Carl Martin Plexitone vs. Tonebone Plexitube?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Carl Martin Plexitone vs. Tonebone Plexitube?
Pozz svima!
Zivo me zanima kako vam se cine ove pedale i koja vam je bolja. Plexitone kosta 249 EUR na Thomann-u a Plexitube citavih 389 EUR, s tim da koristi 12AX7 cevi u izlazu, ali je dosta skuplja.
Zanima me koja vam se vishe dopada i koja je versatilnija, pogotovo uzevsi u obzri cena/ponudjeno.
Zivo me zanima kako vam se cine ove pedale i koja vam je bolja. Plexitone kosta 249 EUR na Thomann-u a Plexitube citavih 389 EUR, s tim da koristi 12AX7 cevi u izlazu, ali je dosta skuplja.
Zanima me koja vam se vishe dopada i koja je versatilnija, pogotovo uzevsi u obzri cena/ponudjeno.
Re: Carl Martin Plexitone vs. Tonebone Plexitube?
znas kako meni se ne dopada ni jedna, pa sam sa jednom zakajlovao vrata a drugu stavio ispod kreveta da neklacka

majtimika wrote:znas kako meni se ne dopada ni jedna, pa sam sa jednom zakajlovao vrata a drugu stavio ispod kreveta da neklacka

- Rocket Roll
Zašto ne bi uradio kao Vlatko Stefanovski i uzeo sebi BK Butler Tube Driver? Njegova lampa radi na "pravoj" voltaži (ne znam kako je na Plexitone ili Plexitube).
http://www.butleraudio.com/tubedriver.php
A sto ne bi napravio njegovog klona (ili nekog drugog) za manje para? 

Rocket Roll wrote:Zašto ne bi uradio kao Vlatko Stefanovski i uzeo sebi BK Butler Tube Driver? Njegova lampa radi na "pravoj" voltaži (ne znam kako je na Plexitone ili Plexitube).
Pa mislim ipak da za lampu +- 12V DC nije prava voltaza
BTW ja sam ga napravio pre par meseci i sad sa njim stvarno kajlujem vrata posto mi se uopste ne dopada. probao sam 5-6 lampi i sa svakom mi je nesto TJA
Zato sto Vlatko cesto putuje u USA a ovi ne salju ni za Yugoslaviju ni za SrbijuRocket Roll wrote:Zašto ne bi uradio kao Vlatko Stefanovski i uzeo sebi BK Butler Tube Driver? Njegova lampa radi na "pravoj" voltaži (ne znam kako je na Plexitone ili Plexitube).

Zadovoljan sam BSIB II (Brown sound in box) pedalom koji mi je radio Aljosa(dakle odlicna je emulacija ovo maleno cudo sa J-FEtovima), ali me zanima koja je razlika izmedju ova dve dist( verovatno jfet-lampa) jer na klipovima se nije nesto cula prednost ovog Tonebone-a sa lampom,a kosta dosta vishe, josh ako se doda carina od 30+% na to, cena je ogromna!
NEgo, jel neko radio kod nas pedale/preampe sa lampama u izlazu?
Mozda ti nije bila dobra sema, mozda si pogresio u izradi, mozda ti se ne bi svideo ni original...BTW ja sam ga napravio pre par meseci i sad sa njim stvarno kajlujem vrata posto mi se uopste ne dopada. probao sam 5-6 lampi i sa svakom mi je nesto TJA

Pedala kao pedala, ubaciti lampu nije problem. Ja sam u ovoj oblasti jos na nivou informisanja, ali ima ovde na forumu ljudi, koji bi ti napravili sjajnu pedalu. Ne bi morao da je platis 300e bez pdv-a i carine. Naravno necu nikoga da reklamiram.NEgo, jel neko radio kod nas pedale/preampe sa lampama u izlazu?

dobra mi je sema, ja negresim u izradi ,siguran sam da mi se nebi svideo ni original.
- Rocket Roll
Nagovaram Hillybillyja da u ponudu stavi i lampaški drajv. Videćemo šta će biti!
Svakako da su mogli da izaberu i Radial i Carl Martin, ali nisu.
Da, ali ti - uz sve dužno poštovanje - nisi neko merilo stvari, zar ne? Kao što nisam ni ja, uostalom. Dejvid Gilmur i Vlatko Stefanovski jesu, a oni sviraju Butler Tube Driver i imaju odličan ton.majtimika wrote:dobra mi je sema, ja negresim u izradi ,siguran sam da mi se nebi svideo ni original.
Podrzavam inicijativuRocket Roll wrote:Nagovaram Hillybillyja da u ponudu stavi i lampaški drajv

