Veoma skup zvuk...upotrebljen za stvaranje totalnog noise-a!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Cortex
The Necromancer

Veoma skup zvuk...upotrebljen za stvaranje totalnog noise-a!

Post by Cortex » 13 Feb 2009, 15:57

Pochetnu iskru dao je Fender Stratocaster iz 69-e(?), najredji model koji je moguce imati u rukama(?) :p . Samo je on mogao navesti ove, vrhunske, handmade, boutique efekte na samooscilaciju i infinitnu, bozhansku repeticiju.
Da vidimo...iskra je proshla krooooz...Fuzz Factory, Roger Mayer Spitfire/Mongoose/Bonus Fuzz, do neprepoznatljivosti modifikovani Boss DS-2, СФРЈ Маф - zeleni SOVTEK Muff sa Millenium Bypassom, Clon Kentaur Overdrive, Behringer Vintage Delay, RR ChoRRal ChoRRus, RR Analog Delay 335, sve to kroz (sada vec)retko pojachalo Fender Super Reverb.

Za kontrolisanje ovog ludila i umetnichki performans korishcene su kontrole analognih dileja.

Lyrics:

Kylie MiNoise je mrtva...

Hahahahhahha...

Ha ha...

Hahahahhahaaaa...

Tvorac!

:)

Takodje...ovde je dokumentovan josh jedan dokaz o tome kako je Rocket metalac u dushi. :) A chuo sam svojim ushima kako chovek izgovara "Ja volim iron Maiden" :lol:

Rocket ako sam ishta pogreshio, ispravi me. :)

Kakvo je samo blago ona skupina efekata...moram reci i da sam promenio mishljenje po pitanju fuzz-a!

Rocket Roll

Re: Veoma skup zvuk...upotrebljen za stvaranje totalnog noise-a!

Post by Rocket Roll » 13 Feb 2009, 16:07

Cortex wrote: Pochetnu iskru dao je Fender Stratocaster iz 69-e(?), najredji model koji je moguce imati u rukama(?) :p .
Jes', the one & only Hendriksov Strat - tranzicioni period, veliki headstock (prva godina) ali heel trussrod podešavanje. Proizvođen je nepunu godinu, a Džimi je, čini se, zapalio/polomio više od pola proizvodnje. Držati tu retkost u rukama je najbliže što ću ja ikad prići Džimiju. :D
Cortex wrote:...chuo sam svojim ushima kako chovek izgovara "Ja volim iron Maiden" :lol:
Da, posledice ispiranja mozga kroz koje sam prošao u detinjstvu su sve jače kako godine prolaze... :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 16:57

:shock:

kakav zvuk jbte... sounds like somethin thurston would do...

kakva gitara prelepa, steta sto nema snimka kako je neko dzhara, osecam da bi mi takva jedna bila dovoljna da umrem, mapple sunburst, d'umres covece.. mada je i ovo fiiino... jel to pomeras time na delayu da tako urlice?

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 13 Feb 2009, 18:00

Znao sam da ces postaviti, dobro zvuci ali cemu, ja licno ne volim da bacim par efekata u samooscilaciju i onda vrtim potove, mislim jeste lepo 5 minuta, ali te kasnije smori...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 13 Feb 2009, 18:08

Hehe, svidja mi se kompozicija, mnogo... :)
Nego, mogli ste ovo i Jolanom da izvedete, ne? :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 18:20

vbraca wrote:Znao sam da ces postaviti, dobro zvuci ali cemu, ja licno ne volim da bacim par efekata u samooscilaciju i onda vrtim potove, mislim jeste lepo 5 minuta, ali te kasnije smori...
ajme ja da imam ta chudesa, ja ne bi prestajao da vrtim... moramo na nekoj probi da se izivljavamo s' pedalama, da sviramo nesto eksperimentalnije od arheologije :D

xspaceman

Post by xspaceman » 13 Feb 2009, 18:21

sinisake wrote:Hehe, svidja mi se kompozicija, mnogo... :)
Nego, mogli ste ovo i Jolanom da izvedete, ne? :mrgreen:
hehehe ko vožnja kroz tunel strave u lunaparku! :) a budimo realni ..moglo se to i bez gitre izvesti! :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 13 Feb 2009, 19:03

Bez Hendriksovog Strata? Ne verujem, zvučalo bi očajno :D

Šalim se, ali ovo je ispalo kao neka vrsta tributea toj gitari. Ta gitara je brat blizanac one #"%&/*' gitare koja je proizvodila vrlo slične zvukove pri kraju #"%&/*' "Star Spangled Banner" na #"%&/*' Vudstoku...

