Fade - Sombor
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Fade - Sombor
Sinisha, pa stvarno Vam je super bend! Svaka chast! 

Nemanja, mnogo hvala. Pohvale od kolega neobicno nam prijaju. 

Nema na čemu. Rekao sam ti, dobili ste novog fana.
Da, rekao bih da je progres.
Ajde jednom, kad te ne bude mrzilo, mi pošalji jedan ili dva dvoja teksta na engleskom, čisto da vidim kako to izgleda na papiru i kad se pročita i šta bi moglo da se uradi sa "posrbljavanjem" teksta.
Ja sam u zadnje vrijeme često u Novom Sadu, tako mi uglavnom svaki termin odgovara...

Da, rekao bih da je progres.

Ajde jednom, kad te ne bude mrzilo, mi pošalji jedan ili dva dvoja teksta na engleskom, čisto da vidim kako to izgleda na papiru i kad se pročita i šta bi moglo da se uradi sa "posrbljavanjem" teksta.

Ja sam u zadnje vrijeme često u Novom Sadu, tako mi uglavnom svaki termin odgovara...
ti si stvarno svecki covek... pise ti da zivis u montenegru, u biblioteci pijes pivo(beograd), a ides po svirkama u ns... daklefrkadela wrote: Ja sam u zadnje vrijeme često u Novom Sadu, tako mi uglavnom svaki termin odgovara...

A kad bih ti pričao koliko sam putovao po inostranstvu, ne bi mi vjerovao. Samo ću reći da sam u Bosni bio čak dva puta! Pa ti vidi...Duane wrote:ti si stvarno svecki covek... pise ti da zivis u montenegru, u biblioteci pijes pivo(beograd), a ides po svirkama u ns... daklefrkadela wrote: Ja sam u zadnje vrijeme često u Novom Sadu, tako mi uglavnom svaki termin odgovara...svecki covek...
Eve gi oma, ovo se ne moze ''posrbiti":
Ovaj prvi mi je vrlo drag, zbog ismevanja te gitarske i rok-mitologije, i tog autoironicnog stava.
A ovaj drugi mi je drag jerbo je jednostavan, ljubavni...
Ma vidi, posrbljivanje ovih tekstova bi tragicno zavrsilo (zasto mi padaju na pamet prevodi Laze Kostica
)... Nije da ne mogu da smislim tekst na srpskom... Nego, jednostavno, sta ja znam, ''kako vrijeme prolazi'', melodije mi vise govore od reci, a vokalne melodije je katkad tesko uklopiti sa nasim nepevljivim jezikom. Mada, evo, kao sto rekoh, radi se nesto, trudbenicki, i na tom polju... 
Ovaj prvi mi je vrlo drag, zbog ismevanja te gitarske i rok-mitologije, i tog autoironicnog stava.

A ovaj drugi mi je drag jerbo je jednostavan, ljubavni...
Born to Be superstar
On the waves of flanger
I will go to heaven
With the swords of
distortion
I'll be free
With the weeps of wah-wah
I'll tell you all my
sorrows
With the lights of delay
I'll finally see...
Cause i was born
to be
Fucking superstar,
But no one knows that
Except me...
Te mozes naci na Majspejsu...
My Mind
No one's here
No one's near
Let me in your arms
Silently as the
rain
As a nice surprise
No one's here
No one's near
Let me in your
arms
Silently as the rain
No matter what's the price
My mind is
clear
I've finally found
What i'm looking for
All this time
Ma vidi, posrbljivanje ovih tekstova bi tragicno zavrsilo (zasto mi padaju na pamet prevodi Laze Kostica

Ok, samo me je zanimalo kako to izgleda kad se zapiše (ja sam dijelom i formalista...sinisake wrote:Ma vidi, posrbljivanje ovih tekstova bi tragicno zavrsilo (zasto mi padaju na pamet prevodi Laze Kostica)... Nije da ne mogu da smislim tekst na srpskom... Nego, jednostavno, sta ja znam, ''kako vrijeme prolazi'', melodije mi vise govore od reci, a vokalne melodije je katkad tesko uklopiti sa nasim nepevljivim jezikom. Mada, evo, kao sto rekoh, radi se nesto, trudbenicki, i na tom polju...

