Sumnjivi Fender Stratocaster (Navodno 1968-1970)???
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Sumnjivi Fender Stratocaster (Navodno 1968-1970)???
Predlozicu da se provere dimenzije - na osnovu fotke mi se cini da headstock ne lici na strat hs u bilo kojoj reinkarnaciji; A i boja (vec pomenuta) je diskutabilna - cak mi i tremolo i sedla deluju mnogo novija...
Pozdrav svima. Skinuta boja sa sumnjivog strata. Izvinjavam se sto je potrajalo, ali neke druge obaveze. Uglavnom, fotke su tu, ali ne uspevam iz laptopa da ih ubacim. Molim za savet. Hvala.
P.S. Probao na "img".
P.S. Probao na "img".
Last edited by duks on 16 Mar 2009, 22:17, edited 1 time in total.
nema slika, posalji ponovo
Sorry, vbraca. Prvi put ubacujem na ovom sajtu. Nisam bas dileja za te stvari, ali ocigledno nesto koci. Moze mala pomoc sa uputstvom?
//[img]link_do_slike_na_netu[/img]
Upravo vidim da ne mogu ubacivati sliku iz laptopa, nego mora biti na mrezi negde. Tu i jeste problem, gde da je postavim, a potom kako da je i objavim na komentaru?
- Rocket Roll
http://www.imageshack.us/
Uputstva na toj stranici su dovoljna, a postoji i tutorijal (na srpskom) o postavljanju slika u postove na Forumu, ovde: viewtopic.php?f=4&t=824&p=44981
Uputstva na toj stranici su dovoljna, a postoji i tutorijal (na srpskom) o postavljanju slika u postove na Forumu, ovde: viewtopic.php?f=4&t=824&p=44981
[img]s567.photobucket.com/albums/ss115/dukos/[/img]
- Rocket Roll
Hvala! Popravljeni link: http://s567.photobucket.com/albums/ss115/dukos/
Uspelo nekako.
Moram dodati jedino jos to da se moja pretpostavka kako je gitara izvorno bila sunburst pokazala tacnom. Naime celom duzinom oboda tela, narocito u "sedlima", unutar dubljih godova je ostalo neismirglanih tragova crne boje.
Nekako mi taj neck pocket ne izgleda kako treba... ne lici na stratov iz te epohe, neck stamp je na pogersnom mestu, decal je pogresne boje i neodgovarajucih dimenzija (mozda gresim zbog polozaja strata na fotki), drvo je diskutabilno, unutrasnjost je cista i postoji rupa od necka do pocketa za neck magnet, obodi trupa su cudno obradjeni - sumnjam da su vrat i trup od razlicitih gitara i da je trup od neke stratolike gitare; Hardver je nesumnjivo menjan, tj. po slikama se vidi da je kompletan bridge novije proizvodnje - koliko je gitara teska i jel ima nekih fotki magneta i uopste "iznutrica"? Moguce je da ja u potpunosti gresim...
Evo da i ja kazem koju rec o ovoj gitari, posto se kao sto vidim prasina oko nje podigla, a ja sam njen vlasnik! Da li je ovo zaista FENDER gitara i koliko je stara tacno ne znam, ali mi to nije ni malo bitno, jer sam je kupio ne kao kucnog ljubimca ili komad namestaja da stoji, vec da se vuce po kombiju, smrdi na duvan i pivo i sto cesce svira, posto time dobrim delom izdrzava i moju porodicu. Ta gitara je nekoliko decenija stara, doneta je iz Berlina, dusa joj je na nos izasla od sviranja, sto se vidi i po vratu, a na njoj su pitaj boga koliko puta verovatno menjani pragovi i ko zna koliko puta menjani delovi jer su se istrosili od upotrebe, tako da nema svrhe porediti je sa onim lepim matorim Stratokasterima iz vila bogatih Amera, koji su iako prastari, ipak neogrebani, jer svirku nikad nisu ni videli! Udobniji vrat za svirku koji je "oblikovan" decenijama znojem ruku nekih nasih kolega, zaista nikad nisam osetio, a o tonu da ne pricam, tako da ako mi neko ponudi neki OVAKAV KOMAD "sumnjivog" Stratocastera, rado cu mu kupiti neki nov "nesumnjivi" iz neke nase prodavnice! Posto imam 45 godina, sviram od svoje 11-te i stvarno mnogo toga mi je proslo kroz ruke, mogu slobodno da vam se obratim sa "deco moja" jer mi verovatnoi vecina vas to moze i biti, ova gitara je zaista IZUZETAN instrument vredan svakog postovanja!!!