Džimi, hej. Hendriks. Džimi Hendriks. Ostrvo Vajt. Vudstok. Montre. "Axis: Bold as Love"? Mikrofonija? Jesu li svi muzičari pomrli na ovom Forumu? (Ne odgovarajte na ovo poslednje! :lol:)

Već sam obećao Mikiju 20% popusta na sve pedale ako mi obeća da je nikad neće prodati.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 13 Feb 2009, 23:02

Cestitke za izlazak iz okvira :) Steta sto FF nije dobio jachu minutazu...apsolutni je master na polju kreativne buke :)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 23:23

a jel smem da pitam koliko kosta ta nazovi gitara, ali ja bi radije rekao starship... i cija je? :D
i da li poklanja ako glumimo dzedaje?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Feb 2009, 00:11

Pitaš čija je da bi mogao da organizuješ krađu? :lol:

Cena? $15 000 do $30 000, trenutno. Zavisi od stanja. Svake godine je, naravno, sve veća. Samo magneti na pickguardu idu za $3 700 (http://cgi.ebay.com/Vintage-1969-Fender ... 7C294%3A50), a telo ide za $6 000 (http://cgi.ebay.com/1969-ORIG-FENDER-ST ... 7C294%3A50). Hej, samo backplate ide za $170 (http://cgi.ebay.com/1969-FENDER-STRATOC ... 7C294%3A50).

Možeš da pratiš ovu aukciju, ako te ne mrzi, pa da vidiš kako će se završiti: http://cgi.ebay.com/1969-FENDER-STRATOC ... 7C294%3A50

Ta gitara, kao i sve lepe stvari, zapravo i nema cenu. Ponekad neko odluči da je zameni za veliku svotu novca (bolest ili smrt u porodici, školovanje deteta, kupovina stana, preseljenje u drugu zemlju) ali to ne znači da ona "vredi toliko-i-toliko". S vremenom čovek shvati da je novac - samo novac... a da je Strat iz 1969. nešto sasvim drugo. :D

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Feb 2009, 00:35

i vi ste ljudi to svirali... :bow: :bow: :bow:

nemam reci... stvarno...

ako ima ista bolje od fenderovog strata.... onda je to stari fenderov strat...

ps. ma za cenu sam pitao onako cisto informativno, naravno da takva relikvija nema cenu, jednostavno bi se osecao prljavo kad bi je kupio(ako bi igrom slucaja potrefio neku lutriju ili tako neku bzvzariju)... :D

ps. ajde ljudi da skupimo pare pa kupimo back plate :D

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 14 Feb 2009, 00:50

Duane brate...ja sam tu gitaru toliko svirao i mrzeo...a sada je divinizujem.

Kolike smo samo sate proveli terajuci to kroz Zoom 505 II na najvecoj distorziji mogucoj :lol: :mrgreen: Jebote koji sam bio retard! :) Ali i taj se period prodje. Divna je gitara. Sada potpuno drugachije gledam na nju.

Eeeeeeeej Zoom 505 II...kakvo krljanje i zujanje....na takvoj opermi...

...a mi srecni.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 14 Feb 2009, 00:54

ma to samo ukljuciti u lampu i zabosti u neku delayu... nich vise netreba... samo klin da se cuje... pesma andjela(zvuci gej, al kako kaze pesma svi su gej i isus je gej)...

znaci ladno ste ukljucivali vikendicu na moru kroz zoom505... :D ja sam kroz to njesra bo nekog astera... boze kakva je to gitara bila... :?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Feb 2009, 01:09

Duane wrote:ma to samo ukljuciti u lampu i zabosti u neku delayu...
Ima ona svog parnjaka, vidiš ga na tom YouTube klipu. To je Super Reverb iz iste ili biske godine (rani silverface, pre Master Volumea i push-pull potenciometara) - četiri Jensenove P12R rađene za CBS, ispravljačica, "onaj" vibrato i "onaj" reverb... Nema puno boljih pojačala ako pričamo o Fenderovom klinu.

Nećeš mi poverovati, ali što se taj Strat ubio za kantri! Nemoguće je twangy! Vrlo svetla i "spongy" gitara, čak i u poređenju sa mojim Stratom (koji je veoma bistar).

Mislim da se Hendriks baš zato i odlučio da svira isključivo njih - ti rani poliuretani taaako posvetljuju gitaru... Dodaj na to te ultra-bistre magnete (nisu ni izbliza vreli kao ovi današnji, ali su daleko "stakleniji" - jedino što sam čuo kristalnije je Telekaster iz druge polovine šezdesetih) i imaš pravog soprana od Strata. Vrlo prijatnog soprana, naravno.

Post Reply