Lap Steel Gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Lap Steel Gitare

Post by Funkomat » 22 Feb 2009, 01:56

Jel ih vidjao neko kod nas?

Gledam ove cene po thomman-u i relativno su jeftine a ja sam se bas zainteresovao za njih u poslednje vreme. Pink floyd influence... :)

dweezil

Re: Lap Steel Gitare

Post by dweezil » 22 Feb 2009, 02:30

mislis da narucis direktno od njih?! Vala i ja bih mogao razmisliti o nekom lap steel-u, strava je to instrument.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 22 Feb 2009, 02:58

Pa mislio sam da li je neko slucajno video da ima da se kupe kod nas. Mada, mislim da vec znam odgovor...
Ili jel ima mozda neki domaci majstor koji pravi gitare da pravi i lap steel?

dweezil

Post by dweezil » 22 Feb 2009, 10:41

nema ih u Bgd, verovatno mogu da se naruche, neam pojma eventualno mozda ih ima po Vojvodini u nekoj radnji. Matori to ti se ne isplati da ti neko pravi, vidis da ima onaj Gretch G5700 lap steel za ispod 300 EUR. Najbolje da ti neko donese spolja. Znam da Drazen (Lucky Marcell...) ima neku nemacku lap steel, nisam svirao...kod domacih majtora to obicno bude " veca dara nego mera" ...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Feb 2009, 11:56

Hillybilly mi je spominjao jednog čoveka koji živi pored Novog Sada - u nekom seocetu pored autoputa, zaboravio sam tačno gde - i koji pravi pedal steelove fenomenalnog kvaliteta. Tada mi je rekao i da su Amerikanci ludi za njima. Cena mu je, međutim, "prava" - više od €1000, u svakom slučaju. Pedal steel je skup instrument.

Ovde je bilo lap steel gitara, zvali su ih "havajske gitare" i svirali su ih čak i u orkestrima. Za vreme sankcija beše nekoliko prodavnica instrumenata oko Zelenog venca - jedna pored Hotela "Beograd", jedna na kraju Lomine, blizu Filološke gimnazije - i u svakoj je bilo po dva lap steela. Ja tada nisam znao šta je to... a para u svakom slučaju nisam imao.

Lap steel nije teško napraviti. Međutim, kako reče Dweezil, ako se nešto pravi da valja obično košta više od kupovnog.

dweezil

Post by dweezil » 22 Feb 2009, 15:34

Rocket Roll wrote:Hillybilly mi je spominjao jednog čoveka koji živi pored Novog Sada - u nekom seocetu pored autoputa, zaboravio sam tačno gde - i koji pravi pedal steelove fenomenalnog kvaliteta. Tada mi je rekao i da su Amerikanci ludi za njima. Cena mu je, međutim, "prava" - više od €1000, u svakom slučaju. Pedal steel je skup instrument.
Da chovek se zove Dushan Papic a firma Promat Steel Guitars i pravi pedal steel gitare koje su medju vrhunskim u svetu. Bilo mi je bash neverovatno i drago da u Srbiji postoji neko ko se time bavi a uz to je josh medju najboljim u svetu uz imena kao sto su Emmons, Carter i ostala. Evo i linka

http://steelguitarforum.com/Forum5/HTML/009045.html

sajt izgleda trenutno nije u funkciji
http://www.promatsteelguitars.com/

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 22 Feb 2009, 20:12

€3600. Ali kako izgledaju, vrede svaki evrocent. Way to go, Mr. Papić!

Aljoša, my man, mi smo očigledno odabrali da izrađujemo pogrešnu vrstu opreme. :(

dweezil

Post by dweezil » 22 Feb 2009, 23:59

pa def Rocket man, al i on da prodaje ovde ne verujem da bi uspeo :). Srbija je pogreshna zemlja za sve normalne biznise.
Pedal Steel su i inache skupi instrumenti i imaju dosta komplikovan mehanizam ispod samih "gitara" tako da njegove cene su josh i osrednje.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 Feb 2009, 00:14

dweezil wrote:pa def Rocket man, al i on da prodaje ovde ne verujem da bi uspeo :). Srbija je pogreshna zemlja za sve normalne biznise.
Ain't dat da troof.

Post Reply