Gretsch
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gretsch
Sta mislite o ovim gitarama. Nedavno sam imao priliku da probam 6120 i odlepio sam (gitara inace pripada robertu telceru iz velikog prezira), nakon toga sam probao i njegov PRS singlecut i jednostavno on nemoze da ponudi sto i GRETSCH sto je i robert potvrdio.
Da li ste probali njihove gitare i dali neko ima nesto slicno, i gde ima kod nas da se kupi.
Ajd uzdravlje
Da li ste probali njihove gitare i dali neko ima nesto slicno, i gde ima kod nas da se kupi.
Ajd uzdravlje
Re: Gretsch
jeli moguce da od ovoliko poznavalaca gitara niko nije probao gretsch-a ili sam vas u vredio sa onim a je PRS losiji pa bojkotujete
Hilli Bily ima Gretsch gitaru. Mozda nije video tvoj post pa pokusaj na pm.
Moguce je, ne znas da l' smo veci znalci, il' vise para imamo...majtimika wrote:jeli moguce da od ovoliko poznavalaca gitara niko nije probao gretsch-a ili sam vas u vredio sa onim a je PRS losiji pa bojkotujete

Od Gretscha sam probao i solid body - mislim da je bio u pitanju Duo Jet, i bio sam neko vreme fasciniran kakav sparkly top ima ta gitara... Probao i semi-hollow body i opet se odusevio, rezonantan, "prisutan" ton i fonira onako kako se meni dopada
Robertov Gretsch je bash fin instrument, + sto ga koristi s Voxom sto mi je combo boli glava...

nemam ni ja para za takvo nesto ali radi se o tome da nikad nisam ni pomislio ta takav tip gitare mislim holowbody moze da bude tako dobar za razlicite vrste muzike uvek sam mislio da je to samo za jazz ili rokabili ali to tako dobro zvuci kad ga opizdis na drajvu da je to neverovatno, ima muda bresinisake wrote:Moguce je, ne znas da l' smo veci znalci, il' vise para imamo...majtimika wrote:jeli moguce da od ovoliko poznavalaca gitara niko nije probao gretsch-a ili sam vas u vredio sa onim a je PRS losiji pa bojkotujete
-
dajem levo mudo za 6120... moze i neko da mi razdevici guz 

Ne sumnjam. I ja bih jednu takvu... 
Da se razumemo ovo je odgovor na majtimikin post, a ne na ove nenadnenadove zahebancije... ahahahahahaa

Da se razumemo ovo je odgovor na majtimikin post, a ne na ove nenadnenadove zahebancije... ahahahahahaa
Gretsch je posebna sorta, cak i u odnosu na ostale hollow body gitare, dosta je otvoreniji sound i prezentniji (sa vishe prezensa
), e sad moze na njoj da se svira i neki divljiji fazon, sem jazz-a i rockabilly i western swinga, mada sa bash dosta drive-a stvari postaju dosta bljuzgave i nojzichne. Mislim def nije za sad neki rilj i thrash talme. I sound joj je dosta da kazem rasprsheniji, u odnosu na solid body djitre, nije tako direktan, ima dosta preliva i nijansi i upravo je zato clean i blagi dirt ono sto joj prija i gde pokazuje pravo lice.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Gretsch ...

Sta reci (a ne zaplakati)... hehehe. Gitare su dobre sve njihove. Probao sam 2 hollow jednu semi jednu skroz hollow...AND THEY RULE!
Ali nema se para za takve igrackice... jbg...to je za odlikashe...

Sta reci (a ne zaplakati)... hehehe. Gitare su dobre sve njihove. Probao sam 2 hollow jednu semi jednu skroz hollow...AND THEY RULE!

Ali nema se para za takve igrackice... jbg...to je za odlikashe...

takodje ovaj bridge kao na Gretchu, koji je btw i na dosta jazz gitara samo hardtail varijanta, dosta utiche na mekocu i komfor sviranja, sa 011 zhicama na njoj imash feeling ka da sviras 09.
Ja već dugo javno slinim za Gibsonom 335 i pisao sam kako je to gitara sposobna za gotove sve muzičke pravce. E sada, mladi je ne vole previše jer za metal sigurno nije, a i oblik i veličina im se uglavnom ne dopada. Ipak je to klasika.majtimika wrote: nemam ni ja para za takvo nesto ali radi se o tome da nikad nisam ni pomislio ta takav tip gitare mislim holowbody moze da bude tako dobar za razlicite vrste muzike uvek sam mislio da je to samo za jazz ili rokabili ali to tako dobro zvuci kad ga opizdis na drajvu da je to neverovatno, ima muda bre
-
uh, i meni bi dobro pao jedan Country Gentleman... walnut... mada, ganjam electromatic-a... kad stigne, ce se falimo...
Kako bi dobro išli Beatlesi na tome, a?KirilStipsa wrote:uh, i meni bi dobro pao jedan Country Gentleman... walnut... mada, ganjam electromatic-a... kad stigne, ce se falimo...

Meni se dopao i onaj Rickenbacker.
-
Pa neeego... Gretsch G6122 Country Gentleman + Rickenbacker x 3 (360/12, 325 c64, 4001) + Hofner Violin Bass + Ludwig BlackOysterPearl = vikendica kod Kotora
... skup hobi...
Kad smo vec kod Beatles-a... The Bestbeat svira 7.marta u G.Milanovcu, 12. marta u Novom Sadu, i 19. marta u Bgd, tacnije DK Studentski Grad... pa dodji... da vidis... sada je to cetvorka
bez onog sto je ocigledan visak...

... skup hobi...
Kad smo vec kod Beatles-a... The Bestbeat svira 7.marta u G.Milanovcu, 12. marta u Novom Sadu, i 19. marta u Bgd, tacnije DK Studentski Grad... pa dodji... da vidis... sada je to cetvorka