i opet proc vs pedal board.

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

tyler durden
MF veteran

Re: i opet proc vs pedal board.

Post by tyler durden » 21 Feb 2009, 00:34

Ja sam imao POD XT LIve, i ok je je, ali nesto nisam bio zadovoljan. Posle njega sam se vratio na "bubreg", tacnije POD 2.0. Ne znam, meni se cini da malo realnije radi. Super mi je, koristim ga kuci, za snimanje, vezbu. Cak sam i samo njega nosio (+ midi kontroler), dok sam tezgario, i super je radio posao. Jedan od najboljih, i najrealnih tonova, sto se tice direktnog stekanja u razglas. Po meni jedan od najrealnijih stvarno.... Ali ako imas para, kupi POD XT Pro....on je vrhunski, i racku je, ali je nesto skuplji, da ne slazem, ali cini mi se da je oko 500 evra, mozda i vise. Dok 2.0, ili obican XT mozes za nekih 150 da uzmes. Zovni artist pa se raspitaj...... :banana:

rock action

Post by rock action » 21 Feb 2009, 15:11

ceo prvi Consecration je snimljen na POD XT PRO racku, i to sve preko kenonskih stereo direct lineoutova. :hide:

samo su mozda dve solaze pustene kroz istu farbu u Marshallovu glavu (kao slejv) pa u Marshall kutiju i snimljene Shure 57-icom.

album je "aux", ima na myspace stranici benda ceo album za slobodan download, pa poslusajte kako to zvuci.
myspace.com/consecr8

Frostensen

Post by Frostensen » 22 Feb 2009, 02:48

Znachi po vama.. isto mi izadje da li za prostorne efekte uzimam rev/delay kombo behringer pedalu ili zoom g1 npr. jer su istog kvaliteta :| A razlika izmedju 2 i kombo rev/del/ pedale je samo broj opcija. Humm onda mi bolje izadje da, poshto imam wah i oD, samo da dodam dist, del/rev pedalu + eventualno EQ i eto mi pedal boarda za drndanje po kuci na slushkama ili kad idem preko suvog pojachala. Right?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Feb 2009, 03:09

Frostensen wrote:Znachi po vama.. isto mi izadje da li za prostorne efekte uzimam rev/delay kombo behringer pedalu ili zoom g1 npr. jer su istog kvaliteta :| A razlika izmedju 2 i kombo rev/del/ pedale je samo broj opcija. Humm onda mi bolje izadje da, poshto imam wah i oD, samo da dodam dist, del/rev pedalu + eventualno EQ i eto mi pedal boarda za drndanje po kuci na slushkama ili kad idem preko suvog pojachala. Right?

Pa to.
Ako ti treba uopste dist pored OD-a...

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 22 Feb 2009, 11:44

ako stignes, nadjes vremena, idi do note music trade (vise ne znam ni kako se tacno zove radnja). Imas je tamo ne zelenom, a i tamo u bulevaru, tacnije milana rakica 1. Imaju neke nobles pedale, koje su poprilicno jeftine, a poprilicno dobro rade. Mislim da su neznatno skuplje od behringera, ali da su bolje, i kvalitetnije napravljene....Pa pogledaj i nesto od njih, ja sam i probao i bio poprilicno prijatno iznenadjen

Frostensen

Post by Frostensen » 22 Feb 2009, 14:58

A znam koji su. Kod njih pazarim zhice neke fine koje mi mlogo lepo lezhe. Framus devetke.. Ljubav na prvi bend ;P

Post Reply