Ti "pikavci" kako si ih nazvao su zvucnici iz Markbass-a, ako su ti to pikavci, i previse mali za tvoje veliko umece, onda se ja tebi strasno izvinjavam, i ponizno se klanjam.sikibaba wrote:donesi malo te tvoje pikavce da ih prikljucimo na moju glavu da im ocistimo prasinu sa membrana,da ih malkice rastresemo...posle pricaj o predrasudama...
pikavci
Izvinite, ali kakve veze ima snaga zvučnika sa promjerom istog?!?KirilStipsa wrote:Ok, sigurno je da ce 2 x 15" podneti vecu snagu nego 2 x 10", ali nisu ista kategorija...
E, nek si im rekao. To se moj brate razbalavilo k'o da je izmislilo i Marshala i Trace Elliota i sve ostale marke bas pojačala.Tiki the Boyler wrote:Izvinite, ali kakve veze ima snaga zvučnika sa promjerom istog?!?KirilStipsa wrote:Ok, sigurno je da ce 2 x 15" podneti vecu snagu nego 2 x 10", ali nisu ista kategorija...
Izvinite Vi... tehnicki, nema... malo sam se "pesnicki" izrazio... glupo je generalizovati bilo sta vezano za amplifikaciju i zvucnikeTiki the Boyler wrote:Izvinite, ali kakve veze ima snaga zvučnika sa promjerom istog?!?KirilStipsa wrote:Ok, sigurno je da ce 2 x 15" podneti vecu snagu nego 2 x 10", ali nisu ista kategorija...
KRUTKOCORT wrote:E, nek si im rekao. To se moj brate razbalavilo k'o da je izmislilo i Marshala i Trace Elliota i sve ostale marke bas pojačala.Tiki the Boyler wrote:Izvinite, ali kakve veze ima snaga zvučnika sa promjerom istog?!?KirilStipsa wrote:Ok, sigurno je da ce 2 x 15" podneti vecu snagu nego 2 x 10", ali nisu ista kategorija...
Ja sam samo htio da otklonimo nedoumicu oko onoga "podneti veću snagu". U poslednje vrijeme sve veći broj basista brka pojam glasnoće i snage. Iako bi teoretski te dvije veličine trebale biti proporcionalne u praksi se dešava da to itekako nije slučaj.KirilStipsa wrote:Izvinite Vi... tehnicki, nema... malo sam se "pesnicki" izrazio... glupo je generalizovati bilo sta vezano za amplifikaciju i zvucnikeTiki the Boyler wrote:Izvinite, ali kakve veze ima snaga zvučnika sa promjerom istog?!?KirilStipsa wrote:Ok, sigurno je da ce 2 x 15" podneti vecu snagu nego 2 x 10", ali nisu ista kategorija...![]()
Cilj mi je bio da kazem da je veca snaga potrebna da se poljuljaju 2x15"ice... da ce dati "teze" niske i utisak vece "snage"... ali i da ne treba da se "mere" 2 15" i 2 10" u istoj kategoriji...
Uh, dobro je, a već sam pomislio da imam slušnih a zatim pslihičkih problema, probajuću jednu i drugu konfiguraciju...Tiki the Boyler wrote:
Da skratimo priču... potpuno je bezveze neku konfiguraciju zvučnika nametati kao najbolju. Postoji konfiguracija koja mi u datom momentu najbolje radi posao. I to je to...
Aj' sad opušteno...
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest