Distorzija na pojacalu mi ne radi najbolje.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Distorzija na pojacalu mi ne radi najbolje.
U pitanju je VOX AD50VT Valvetronix.
Na klinu je cini mi se dobar.
A pod distorzijom recimo, ja izaberem model pojacala UK 70, i nesto mi strasno mulja na niskim tonovima E i A zice(recimo kad sviram rifove na ovim zicama).
Kao da se rasipa zvuk, kao da je zvucnik rikno, al vec na visim tonovima je kao Ok(tacnije ne primjecuje se toliko).
A nije zvucnik jer bi i na klinu tako se cuo.
Jel ikom nesto pada na pamet.
Pola godine ga imam, a sviram na Washburnu i ima SD magnete(hambakeri).
Koja pegla.
Pozdrav svima.
Na klinu je cini mi se dobar.
A pod distorzijom recimo, ja izaberem model pojacala UK 70, i nesto mi strasno mulja na niskim tonovima E i A zice(recimo kad sviram rifove na ovim zicama).
Kao da se rasipa zvuk, kao da je zvucnik rikno, al vec na visim tonovima je kao Ok(tacnije ne primjecuje se toliko).
A nije zvucnik jer bi i na klinu tako se cuo.
Jel ikom nesto pada na pamet.
Pola godine ga imam, a sviram na Washburnu i ima SD magnete(hambakeri).
Koja pegla.
Pozdrav svima.
Re: Distorzija na pojacalu mi ne radi najbolje.
Da li se to pre desavalo?
Ako se to pre nije desavalo, pojacalo je u garanciji, pa nosi kod koga si kupio i resena stvar.
Ako se to pre nije desavalo, pojacalo je u garanciji, pa nosi kod koga si kupio i resena stvar.
Ma nije se desavalo, da nisu mozda kontakti pa je oslabljen signal il sta ja znam lampa
A pojacalo je inace iz Njemacke, imaju ispostavu u Becu pa mi ga je drug donio jer studira tamo.
Znaci kao da ni nemam garancije, bog te pito kad cu ga uspijeti odnijeti tamo.
Sad je tek pegla.
A pojacalo je inace iz Njemacke, imaju ispostavu u Becu pa mi ga je drug donio jer studira tamo.
Znaci kao da ni nemam garancije, bog te pito kad cu ga uspijeti odnijeti tamo.
Sad je tek pegla.
Slabljenje signala obicno znaci crkavanje lempe...Odnesi to kod nekog majstora za pojacala, nek utvrde oni sta je, to ti je najsigurnije. Nadam se da nije lampa, jer su one prilicno skupe
Pa daj boze da je lampa, ovo pojacalo ima samo jednu 12AX7 lampu. Heheh jedna ali vrijedna.
Hahaha...Kako se uzme. Ta lampa moze da kosta 100ak evra. A opravka nekih kontakata ili potenciometara unutar pojacala moze da kosta 20ak. U kom si gradu? U BG-u Leo electronics (ovlasceni serviser Skymusic i Mitrosmusic-a) sasvim fino opravlja elektroniku, pojacala i instrumente.
100 evra, pa pretera ga malo...Historik wrote:Hahaha...Kako se uzme. Ta lampa moze da kosta 100ak evra.

Pa ne znam bas. Najjeftinija lampa je neka Svetlana (stavlja se cesto na Marshalle i njihove klonove), a ona je 50ak evra. Ja sam vidjao lampe od 100-150e, citav niz modela (u Srbiji naravno, napolju je to manje). Sad, ne znam koliko kosta ta njegova, i da li namerava da je menja sa istom, ili da budzi neku drugu
Ta lampa nije standard lampa,nego lampa u predpojacanju 12AX7,i cena joj se krece od 10 do 30 e,zavisi od proizvodjaca(JJ,EI nis,Tesla itd)..znaci,ako menjas,ne mozes da stavljas druge lampe tipa 6L6,ili EL neke,nego samo ovu..
..e sad,ta lapma,veoma tesko crkava,pa nisam siguran da je bas do nje..mada,moze biti...Ja sam imao tog Voxa,i nisam imao problema.. 

