> Snimanje ozvucene akusticne gitare! <

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
didzejevski

> Snimanje ozvucene akusticne gitare! <

Post by didzejevski » 17 Mar 2009, 20:34

Pozdrav svima :D

Zanima me da li je moguce i kakve cu otprilike rezultate dobiti ako snimam gitaru direktno preko pojacala? Znaci recimo da spojim pojacalo preko headphone izlaza na mic ulaz na kompjuteru. Imam akusticnu ozvucenu gitaru, aktivna elektronika.

Jos nesto; Kazu da ako direktno spojim akusticnu ozvucenu gitaru sa kompjuterom, da ce biti los zvuk i da cu eventualno sprziti ulaz na zvucnoj kartici. Jel to istina, jel neko ima iskustva sa time? Ne bih da isprobavam na svom kompu :?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: > Snimanje ozvucene akusticne gitare! <

Post by nemanjavelimirovic » 17 Mar 2009, 22:45

"sprziti ulaz" mozes samo ako iz pojacala snagu bacish na ulaz od zvucne kartice. Ako ides iz line out iz pojacala (ili head phones...kako vec) u line in (na zvucnoj) onda ne moze nista da se desi. A probaj gitaru direkt u karticu, mislim da ce tako biti najbolje...

Cope

Post by Cope » 17 Mar 2009, 23:46

Probaj obe varijante, ali mislim da ti je bolje da skineš signal sa pojačala "line out", imaćeš bolji odnos signal -šum, a mislim i da ćeš imati bolju dinamiku, jer su ulazi na zvučnim karticama obično optimizovani za signal iz nekog predpojačivača, ne znam koliko je sad to tačno milivolti, al da ne tupim dalje, probaj pa javi šta si uradio...

Zlo

Post by Zlo » 18 Mar 2009, 01:36

Mislim da ces mnogo prirodniji zvuk da dobijes ako snimas mikrofonom tu akusticnu.
Ja sam nekada davno izgoreo ulaz vezavsi line out iz pojacala na line in kartice.Ako zelis da eksperimentises kupi neku karticu od 5e.Za svaki slucaj :D
Ja imam,za nase sirotinjske prilike,vrlo pristojnu akusticnu Washburn EA16BP,pa opet lepsi zvuk imam sa mikrofonom nego kad gitaru ukljucim u PC.
Ne znam kako bi se ponasala da imam neki DiBOx ali mislim da bi ostalo slicno posto ona ima svoj aktivni preamp i balansirane izlaze.

didzejevski

Post by didzejevski » 18 Mar 2009, 16:28

Well, probao sam direktno da spojim gitaru sa kompom. Moram da pazim da ne pojacam previse na gitari, jer pocne da 'probija', ako znate sta mislim. A cim smanjim, kolicina suma je veca, i to neprijatno velika, mada to se moze u nekoj meri doraditi na samom audio fajlu.

Za pojacalo sam pitao zato sto nemam, a planiram da kupim. Medjutim zasad mi jos ne treba za uzivo svirku, ali trebam da snimam nesto u kucnoj varijanti, tako da sam mislio da pazarim nesto po kratkom postupku.

Mislim da ce sljakati i ovako, hvala u svakom slucaju :)

Mikrofonom bih mogao da snimam jedino da imam dobar mikrofon. Imam neki s kojim sam probao vec, ali sam totalno razocaran, ima zvuk kao da sviram neku tubu ili sta ti ja znam. A gitara mi je Ovation 8) Doduse ona jeftinija verzija, Celebrity, ali ima fantastican zvuk.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 19 Mar 2009, 00:33

Ajde MOLIM TE pretraži malo Forum. Ljudi su jako puno pričali o tome. Čak imaš sticky teme.
Pa nemojte ljudi započinjati pedeset puta istu temu... stvarno se gubi smisao!

Post Reply