Oprema Koju Imate

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
cccira
MF veteran

Re: Oprema Koju Imate

Post by cccira » 30 Mar 2009, 01:05

Ako moze i neka rec o ovom voshburnu :)

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 30 Mar 2009, 01:54

Nano Muff sam kupio iz ciste dosade. Isprobavao sam neke stvari u jednoj prodavnici tu na Konjarniku (znate svi ime, ne znam dal smem da kazem ime firme da ne prekrsim neko pravilo foruma) i kada su mi rekli cenu, tipa 2000 dinara, uzeo sam je. Prvo sam bio malo razocaran jer nisam znao pravu svrhu te pedale. Ja sam zapravo imao neku suludu ideju da ga koristim zajedno sa NYC Muffom, ali je to meni zvucalo uzasno kada sam probao. Nano Muff ima lepu boju, suptilniji je mnogo od NYC-a, pretpostavljam da je mnogo blizi starim mafovima po zvuku ali mu fali sustaina, tj ima ga veoma malo. Super radi ako se posle njega stavi SD-1 ili BD-2. Sustina je da se Nano Muff i NYC Big Muff Reissue razlikuju mnogo po zvuku, toliko da skoro nemaju veze jedan sa drugim, sem u onim najkarakteristicnijim muff stvarima u zvuku. U svakom slucaju, za te pare vredi dosta, ali za ono sto ja sviram ne moze da mi zameni Big Muff nikako.

Washburn sam kupio nov pre 2 godine mozda, platio sam ga 390e i bas sam zadovoljan. Gitara je cela mahagoni, ova moja je specificna jer nije lakirana, nego je onako samo drvo sa nekim tankim premazom, pod prstima je onako mat, nije glatka i sjajna, sigurno ima ime za to ali ja ne znam. Ovaj moj model nisam uspeo da nadjem nigde na netu, video sam samo 3-4 vrste WI-64 ali ni jedan nije moj.
Zvuk mi se mnogo svidja. Kako sam ga probao znao sam da je to to, i da za te pare necu naci gitaru koja mi bolje lezi. Nisam podlegao nagovaranjima nekih drugara da promenim magnete, zadrzao sam njegova fabricke i nisam se pokajao. Imam specificniji zvuk nego da sam ugradio neku klasiku od SD magneta. Gitara ima taj neki washburnov "Voice Contour Control", ima 2 hama, svaki ima svoj pot, i kada je on "pojacan" onda je hambaker a kada se "smanji" onda je singl ali besuman. To stvarno radi super i izvlacim lep zvuk. Ima 3 pozicije, neck, bridge i oba. Vrat je malo siri, kao na SG-u pretpostavljam, ali je skroz tanak i lako se svira. Sviram ga u studiju na Jazz Chorusu i na Ampeg V2 i na oba pojacala sam odusevljen kako zvuci. Naglasavam odusevljen za 390e, naravno da ima milion gitara koje bolje zvuce. Pretpostavljam da je ovo kao neka SG kopija, ali meni je malo vise od toga, ima neki svoj zvuk. Definitivno mislim da je bolja od Epiphona koji moze da se kupi za te pare. Izgled je ono, nekome se mnogo svidja, neko kaze da je nesto najruznije sto je video, hehehe. Sve najbolje o ovoj gitari od mene, stvarno. I da, Made In Korea je.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 30 Mar 2009, 02:02

To uglavnom ljudi po netu kazu.
Nisam imao prilike da ga probam sam a bas me zanimalo...
Hvala! :)

NYC Big Muff ostaje nepobedjen! :mrgreen:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 30 Mar 2009, 15:03

@yacky

303
carski!

daleko od kompleksne i neke besno zvučeće sprave, ali ima dosta duha u toj makinici.

T - Rex

Post by T - Rex » 30 Mar 2009, 15:27

Image

Gitara : Schecter c-1+
Procesor : Pod line 6 X3 live

friedman

Post by friedman » 30 Mar 2009, 15:33

Uh, kako je prelep Schecter!!!

Dejaah

Post by Dejaah » 30 Mar 2009, 15:45

evo i mene...
Shot custom
Gibson Les Paul Studio Premium Plus Desert Burst
Image
Marshall Valvestate 2000
Marshall JCM 2000
Image
od comba Peavey Bandit 112
Image
pedale Dunlop Cry Baby i Marshall shred Master
Image
Image

yacky

Post by yacky » 30 Mar 2009, 16:01

*Nyarlathotep*

U pravu si, sprava vredna paznje. Sa njom sam uspeo da dobijem prilicno akustican zvuk bubnja( jazz set), zato mi se svidela. mozda je mali nedostatak sto nema vise USER-a, ali dobro je i ovako. Generalno, po mom misljenju, Roland ima topliji zvuk nego ostali proizvodjaci slicne opreme. Jako mi se dopada i ARPEGGIO. Mislim da je nacin funkcionisanja dobro osmisljen, i da odlicno zvuci posebno klaviri!

