P&K Audio Pedalboard PSU (Napajanje Za Više Pedala)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: P&K Audio Pedalboard PSU (Napajanje Za Više Pedala)
Mene zanima koliko je ovo napajanje tesko.
Ali ti sve vreme pričaš o tome iz ugla nekoga ko se i sam bavi sličnim stvarima. Mene, kao glupog gitaristu, samo interesuje da ne moram da izvodim import-export igranje na žici da bih došao do takve sprave, i da kad je imam u posedu, znam kome mogu da se obratim za servis, dogradnju i slično. Pecina firma je nešto što je u najavi već izvesno vreme, dakle to više nije hobi nego posao, a to i meni kao krajnjem korisniku znači mnogo, daje mi dodatnu sigurnost. Može biti da je za te pare moguće napraviti 2 ovakve sprave, neću da ulazim u to... no eto, pod predpostavkom da je to tako, rado ću da platim 1 po ceni 2, a da sam ne moram da potrošim mesece na učenje, i da trial-and-error metodom dolazim do rešenja. Ako me sve to što sam pobrojao košta dodatnih 40 eura, dajte mi odmah broj računa gde ću da uplatim te pare! Da ovde imamo nekoga ko se razume u mehaniku dovoljno dobro, moguće je da bi mogao da nam dokaže da po ceni jednog Mercedesa mogu da se naprave 2 auta sličnih performansi, ali to i dalje ne znači da ima smisla da se svako bavi proizvodnjom automobila u svojoj garaži. Karikiram situaciju, ali mislim da je moja ideja jasna. Ovo pre svega pričam zato što je kod nas previše rasprostranjena pojava da većina ljudi živi kao oni kibiceri sa Kališa, sede i čekaju da neko povuče potez, ne bi li imali šta da kritikuju. Naravno da je konstruktivna kritika jedan od motora napretka. Samo meni ovo ne zvuči kao konstruktivna kritika. Zbog opšte atmosfere na forumu, voleo bih da grešim. Za sada mi ne izgleda da grešim, ali ću uz adekvatnu argumentaciju možda promeniti mišljenje.majtimika wrote:sve je to lepo ali za te novce mogu da se zavrse 2 mean well napajanja od 3 A
Tačno tako.Kristijan wrote:Pecina firma je nešto što je u najavi već izvesno vreme, dakle to više nije hobi nego posao, a to i meni kao krajnjem korisniku znači mnogo, daje mi dodatnu sigurnost. Može biti da je za te pare moguće napraviti 2 ovakve sprave, neću da ulazim u to... no eto, pod predpostavkom da je to tako, rado ću da platim 1 po ceni 2, a da sam ne moram da potrošim mesece na učenje, i da trial-and-error metodom dolazim do rešenja.
I kad mi bude trebalo napajanje (ili bilo šta drugo što sam u mogućnosti da platim) radije ću to naručiti kod Hilly-ja vengo kupiti Beringer ili neku drugu sumnjivu firmu. Između ostalog i zbog ovoga što kaže Kristijan; imam gdje to da servisiram ukoliko zatreba, znam da on pravi kvalitetne stvari i da ulažeogroman trud da sve na kraju bude kako treba, odgovara na sve gluposti koje nam padnu na pamet da ga pitamo na forumu i radije ću njemu dati 20e više da bi on nastavio da radi, vengo otići u Mitros i gubiti živce sa onom stokom za tih 20e.
A kad P&K postane evropska korporacija koja neće izaći u susret mojim željama i kada prebaci proizvodnju u Kinu i počne da zakida na dijelovima, jednostavno ću naći drugog lokalnog majstora.