Ova prva mi je jako dopada (i ne znam zašto imam neki country ritam u glavi dok je čitam

Pa nisam ni rekao da to treba da uradiš, nego da ja vše volim.
Kažem ti, samo tako nastavi...

Nemoj samo da mi brojis slogove...ja sam dijelom i formalista...

Pa šta misliš šta sam prvo uradio?!sinisake wrote:Nemoj samo da mi brojis slogove...ja sam dijelom i formalista...![]()

Nemoj da te Tamna Strana mladog uzme...
Pa da od cezura, jambova, troheja i poljskih trinaesteraca zaboravis na poJeziju...

Pa da od cezura, jambova, troheja i poljskih trinaesteraca zaboravis na poJeziju...

Neće, ni da' Bog!sinisake wrote:Nemoj da te Tamna Strana mladog uzme...![]()

Imaš moju poeziju, pa vidi kakav otpor pružam.

Ali mi je interesantno i to da posmatram, moram priznati...
Čekaj, je li ovo što mi sad radimo spamovanje? Da nas ne opomenu?

Elem, danas smo malo resili da snimimo probu... Treca proba sa pevaljkom... Pa da vidimo kako to zvuci...
Ako zanemarimo zvucne probleme (tanak bas, prejak bas bubanj, vokal koji nije lepo uklopljen, malo drhtanja u glasu pjevacice i jos neke sitnice), mislim da je ovo moze da prodje kao neka prezentacija onoga sto pokusavamo da uradimo:
Cool Song
Sta velite? Misljenje cenjenih clanova foruma mnogo mi znaci... (Jedna od blentavijih pesama, sa vrlo interesantnim ritmickim naglasavanjima i resenjima:))
Uzgred, ovaj riff je prvi put prezentovan u vaskovoj temi, al' evo ga sad jope...
Okacicu jos koju od onih relativno uspelih kasnije...
Ako zanemarimo zvucne probleme (tanak bas, prejak bas bubanj, vokal koji nije lepo uklopljen, malo drhtanja u glasu pjevacice i jos neke sitnice), mislim da je ovo moze da prodje kao neka prezentacija onoga sto pokusavamo da uradimo:
Cool Song
Sta velite? Misljenje cenjenih clanova foruma mnogo mi znaci... (Jedna od blentavijih pesama, sa vrlo interesantnim ritmickim naglasavanjima i resenjima:))
Uzgred, ovaj riff je prvi put prezentovan u vaskovoj temi, al' evo ga sad jope...

Okacicu jos koju od onih relativno uspelih kasnije...
Gitarska izlomljena tema je simpa, sve je to korektno isvirano - ali drugarski cu biti brutalno iskren - meni ovo zvuci kao "moderna klupska svirka" - zanr koji ja licno bas i ne mirisem - nema tu bas mnogo emocije/ kod vecine i ideje - iliti mnogo bolje funkcionise live nego na izdanjima - vise korak nazad nego napred...
Fala na iskrenosti, kolega. 

Ne mogu reći da sam lud za ženskim vokalima (zna se đe je ženama mjesto! al' ajde, da ispoštujem tu tzv. "ravnopravnost polova
), ali nije loše. Što kaže Z*Z*Z, tema je super, ne bih se složio da nema emocije (jer, i sam je posle rekao, prava emocija se osjeti na nastupu; jebeš bend koji je bolji na albumu nego na koncertu
), ali da je ranije bilo bolje - jeste... Valjda zbog vokala, nisam siguran. Više volim da čujem lošiji i karakterističan muški vokal, nego dobar ženski.
Navići ću se, pretpostavljam...
Nešto kao Neverne Bebe, možda? Ne kažem da je kopija, nego je taj stil.

Nešto kao Neverne Bebe, možda? Ne kažem da je kopija, nego je taj stil.