@rocket
jedna od mojih velikih vrlina ako tako mogu da se izrazim je realnost, a jedna od mana je sto se ne izrazim kako treba ponekad u nadi da ce me neko shvatiti ali se to ocigledno ne desava.
Da pojasnimo, I vlatko i gilmour osim ove pedale koriste jos mnogo pedala, tako da sve sto cujes kod vlatka i kod gilmora nemora da bude BK Butler. takodje ni jedan ni drugi ga neprze mnogo po rifovima za sta je ova pedala veoma TJA i nikakva. ono za sta je ova pedala dobra je za soliranje zato sto ima taj violinski sustejn i prakticno vuce ton sama od sebe. e sad posto ja ne soliram vec zelim drajv koji ce dobro da radi kad ga opizdim po rifu, meni ova pedala ne odgovara, (nemislim na metalske rifove da opet nebude neke zabune mada bi po kolicini gaina koji pedala ima,mogla da prodje u tu teritoriju (naravo kad bi bila da valja))vlatku koji non stop solira je ova pedala ok. e sad posto to sranje kosta preko 350 eura mislim da se niposto neisplati uzimati je, posto bi uz nju morao da ima jos jednu koja dobro zvuci kad je rifnes.
Ti da si probao ovu pedalu shvatio bi o cemu se radi, dok je nisam probao mislio sam isto kao i ti.
i vec sam par puta rekao da pricas napamet, ali dzaba ti opet pa opet.
na kraju krajeva mene je posto sam imao lampe izaslo oko 20 eura da je napravim. napravi je i ti pa vidi o cemu pricam
jedna od mojih velikih vrlina ako tako mogu da se izrazim je realnost, a jedna od mana je sto se ne izrazim kako treba ponekad u nadi da ce me neko shvatiti ali se to ocigledno ne desava.
Da pojasnimo, I vlatko i gilmour osim ove pedale koriste jos mnogo pedala, tako da sve sto cujes kod vlatka i kod gilmora nemora da bude BK Butler. takodje ni jedan ni drugi ga neprze mnogo po rifovima za sta je ova pedala veoma TJA i nikakva. ono za sta je ova pedala dobra je za soliranje zato sto ima taj violinski sustejn i prakticno vuce ton sama od sebe. e sad posto ja ne soliram vec zelim drajv koji ce dobro da radi kad ga opizdim po rifu, meni ova pedala ne odgovara, (nemislim na metalske rifove da opet nebude neke zabune mada bi po kolicini gaina koji pedala ima,mogla da prodje u tu teritoriju (naravo kad bi bila da valja))vlatku koji non stop solira je ova pedala ok. e sad posto to sranje kosta preko 350 eura mislim da se niposto neisplati uzimati je, posto bi uz nju morao da ima jos jednu koja dobro zvuci kad je rifnes.
Ti da si probao ovu pedalu shvatio bi o cemu se radi, dok je nisam probao mislio sam isto kao i ti.
i vec sam par puta rekao da pricas napamet, ali dzaba ti opet pa opet.
na kraju krajeva mene je posto sam imao lampe izaslo oko 20 eura da je napravim. napravi je i ti pa vidi o cemu pricam
Ali mislim da gresish ovde. Ne znam da li nisi video, ali RAdial pedale koriste svi zivi poznati muzicari : Kirk HAmett, Frank GAmbale, Vinnie Moore, Kerry King, Tommy Emanuel, Mark Tremonti,Daryl Stuemer,Eric Johnson, Steve Lukather, Allan Holdsworth,G.Moore...Rocket Roll wrote:Nagovaram Hillybillyja da u ponudu stavi i lampaški drajv. Videćemo šta će biti!
Da, ali ti - uz sve dužno poštovanje - nisi neko merilo stvari, zar ne? Kao što nisam ni ja, uostalom. Dejvid Gilmur i Vlatko Stefanovski jesu, a oni sviraju Butler Tube Driver i imaju odličan ton.majtimika wrote:dobra mi je sema, ja negresim u izradi ,siguran sam da mi se nebi svideo ni original.
Ovde pise ko od poznatih sta koristi, znaci extra : http://www.radialeng.com/re-guitarists.htm
Da ne redjam, dalje, evo ti client lista, ima da ti usta budu do poda kao i meni

http://www.radialeng.com/radial-client-list.htm
Tako da iz ovog saznanja se radi o jako priznatoj firmi, pre svega od strane muzicara!

- Rocket Roll
Marketing ume da preuveličava stvari - jedno je kad Eriku Džonsonu ili Kirku Hametu daju pare da se dva meseca slikaju sa Radial pedalama, a drugo je kad Gilmura poslednjih pet godina na svakom nastupu viđaš sa Butler Tube Driverom.boki1978 wrote:...ali RAdial pedale koriste svi zivi poznati muzicari...
Nemoj pogrešno da me shvatiš! Ne kažem da je Tube Driver a priori bolji. Ti si pitao za lampaške drajvove, moje je (kao i uvek) da ti skrenem pažnju na alternative o kojima nisi mislio - a konačna odluka je tvoja, ti ćeš to da platiš puno para i sviraš svaki dan.

Ne mora čovek da sam svira to-i-to da bi stekao utisak kako to-i-to zvuči. Odslušao sam više (novijih) Gilmurovih živih nastupa i butlega sa istih nego što sam mislio da će biti moguće, i ni na jednom nisam primetio to što pominješ.majtimika wrote:Ti da si probao ovu pedalu shvatio bi o cemu se radi...
Tako da pre verujem da je u pitanju neka... ne znam... neproverena shema po kojoj si radio pedalu, ili sitnica u izradi koja je tvom velikom umu izgledala nebitno (jer, da se ne lažemo, za sada si neprikosnoveni kralj egoizma na Forumu), pošto pravi Butler... hm.
U, ovo nece dobro zavrsiti, imam utisak... Pasce zakljucavanje teme, uskoro.