Prvobitno pitanje je bilo samo - every-output-isolated Vs. daisy-chainSava wrote:A šta je ovde izolovano i od čega?
Na to pitanje sam dobio odgovor od Rocket-a i Hillybilly-ja, a konkretno sam mislio na
I to prvenstveno zbog nprIsolation is more than fixing ground loops.
Ground loops cause hum, and the solution is to break the unwanted ground path. Isolation is the best way to do it. Unlike other power supplies, Pedal Power 2 Plus isolates EVERY output. This eliminates tone robbing interaction between units. Now you can properly power everything from vintage overdrives to modern digital marvels that others just can’t!
http://www.voodoolab.com/pedalpower_2.htmHarmony Central User Reviews wrote:I encounter hum problems occasionally when I swap pedals around on my pedal board and when I daisy chain this one.
Kritika nije bila ni najmanje zlonamerna. recimo da je rocket predstavio napajanje nekog drugog proizvodjaca,( kojeg niko ne poznaje, ili je velika firma), vecina vas bi ponudila drugu opciju, tipa nije to lose ali imas i ovo , i ono , a tek ovo.A sad se svi snebivaju posto je hillbily u pitanju, i niko nece da se zameri.
Ja bih najvise voleo da zivimo u takvoj drzavi da svako moze sebi da priusti napajanje za pedala od 100 eura, ali nije tako ,i zato pominjem alternativu koja za duplo manji novac nudi triput vise, i ne zahteva inzijersko umece da bi se nateralo da radi.
Da sumiramo postujem gospodina hillbiliyja , postujem to sto on radi i voleo bih da je takvih ljudi koji znaju sta rade,mnogo vise. ALI...
Ja bih najvise voleo da zivimo u takvoj drzavi da svako moze sebi da priusti napajanje za pedala od 100 eura, ali nije tako ,i zato pominjem alternativu koja za duplo manji novac nudi triput vise, i ne zahteva inzijersko umece da bi se nateralo da radi.
Da sumiramo postujem gospodina hillbiliyja , postujem to sto on radi i voleo bih da je takvih ljudi koji znaju sta rade,mnogo vise. ALI...
@majtimika, koja je, konkretno, alternativa? Nesto sto si ti napravio? Otvori temu i predstavi nam svoj rad.
Konkurencija je super stvar, za nas krajnje potrosace, koji se, poput dr Seselja, ne usudjujemo da ukljucimo kompjuter da nas ne bi ubila struja.
Ja sam video da onaj Behringer PB1000 (pedalboard+napajanje) za dvanaest pedala kosta 100$ napolju. Ima l' toga kod nas i koliko kosta?
Konkurencija je super stvar, za nas krajnje potrosace, koji se, poput dr Seselja, ne usudjujemo da ukljucimo kompjuter da nas ne bi ubila struja.

Ja sam video da onaj Behringer PB1000 (pedalboard+napajanje) za dvanaest pedala kosta 100$ napolju. Ima l' toga kod nas i koliko kosta?
Last edited by sinisake on 05 Apr 2009, 11:45, edited 3 times in total.
- Rocket Roll
->Voodoo Labs Pedal Power 2 Plus<- jeste isti koncept kao i ->Spyder<-. Ne daj da te zbunjuju.guv'nor wrote:every-output-isolated Vs. daisy-chain

Behringer pedalboardovi se pojave s vremena na vreme u Mitrosu, mislim da je i cena bila relat ok. Ja imam Boss-ov pedalboard onaj standardni, ok shljaka, mada mi se vishe svidja kako pravi Warwick.
Naravno respect i za Pecine proizvode. Svako bira ono sto mu se dopada.

sinisake wrote:@majtimika, koja je, konkretno, alternativa? Nesto sto si ti napravio? Otvori temu i predstavi nam svoj rad.
Konkurencija je super stvar, za nas krajnje potrosace, koji se, poput dr Seselja, ne usudjujemo da ukljucimo kompjuter da nas ne bi ubila struja.![]()
Nisam ja napravio i ne prodajem neradi se o tome , vec sam o tome pricao na drugoj temi.
Ukapirao sam to sa linka koji si ostavio onda, a i sada, nego nije mi jasno kako smo pored svega toga - čak i pored nekoliko veoma jasnih crteža i šema - stigli do zidnih utičnica, ispravljača za svaku pedalu i bezbroj metara strujnog kabla...Rocket Roll wrote:->Voodoo Labs Pedal Power 2 Plus<- jeste isti koncept kao i ->Spyder<-. Ne daj da te zbunjuju.

I Kristijan i ja smo uspeli da se zbunimo i ako smo kao znali o čemu se radi!

vec rekoh, lak na obaracu, sorryguv'nor wrote:Ukapirao sam to sa linka koji si ostavio onda, a i sada, nego nije mi jasno kako smo pored svega toga - čak i pored nekoliko veoma jasnih crteža i šema - stigli do zidnih utičnica, ispravljača za svaku pedalu i bezbroj metara strujnog kabla...Rocket Roll wrote:->Voodoo Labs Pedal Power 2 Plus<- jeste isti koncept kao i ->Spyder<-. Ne daj da te zbunjuju.![]()
I Kristijan i ja smo uspeli da se zbunimo i ako smo kao znali o čemu se radi!
S obzirom na kvalitet Pecinih proizvoda,ova cena je vise nego povoljna.Svi koji smatraju da je drugacije, naka se samo raspitaju koliko kosta livena kutija i nj. plastificiranje.
ja kutiju od lima 1.5mm savijanu na cnc-u, sa izbusenim rupama i plastificiranu dimenzija 180x120x55 koju koristom za pedalu koju radim placam 350 din. jel to ta cena o kojoj pricas.
-
limena kutija = livena ?
Ne vidim razlog da se diskutuje neka cena, prodavac (proizvođač, svejedno) traži koliko smatra da to vredi, stvar je kupca da li će toliko da plati ili ne. Koliko sam video ovo je jedini proizvod ove vrste koji je ponuđen za neku konkretnu cenu pa shodno tome cena može da bude bilo koja i tako će da bude dokle god se ne izađe iz oblasti teorije i neko ne ponudi svoj konkretni i konkurentni proizvod. Uzgred, koliko vidim sa fotografija kutija je svetski poznata Hamond, a cena joj je nekoliko puta veća od pomenutih 350 dinara.