Drago mi je da je moje misljenje neko poslusao... ja sam bio iskren.. nadam se da je tako i prepoznto..
A sada.. Hmm. jos jedna stvar koju malopre zaboravih.. a mogla bi da bude ispricana jednom istinitom pricom...
(opet, ne zelim nikome da solim pamet... ali i ovo je jedan od aspekata ljubavi prema sviranju, mnogi ce se prepoznati na ovaj ili onaj nacin..)
Dakle Postoji covek, u mom okruzenju.. geografski.. koji je svoju prvu gitaru zaradio teskim fizickim poslom. Dve godine, stekanja i zuljeva na rukama.. Najzad, NOVI Fender Stratocaster (oko '70) kupljen u inostranstvu.. Ok. posle toga, uz sviranje radio je malo laksi posao i za dve-tri godine sebi je prustio fender pojacalo... BASSMAN lep kombo sa 4 zvucnika. Ma milina.. posle je dosao jos neki komad opreme i covek je svirao... srecan jer ima opremu NAJZAD..
Godine su prolazile... covek se ozeni, dobije sina, sin raste i u jednom trenutku, Sin pita oca da mu da gitaru da uci. Otac srecan da srecniji ne moze biti... sin pocne da uci gitaru, ali dodje klinac i nakon nekoliko meseci/godina..kaze daj tata pojacalo da sviram sa drugovima. Cale da pojacalo, i shure mikrofon i jos neke sitnice.. Cale odlepio od srece.. moz' misliti kolko...
Nakon nekoliko godina sin dodje kod caleta i kaze "Cale, ajd da sviramo blues" Cale naravno place od srece jer njegov sin hoce da se svira muzika njegove mladosti.. pozuri kod prijatelja, uzme jos jednu gitaru i pojacalo da bi oboje mogli da sviraju.. i ukljuce se!!..
Nakon samo deset minuta, cale ustaje i gasi pojacalo, ostavlja gitaru.. i kaze...
Kako bre ti mozes da sviras blues kad si sve dobio bez muke.. na gotovo... (malo grubljim recima, naravno...). Nemoj vise nikada da me teras da sviram sa tobom...
Ukratko, ko nece da cita celu pricu...
Za muziku se treba boriti i ziveti za nju.. ako sve padne s' neba.. tu nema zara.. nema borbe.. nema cilja koji ce se dosegnuti... nema muke... a bez muke nema emocija.. a bez emocija nema "pesme" koju ce svi oko njega osetiti..
Opet moram da kazem... neka se maalkice pomuci...ovako ili onako... pa ako ostane u muzici, bolje ce pesme praviti i svirati.. nece otici stranputicom..
Podvlacim, neka veruje ko hoce, neka ne veruje ko nece.. ali prica je istinita!!!
Dodatak:
Ciricu... iskreno - ni ja sam sebe ne bih voleo... ali jbga ... ipak smo u SEK-i... a forum ima maaaalkice i odgovornost.. barem ja je osecam..