a vokal letargičan... Nemam pojma, možda nije adekvatan primer, ali Katatonia recimo. To je namerno, kad je tako, ne treba da bude suviše "Up", nego nameran kontrast. Razumem da nekome možda ne leži.
Ako smem da uzurpiram temu - moram da kazem da su ti pesme na myspace-u fantasticne, Dusane!
Ovaj Serpent's Lover je genijalan. Hoces li izdavati neki svoj instrumental album ili moramo da se kacimo na myspace svaki put?
Hvala! Na space moraš da se kačiš jer su Tom i kompanija usrali motku kad su update-ovali spejs i sad ne radi ( i ne postoji ) dugme "Download" pretpostavljam da to nije zbog tehničkih nemogućnosti već postoji neki razlog koji ne žele da podele sa spejs populacijom. Inače su se svi instrumentali mogli download-ovati ranije. Ako ti treba mogu ti poslati i mp3 nije frka, pošalji mi mail na PP.
A album... Skupljaju se pesme i mogao bi se dogoditi, ali to je onako, baš nešto za šta treba da imam vremena i dobre volje, kojih sad nemam dovoljno. Na kraju krajeva, instrumentalni album je nešto što ima smisla raditi samo sebi za dušu, malo ljudi to voli i konzumira.
Ako ne zaglavim u drugoj polovini godine radeći na sledećem Trigger-u, verovatno će početi da se događa instrumentalni album.

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 23 Jan 2009, 14:09

Imas PP.

Slazem se za album. Ali bih stvarno voleo da ga cujem! Looking forward to it...

Srecno u daljem radu, sto Trigger, sto solo! :)

Dushan S

Post by Dushan S » 11 Feb 2009, 21:03

Image

Pozdrav svima!

Grupa Trigger u saradnji sa TV Metropolis, objavila je mini album ”Metropolis Live” koji čine snimci iz istoimene emisije ove televizije, trenutno jedine kod nas koja predstavlja domaće sastave živim nastupima.
Ljubaznošću TVM i PGP-a, ovaj snimak je dobio i svoje zvanično postojanje kao album sa imenom i omotom!

Izdanje je besplatno i biće distribuirano kao download sa myspace stranice i oficijalnog sajta benda, a možete ga direktno skinuti sa sledećeg linka ili klikom na baner:
http://www.triggerband.net/download/Tri ... isLive.zip

Nekoliko video snimaka sa tog nastupa se mogu videti i na youtube i na myspace stranici ali izbor pesama nije isti.

Zašto album "Metropolis live"?
Prvo, kao poklon ljudima koji vole ono što radimo, i dopada im se kako zvučimo u "življoj", manje ispeglanoj varijanti, ili nas do sada nisu mogli čuti uživo, a kao drugo, prilika da naša muzika legalno nađe put do više slušalaca a da se pri tom ne ogrešimo o našeg izdavača, PGP, koji poseduje prava na naš studijski prvenac, "Ljubav".
"Metropolis live" je dakle slobodan za poklanjanje i kopiranje, samo vas molimo da to bude u originalnom obliku, zajedno sa pratećim dokumentima i omotom!

Hvala vam svima i uživajte u buci koju proizvodimo instrumentima!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 11 Feb 2009, 21:29

Evo sad sam skinuo, pa ce da poslusamo.
P.S. Nije oficijalna, nego oficijelna. (Mislim, malo bode oci, ponavlja se greska i u onom word dokumentu, pa reko' - nije dovoljno profi:))

LazaRocker

Post by LazaRocker » 12 Feb 2009, 10:19

Ekstra Dusane, sta da ti kazem... Ti od blata pravis me, Inercija, i Vise nece biti nas su extra odsvirane... Ako nekad budete krenuli da svirate u juzne krajeve, javi obavezno... E, a meni sa bas svidja vokal, bas je super sto je ovako u Negativ stilu, daje vasem metalu toplinu, i cini sve zanimljivim... Meni bi naprimer glupo zvucalo da uz ove pesme ide neki growl vokal... A ovako bas mocno zvuci...

Dushan S

Post by Dushan S » 12 Feb 2009, 18:03

sinisake wrote:Evo sad sam skinuo, pa ce da poslusamo.
P.S. Nije oficijalna, nego oficijelna. (Mislim, malo bode oci, ponavlja se greska i u onom word dokumentu, pa reko' - nije dovoljno profi:))
Ekčuli, nevezano što je u upotrebi jako često "oficijalan" (jer naravno moguće je da mnogo ljudi greši, rečnik matice srpske navodi obe verzije, i oficijAlan i oficijElan sa znakom jednakosti. E sad, zainteresovao si me za temu, pa sam okrenuo drugaricu koja se više bavi srpskim jezikom i dobio sam odgovor da se pravopis menjao par puta pa je info da se negde navodi samo e a negde i a, zavisno od knjige i izdanja. U principu je kao verzija sa E možda veća sigurica, ali toliko često sam nailazio na A da mi nije palo na pamet da se bavim time :D Eto, sledeći put pišem "E"! :wink:
Nadam se da ti je kul svirka u pesmama, nevezano za gramatiku :mrgreen:
Ekstra Dusane, sta da ti kazem... Ti od blata pravis me, Inercija, i Vise nece biti nas su extra odsvirane... Ako nekad budete krenuli da svirate u juzne krajeve, javi obavezno... E, a meni sa bas svidja vokal, bas je super sto je ovako u Negativ stilu, daje vasem metalu toplinu, i cini sve zanimljivim... Meni bi naprimer glupo zvucalo da uz ove pesme ide neki growl vokal... A ovako bas mocno zvuci...
Hvala čovek, stvarno, drago mi je da ti se dopalo :) Ako nisi gledao, na youtube kanalu Trigger-a imaš još ponešto...

