Koja je ovo gitara?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocker.
MF veteran

Koja je ovo gitara?

Post by Rocker. » 10 Sep 2006, 17:45

Nabavio sam ovu gitaru pre nedelju dana i hteo bih da znam koja je marka i koji model posto na njoj nema nikakva oznaka o tome.Pocetnik sam u sviranju i voleo bih da mi preporucite koje zice da kupim za ovu gitaru jer bih prvih par meseci svirao "unplugged" dok ne kupim kabl i pojacalo.Da li ce se jace/bolje cuti ako budem stavio zice za akusticnu gitaru ili to nema veze posto je ovo solid-body gitara? :hmm:

Image

Image

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 10 Sep 2006, 18:44

Sto se zica tice uzmi za elektricnu.Ja licno najvise volim ernie ball super slinky , ali to opet zavisi od toga kakav zvuk zelis i sta ti lezi.

Kupi kabl pa dok ne skupis kintu za pojacalo instaliraj na kompu neki programcic. Od besplatnih imas AmpliTube UNO http://www.amplitube.com/Main.html?ATDownload
Nadji gde pise free. Samo moras da im das mail i podatke pa posle dobijes sifru.Nemam pojma zasto je takva procedura kad je besplatan ali dobro...

Nemam pojma koja je gitara :) . Ima cudan headstok, jedino sto prepoznajem je da ona plocica sa potenciometrima izgleda kao kod telecastera. Ali naravno da nije to :mrgreen: . Koliko si je platio? Ako je nesto bas jeftino mogla bi da bude Jolana. Stvarno ne znam.

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 10 Sep 2006, 18:50

Mozda neka custom made gitara?

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 10 Sep 2006, 19:08

Vrh headstocka podseća na Ibanez ali se tu neko žešće našalio i nasiživljavao... Elem (bez uvrede) gitara generalno izgleda kao da je sa fronta došla (možda i jeste?) a poznavajući kreativne sposobnosti svima nam drage Jolane uopšte nije isključeno da je Knight u pravu...

I da... jedan deo na gitari ti fali... Fali ti "poklopac" za žice na bridge-u pa se raspitaj kod onoga od koga si kupio zašto ti je "zakinuo" jedan totalno nebitan ali opet pripadajući deo gitare (dobro de... može da pomogne da te baš ne žulja kobilica kada stisneš dlanom na nju)

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 10 Sep 2006, 21:03

gitara generalno izgleda kao da je sa fronta došla (možda i jeste?)
:D :P :P :lol: Fox,ova gitara je prosla:Vijetnam,Hladni rat ,Milosevicev rezim,Nato bombardovanje,Rat u Iraku i dosla meni u ruke-mislim da se vise od toga ne moze!

Gitaru sam dobio za dz od druga jer njemu nije trebala.Inace vredi,po mojoj proceni, oko 35e.Tu gitaru on ima ko zna koliko dugo i godinama je skupljala prasinu-niko je nije koristio.Gitara je izgledala ovako kada sam je dobio:

Image

Sredjivao sam je nekoliko dana uspomoc kucnih majstorija(carolija?).Sve u svemu ostala je da se zameni prednja kobilca(mogla bi i zadnja) koju sam napravio od shper-polce(kad sam je dobio tu je bio onaj plasticni deo koji se stravlja ispod frizidera i u njemu useceni kanali).Shper-ploca mi je privremeno resenje,a drug mi je rekao da ima da se kupi prednja kobilica(kao metalna plocica) za 100 din.Zice koje vode od magneta do potencometra su lemljene.Ova gitara mi je dovoljna za pocetak.Ko zna za godinu dana mozda uzmem Squier Bullet Strat.

Knight znam za amplitube,koristio sam ga kod brata.Ne moze da zameni pravu distorziju,ali je dovoljan za prvu pomoc.Btw koliko kosta kabl,a koliko zice?(Uzmi u obzir da necu mnogo svirati jer u oktobru krecem na fax u drugi grad)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 10 Sep 2006, 21:44

Mozda je marka "Kriminal" ,mislim, tako pise :D .

Ove zice sto ja kupujem su 500 kinti, za druge nemam pojma jer ih ni ne gledam.Samo udjem i kazem daj to i to :) . Kabl, ako se dobro secam posto je bilo davno, je 800 din - 6 metara (200 foot - to je valjda 6 m). S' tim sto je taj kabl "marka" sigurno ima jeftinijih. A za pocetak mozes i sam da kupis negde kabl i dzekove pa zalemis. To bi ti ispalo jeftino.

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 11 Sep 2006, 00:13

Nasao sam!http://meatexz.com/cheesyguitars/jolana_iris.html
Knight bio si u pravu,u pitanju je Jolana Iris,pravljena u tadasnjoj Ceholslovackoj izmedju 1973-75.S tim sto je ova gitara koju ja imam modifikovana do neprepoznatljivosti.

Image
Image

Image

Uporedite vi ovo.Prema specifikaciji Iris je semihollow body gitara,dok je mojoj ta supljina popunjena.Gornji rog gitare je izrezan tako da vise lici na stratocaster,a takodje i inlay.Takodje headstock je customizovan i ofarban.Vrat je farban sa zadnje strane,pa lakiran,telo je farbano a inlay i plocice su ofarbane nekom fluorescentnom farbom.

Na ovom sajtu su gitaru procenili na 490e
http://www.guitareelectrique.com/guit_cheapvintage.htm

Kada uporedim pre i posle,vise mi se svidja ova moja verzija jer vise podseca na stratocaster.

XtrmntR

Post by XtrmntR » 11 Sep 2006, 12:29

ova original skroz bezveze izgleda! jes da je tvoja malo ofucanija, ali ima lepshi oblik!

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 13 Sep 2006, 10:46

Ej ljudi ovaj sajt cheesy guitars je preteran!!!
Konacno sam skontao koje je marke moja prva gitara :D...
Image

Sovjetski Ural....

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 13 Sep 2006, 13:25

Hehehe... ne seri da TO ima marku???

Eeeee... komunjaro.... znao sam ja za tebe da si crveni.... sad je istina izašla na videlo :D

Zackson

Post by Zackson » 29 Dec 2006, 20:54

moj drug black ima ural gitaru i mi smo nju koristili umesto basa. inace nemoj da seljutis ali je, bar meni sranje

Post Reply