yacky

Post by yacky » 30 Mar 2009, 16:09

Prelep je ovaj SCHECTER, pre par dana sam imao prilike da ga drzim u rukama u Valjevu. Nisam ga kacio na pojacalo ( bio sam u zurbi), ali sam odusevljen kako lepo lezi u ruci, i finish mu je odlicno uradjen. Nisam obratio paznju ko je izradjuje??? Ako nije problem, napisi par recenica kako se ponasa u svirci i na kojem (kojim) pojacalima.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 30 Mar 2009, 18:41

yacky wrote:*Nyarlathotep*

U pravu si, sprava vredna paznje. Sa njom sam uspeo da dobijem prilicno akustican zvuk bubnja( jazz set), zato mi se svidela. mozda je mali nedostatak sto nema vise USER-a, ali dobro je i ovako. Generalno, po mom misljenju, Roland ima topliji zvuk nego ostali proizvodjaci slicne opreme. Jako mi se dopada i ARPEGGIO. Mislim da je nacin funkcionisanja dobro osmisljen, i da odlicno zvuci posebno klaviri!
jbg, ne bih se slozio sa tobom.
smatram da su Waldorf i Clavia Nord VA sintovi daleko kompleksniji i bolji.
mada, nije losa 303kica, naravno.

yacky

Post by yacky » 30 Mar 2009, 22:14

Ma, OK, nisi me razumeo, kazem da je sprava vredna paznje, generalno gledano, ne bih je poredio sa brendovima koji su prvi medju prvima u smislu dobrih klavira, stringova, duvaca i td. Pazi, retko gde sam i kod nasih vrh bendova i odlicnih muzicara video da sviraju Waldorf-a ili Kuryzvel-a, cast izuzetcima! Kazem, ono, za varijantu kucnog snimanja je sasvim pristojan i dopadljiv.Ima lepih mogucnosti, i meni je bar prijatniji za ton nego mnogi VST instrumenti (razumes da ne pricam o nekoj vrhunskoj opremi od mnogo stotina i hiljada eura). Mislim da ga je Vlatko koristio u svom arsenalu uredjaja, i bio vrlo zadovoljan. Ima i vrlina i mana, zato je MC 303, ha,ha! Pozdrav!!!!!!!!!!

muki17
Urednik

Post by muki17 » 30 Mar 2009, 22:35

@Dejaah:

Ako nisi dobio na lotou,pa da sve priustis ovo sebi,onda svaka cast :) :ziveli:

EDIT-

cek da te pitam jos nesto sto me buni...sta ce ti ZABOGA shreedmaster pored 2 monstrouzna marshalla sa monstroznim gejnom?!?! :eek7: :cekic:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 30 Mar 2009, 23:19

yacky wrote:Ma, OK, nisi me razumeo, kazem da je sprava vredna paznje, generalno gledano, ne bih je poredio sa brendovima koji su prvi medju prvima u smislu dobrih klavira, stringova, duvaca i td. Pazi, retko gde sam i kod nasih vrh bendova i odlicnih muzicara video da sviraju Waldorf-a ili Kuryzvel-a, cast izuzetcima! Kazem, ono, za varijantu kucnog snimanja je sasvim pristojan i dopadljiv.Ima lepih mogucnosti, i meni je bar prijatniji za ton nego mnogi VST instrumenti (razumes da ne pricam o nekoj vrhunskoj opremi od mnogo stotina i hiljada eura). Mislim da ga je Vlatko koristio u svom arsenalu uredjaja, i bio vrlo zadovoljan. Ima i vrlina i mana, zato je MC 303, ha,ha! Pozdrav!!!!!!!!!!
ma MC 303 je bio zakon u svoje vreme. mnogo elektronske muzike je na njoj spravljeno u to doba.
mislim da je to Rolandov prvi groovebox.
inace, moj prijatelj ima 303kicu od sredine 90tih i dosta smo se sa njom nekoc zezali. zaista kreativna i inovativna masinica. super za uzivo i zezanje sa bendom.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 31 Mar 2009, 00:06

dejankuki wrote:Hmmm, moja druga pedala je bila Ken multi MM-7 (prva je bila Boss turbo overdrive )

Image

Ova Ken multi je mnogo dobro radela, i bio sam zadovoljan, no prodadoh je nekom Nisliji da skupim novac za procesor..

Ken multi je druga posestrima firma, firme Aria. Inace ima ih dosta firmica koje su pravile tu lepezu pedala.. jes plasticno al' radelo je za sve pare!

http://filters.muziq.be/model/kenmulti/mum7
http://filters.muziq.be/model/axe/mum7
http://filters.muziq.be/model/aria/a1/aum1
http://filters.muziq.be/model/monarch/aria/mmm22
Kome Nisliji si to prodao, Deki? :D
Image
Image
Image

To je ta pedala, samo je poklopac za bateriju od takoreci iste pedale samo pod firmom Monarch.

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 31 Mar 2009, 01:08

Add Dejaah to my "hate list"... check! xD

Post Reply