Sumnjivi Fender Stratocaster (Navodno 1968-1970)???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Sumnjivi Fender Stratocaster (Navodno 1968-1970)???
He,he,he... ima svega.... 

Eto, vbraca je mogao da ima vintage komad, al' dobro - shit happens... 
Jos jednom se potvrdjuje da gitaru treba pogledati iz blizine, uzeti u ruke i probati, pa onda iznositi sudove...

Jos jednom se potvrdjuje da gitaru treba pogledati iz blizine, uzeti u ruke i probati, pa onda iznositi sudove...
Last edited by sinisake on 04 Mar 2009, 23:18, edited 1 time in total.
Ja mislim da sam taj oglas vidjao u oglasima skoro godinu dana... We all had a chance 

Sto jes' jes', negde u to vreme sam i ja kupovao gitaru...

Jbg, da je prodavac stavio 200-300 evra vise, valjda bi bio i ozbiljnije shvacen. Ovako...

Jbg, da je prodavac stavio 200-300 evra vise, valjda bi bio i ozbiljnije shvacen. Ovako...

Meni je to sumnjivo, a sto mi je sumnjivo to se ne kupuje, jednom sam se opekao nikad vise.sinisake wrote:Eto, vbraca je mogao da ima vintage komad, al' dobro - shit happens...![]()
Uostalom da sam kupio tog strata sad ne bih imao Music Man-a, a to mi je daleko bitnije.
[glas razmaženog deteta]A šta je sa šiiipkooom?![/glas razmeženog deteta]

pa ti sviraj shipkuguv'nor wrote:[glas razmaženog deteta]A šta je sa šiiipkooom?![/glas razmeženog deteta]

- Rocket Roll
Furnir u tim godinama? Uz dužno poštovanje, nastavljam da sumnjam u autentičnost. Čak ni CBS nije koristio furnir - tek je Den Smit (kraj osamdesetih) uveo furnir u Fender na Strat Ultra modelu.duks wrote:Furnirana je perfektno. Razlog cemu (!?) ne vidim, osim ako nije bila sunburst, pa da se pokriju spojevi.
Odlomak iz intervjua sa Denom Smitom ("Stratocaster Chronicles") na tu temu: http://books.google.com/books?id=za1MQ9 ... #PPA202,M1
Tim pre što je neckplate i raster šrafova takav kakav jeste. Da lično Leo ustane iz groba i krene da me uverava kako je to originalno telo sa kraja šezdesetih, ne bih mu poverovao.

O vratu i headstocku je već bilo dovoljno reči.
Hehe...Duane wrote:pa ti sviraj shipku

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Hm...opet neki Viden Strat... (mrzi me da citam celu temu...)
Deluje ne original...
U stvari imam neki feeling da je pravljena gitara, ili mozhda da je vrat "prekucan" - da je originalni slomljen bio recimo, a zakacen novi vrat...pa napisano fender i made in usa...
Ma bezi od toga!
...sad tek skontah da sam vec pisao ovde...SORRY - stariji covek, skleroza radi svoje
Deluje ne original...
U stvari imam neki feeling da je pravljena gitara, ili mozhda da je vrat "prekucan" - da je originalni slomljen bio recimo, a zakacen novi vrat...pa napisano fender i made in usa...

Ma bezi od toga!
...sad tek skontah da sam vec pisao ovde...SORRY - stariji covek, skleroza radi svoje

- Rocket Roll
Uzgred, ako nekog zanima "sve na jednom mestu" datiranje Fendera: http://books.google.com/books?id=EeEctA ... t#PPA66,M1
A pod pretpostavkom da su i vrat i telo originalni, i ovo moze da posluzi:
http://www.guitardaterproject.org/fender.aspx

Cao svima. Opet ja, na zalost. Rocket i ostali, molim da ne dodje do zabune. Ja niti jednog trenutka ne tvrdim da je gitara original. Ukljucio sam se da mi pomognete oko konfiguracije tela - broja delova, a sve ostalo iznosim kao podatke iz prve ruke, posto je gitara kod mene. Taj moj prijatelj koji ju je kupio je prezadovoljan i ishod ove diskusije nece uticati na njegov stav o gitari. On je prezadovoljan njenim karakteristikama i nije napaljen na to da li je zaista original ili ne. Prikljucio sam se diskusiji iskljucivo jer je mene zaintrigiralo. Upravo daunlodujem sa linkova koje je dostavio Rocket i sinisake. Da je vrat prekucan ne verujem. Poznajem i proces lakiranja, ponasanje laka u razlicitim uslovima, zrenje njegovo, patinu...Naime, bavim se slikarstvom, pa i odatle imam taj deo znanja. Mislim da bih to mogao primetiti, ali...opet...
Za dalje preostaje jedino da kad skinem boju iz kanala videti ima li dodatnih oznaka , pa da sve to fotografisem i postavim ovde.
Za dalje preostaje jedino da kad skinem boju iz kanala videti ima li dodatnih oznaka , pa da sve to fotografisem i postavim ovde.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Guitar Infosinisake wrote:A pod pretpostavkom da su i vrat i telo originalni, i ovo moze da posluzi:
Guitar was made at the
Fullerton Plant (Fender - CBS Era), USA
in the Year(s): 1968
To kaze po serijskom broju...Hm...prava zagonetka...
- Rocket Roll
Da, savršeno se razumemo.duks wrote:...molim da ne dodje do zabune. Ja niti jednog trenutka ne tvrdim da je gitara original.
To bi bilo odlično. Unapred zahvalni!duks wrote:Za dalje preostaje jedino da kad skinem boju iz kanala videti ima li dodatnih oznaka , pa da sve to fotografisem i postavim ovde.