E, to nisam znao...Mislio sam da iste lampe idu i u lampaska pojacala tipa Ac15cc1 ili neki AC30 i u predpojacanje ovih hibridnih serija. Hvala na prosvetljenjumuki17 wrote:Ta lampa nije standard lampa,nego lampa u predpojacanju 12AX7,i cena joj se krece od 10 do 30 e,zavisi od proizvodjaca(JJ,EI nis,Tesla itd)..znaci,ako menjas,ne mozes da stavljas druge lampe tipa 6L6,ili EL neke,nego samo ovu....e sad,ta lapma,veoma tesko crkava,pa nisam siguran da je bas do nje..mada,moze biti...Ja sam imao tog Voxa,i nisam imao problema..

Ma nista saljem mail firmi koja je mi je prodala to,pa da vidim kako ce me oni prosvijetliti
a onda idem kod nekog servisera, jer sumnjam da on nesto moze da vidi, a da ne otvara pojacalo cime gubim garanciju.
Jel tako, tako je...
Jel ide neko za Austriju, a da prolazi kroz Banja Luku
P.S.
od muke se zajebavam

Jel tako, tako je...
Jel ide neko za Austriju, a da prolazi kroz Banja Luku

P.S.
od muke se zajebavam
Historik wrote:E, to nisam znao...Mislio sam da iste lampe idu i u lampaska pojacala tipa Ac15cc1 ili neki AC30 i u predpojacanje ovih hibridnih serija. Hvala na prosvetljenjumuki17 wrote:Ta lampa nije standard lampa,nego lampa u predpojacanju 12AX7,i cena joj se krece od 10 do 30 e,zavisi od proizvodjaca(JJ,EI nis,Tesla itd)..znaci,ako menjas,ne mozes da stavljas druge lampe tipa 6L6,ili EL neke,nego samo ovu....e sad,ta lapma,veoma tesko crkava,pa nisam siguran da je bas do nje..mada,moze biti...Ja sam imao tog Voxa,i nisam imao problema..
Nema na cemu.

ps-Vox,na svoju ruku nista ne diraj..imas lepo garanciju,daj da ti srede....
EDIT-pretece me covek

Dosao sam do nekakvih prijedloga da je moguce da su se ulazi za dzekove zaprljali (i da zato signal ne putuje najbolje) i da bi bilo mozda najbolje da ocistim
KONTAKT SPREJOM , i to direktno u ulaz pa zatim da uvlacim i izvlacim dzek par puta i taj postupak ponoviti nekoliko puta.
Sad je moje pitanje koliko je to sigurno da ne ***** pojacalo, jer mi je gitaski ulaz na vrhu pojacala.
Jel radio neko sa kontakt sprejom da mi kaze pomaze li to ista?
Evo detalja za sprej koji imam:
Applications
Switches
Batteries
Contact Points
Printed Circuit Board Switches
Multiple Sockets
Product characteristics
Powerful jetspray
High dissolving properties
Leaves no residue
Non-conductive
Non-corrosive
360° valve
KONTAKT SPREJOM , i to direktno u ulaz pa zatim da uvlacim i izvlacim dzek par puta i taj postupak ponoviti nekoliko puta.
Sad je moje pitanje koliko je to sigurno da ne ***** pojacalo, jer mi je gitaski ulaz na vrhu pojacala.
Jel radio neko sa kontakt sprejom da mi kaze pomaze li to ista?
Evo detalja za sprej koji imam:
Applications
Switches
Batteries
Contact Points
Printed Circuit Board Switches
Multiple Sockets
Product characteristics
Powerful jetspray
High dissolving properties
Leaves no residue
Non-conductive
Non-corrosive
360° valve
Moj majstor za pojacala mi je strogo zabranio da bilo sta prskam kontakt sprejom. Rekao mi je da on ne moze nista da resi i poboljsa, a moze da sjebe dosta stvari. Nemoj da se uzdas u kontakt sprej nego ga nosi na popravku. Zamena te jedne lampe i kontrola celog pojacala ce te kostati 30 eura mozda. Uradi to da znas na cemu si.
Pogotovo sto je pojacalo staro pola godine, nema teorije da su ti se kontakti zaprljali.
Pogotovo sto je pojacalo staro pola godine, nema teorije da su ti se kontakti zaprljali.
Ta lampa 12ax7(electro-harmonix) ti kosta 10EU,ja sam je skoro kupovao jer mi se isto pojacalo nesto poremetilo(kad sviram pod distorzijom gusi se,onda u svirci se naglo stisava....itd),kad sam je zamjenio pojacalo se i dalje isto ponasa,tako da sam bacio 10EU. Cisto sumljam da je ta lampa jer se ona rijetko kvari,najbolje ti je da ga odneses u servis..