Koje radio stanice hvatate svojim pojačalom?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Koje radio stanice hvatate svojim pojačalom?
...kao šta u naslovu stoji...UKW? MW? LW? KW?...ajde nastavite....
Re: Koje radio stanice hvatate sa svojim pojačalom?
samo jednom mi se to dogodilo dok smo svirali u nekoj garazi ali to je bilo davno,
vise se i ne setjam koje je pojacalo bilo, ali znam da je bila neka Fender gitara i da je zemlja bila losa.....
zujao je ko blesav dok ne uhvatim za zice......... Twin mi je sa kraja sedamdesetih a Laney nov i nikad mi se to nije ponovilo......
vise se i ne setjam koje je pojacalo bilo, ali znam da je bila neka Fender gitara i da je zemlja bila losa.....
zujao je ko blesav dok ne uhvatim za zice......... Twin mi je sa kraja sedamdesetih a Laney nov i nikad mi se to nije ponovilo......
Re: Koje radio stanice hvatate svojim pojačalom?
meni se desavalo da hvatam "talase" koje salje tranvaj kad prolazi jer je vrlo blizu 

hehehe...imao sam nekada stari colorsound wah-fuzz koji je u donjoj krajnjoj poziciji hvatao radio stanice ko lud...u pauzama na probi sam ga ostavljao ukljucenog da bi slusali mjuzu!
uvek je fatao neke narodjacke stanice! 

- tyler durden
- MF veteran
Znaci multi-praktik..... LOL 

Kad sam imao pojacalo od vokmena hvatao sam vecjinu,al'.....opet je bilo veselja

e ovo jos nisam cuo !
nego palo mi napamet ... trenutno nemam zvucnike - pokvarili se totalno ... sluske takodje
imam pojacalo , pa sam mislio da ga prikljucim na komp . e sad me interesuje da li bih tako mogao da ga ostetim , pokvarim ?
nego palo mi napamet ... trenutno nemam zvucnike - pokvarili se totalno ... sluske takodje
imam pojacalo , pa sam mislio da ga prikljucim na komp . e sad me interesuje da li bih tako mogao da ga ostetim , pokvarim ?
- Rocket Roll
Mogao bi. Pojačalo očekuje da "vidi" otpor zvučnika - ako ga ne "vidi", pregoreće izlazni stepen. Opet, izlazni stepen očekuje da "vidi" nešto što može da podnese 5, 10, 15, 20, 30, 100... vati izlazne snage. Kompjuter za to nije namenjen.
- johnny_b_good
Cekaj-da se osteti komp ili pojacalo?
- Rocket Roll
Komp, pre svega komp.
Ja hvatam Dzenariku! XD
opa-cupa!
opa-cupa!
hvala roket !Rocket Roll wrote:Mogao bi. Pojačalo očekuje da "vidi" otpor zvučnika - ako ga ne "vidi", pregoreće izlazni stepen. Opet, izlazni stepen očekuje da "vidi" nešto što može da podnese 5, 10, 15, 20, 30, 100... vati izlazne snage. Kompjuter za to nije namenjen.
- johnny_b_good
A da li zavisi od zvucne kartice?Mislim kakve veze imaju ostale komponente sa pojacalomRocket Roll wrote:Komp, pre svega komp.
- Rocket Roll
Ako impuls od 15W snage prođe kroz zvučnu karticu, vrlo će verovatno proći i kroz druge delove matične ploče. Nije baš kao udar groma, ali snage ima dosta.
ukoliko si slusalice koristio na headphones izlazu na tvom pojacalu a ja sam tako shvatio, mozes opusteno taj izlaz da nakacis na line in od kompa. Znaci iz izlaza za sluske na pojacalu u line in na kompu, i nivo na kompu odredi sa masterom na pojacalu da neide u kliping i sviraj do mile volje.m@T@ wrote:e ovo jos nisam cuo !
nikako ali nikako ne povezuj izlaz za zvucnik na komp.
Ajd uzdravlje