Biće i južnih krajeva, samo je pitanje vremena :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 12 Feb 2009, 18:27

Nadam se da ti je kul svirka u pesmama, nevezano za gramatiku :mrgreen:
Svirka mi se svidja (cuje se da ste opasni muzikanti), muzika je korektna (nisam ja neki ljubitelj tog modernog metala), mada bi moglo to i mastovitije malo, al' vokal mi se nikako ne dopada, ne samo zato sto je zenski.

Dreamfall

Post by Dreamfall » 13 Feb 2009, 23:49

Svaka cast...gledao sam vas (uzivo) samo jednom i to je bio jedna od najboljih svirki domacih sastava na kojima sam ja bio...da je vise bendova kao sto ste vi Art Diler,nightfall,Aeternia...i da imate samo malo vise medijske paznje lako bismo iskorenili turbo shit i ostala sranja....ROCK ON!!
P.S.:pozdrav'te pevacicu u moje ime :oops:

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Feb 2009, 00:05

Dreamfall wrote:Svaka cast...gledao sam vas (uzivo) samo jednom i to je bio jedna od najboljih svirki domacih sastava na kojima sam ja bio...da je vise bendova kao sto ste vi Art Diler,nightfall,Aeternia...i da imate samo malo vise medijske paznje lako bismo iskorenili turbo shit i ostala sranja....ROCK ON!!
P.S.:pozdrav'te pevacicu u moje ime :oops:
Hvala! Drago mi je ako si imao lep provod kad smo svirali! :wink:
Svirka mi se svidja (cuje se da ste opasni muzikanti), muzika je korektna (nisam ja neki ljubitelj tog modernog metala), mada bi moglo to i mastovitije malo, al' vokal mi se nikako ne dopada, ne samo zato sto je zenski.
Hvala ti na slušanju i komentaru! :) Ja ću sad malo duže: Jedna od stvari koja mi je interesantna je da su ljudi u tolikoj meri u konfuziji šta sviramo.

Malo skrećem u temi, ali nedavno su mi rekli da su nas na netu negde opisali kao sastav koji svira muziku 80-ih jer je to kao dobra zarada. Zatim sam čuo da smo pop sa elementima drugih vrsta muzike, a zatim nas nisu hteli puštati na jednoj radio stanici jer smo metal, a pravi metal nema tu ulaz. U Blicu smo definisani kao gothic metal, pridali su nam zatim elemente progressive-a a par ljudi nas je savetovalo da treba malo da pojednostavimo muziku, jer je mnogo komplikovana. I onda nam ti osvetlaš obraz i kažeš da smo moderni metal i da bi trebalo malo maštovitije :mrgreen:
Sa druge strane takođe sam jako srećan zbog toga što zaista ima ljudi koji slušaju ekstremni metal ili opet samo slušaju muziku, čak pop, i kojima se dopalo ovo što radimo, verovatno iz istog razloga kao i za one gore komentare, jer je žanrovski neopterećeno :) Ono što mi se takođe dopada je i da smo samo dobili (srećom u većini) komentare da je vokal fenomenalan i sa druge strane je poneko kome se nikako ne sviđa... Da ima nekog kome je "....pa onaaaako je vokal", zabrinuo bih se, to bi bilo loše :) Tako da koliko god možda zvučalo bizarno, ja se obradujem na neke od negativnih komentara :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Feb 2009, 10:16

Skinuh, preslusah, obrisah.
:D
Salim se nisam obrisao, cuvam, dopada mi se, ali mi je ovo zazvucalo kao slogan slusaoca mp3-ojki u ovo nase vreme.

Jedino mi je trebalo malo vremena da se naviknem na glas. Nekako mi se po boji i zvuku nije odmah uklopio u sliku...

Cilal Najed

Post by Cilal Najed » 22 Feb 2009, 00:10

I ja sam skinuo!
Skroz mi je dobro i super si pripremio za slusanje na hi-fi-u, obzirom da je smiksano za tv.

luka000

Post by luka000 » 22 Feb 2009, 00:45

Moja ortakinja vas ocenila kao gothic rock :D
Kad vas ubace na wikipedia-u onda ce vas detaljno i tacno(a mozda i netacno) zanrovski definisati 8)

Post Reply