Šta mislite o narodnjacima i kada ih slušate?

Moderator: Trooper

Post Reply
frkadela
MF veteran

Re: Šta mislite o narodnjacima i kada ih slušate?

Post by frkadela » 02 Apr 2009, 02:01

Meni je recimo ta pjesma genijalna. :lol:
Ja sam je jednom u vozu (potpuno nesvjesno) pjevušio (možda malo glasnije) dok me neki čovjek nije zamolio da pjevam nešto drugo ako ikako mogu... Zašto?! :?
nemanjavelimirovic wrote: SUBJEKTIVNO:
Moguce da ima dobre narodne muzike, etno i sl. ali subjektivno cu reci, ja ne volim etno, world music, brazil, shpanija, kolumbija i sva ta sranja...to je sigurno kvalitetno i to neko voli, ali meni je to sve smor. GITARA, DISTORZIJA i aj zdravo.

Klasika, Pop, Jazz, Blues i nadalje...to je sve super. Folk, turbo folk, etno, world music.....bljack
Uglavnom, našao sam svrhu ovome: +1... :ziveli:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 02 Apr 2009, 18:24

bljack
:(

BlesavaDoYaya

Post by BlesavaDoYaya » 06 Apr 2009, 15:08

u jbt..narodnjaci..xD..odakle da počnem..tu muziku apsolutno ali stvarno ne gotivim..još pogotovo onaj turbo folk.. ::ranting:: ..neka lijeva likuša napiše tekst,i ta nazovi pjevačica to otpjeva..naravno,tu je izgled bitan jer bez izgleda ništa..koga zaboli za glasom.. :eek4i_2: ...ali,ko god kaže da ne zna za ovog ili onog narodnjaka i ko god kaže da nikad to nije slušao-laže.jer gdje god se okreneš,to se pušta..nebitno je li to neki neki kafić ili bilo šta drugo..uvijek ćeš čuti narodnjake..svako ima svoj ukus i tu se nema šta prepucavati..ja volim rock,neko drugi voli narodnjake..i šta?mi se sad trebamo ubiti? :grummel_2: pusti ljudi nek žive svoj život :) meni je iskreno muka kad god čujem takvo nešto..ali kad izađeš,nije bitna muzika,nego zaje*ancija i društvo :) iskreno bi volila da je više zastupljen rock (bar YU rock) ali šta da se radi..ovo sada(mislim na turbo folk) se ne može ama baš nikako nazvati umjetnošću..ajd' napiši sam tekst i smisli muziku..ali da to na nešto liči.. :roll: po meni,ništa nije kao onaj stari dobri rock 70-ih,80-ih i početkom 90-ih...to je bila muzika.. :bow: ovo sad im nije ni do nožnog palca.. :vomit:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 07 Apr 2009, 19:40

BlesavaDoYaya wrote:ali,ko god kaže da ne zna za ovog ili onog narodnjaka i ko god kaže da nikad to nije slušao-laže.jer gdje god se okreneš,to se pušta..nebitno je li to neki neki kafić ili bilo šta drugo..uvijek ćeš čuti narodnjake..
Chuti nesto i slusati nesto nije ni slicno.

Da, cuo sam npr za acu lukasa i miru skoric, ali ja ne znam ni jednu njihovu pesmu. Ni naslov.
Vecinu ostalih persona i da ne kazem jos neke druge izraze, koji se pojavljuju na pinku hvala bogu nit znam kako se zovu, a i kad predjem daljinskim preko pinka ne znam ni dal je to neko nov ili "veteran".
Isto tako mnogo ljudi je CHULO ZA Mozarta, a da li to znaci da oni znaju jednu njegovu kompoziciju i da ga oni slusaju?
Ja ni radio ne slusam, ko zna sa koje stanice ce da iskoce. Zato kad vozim, odvrnem Ozzya ili nesto sl na disku i uzivam...

Poslednji put sam isao na mesto na kom se pustaju narodnjaci negde u septembru 2006. Ortaku je bio rodjendan, 18ti pa sam morao da ga ispostujem, i hvala bogu od tada nisam zalazio na takva mesta. Nije meni zdravo da idem tamo, smorim se i izpizdim, a ako pijem bude jos gore...

m@T@

Post by m@T@ » 07 Apr 2009, 21:21

ja volim srpsku i makedonsku muziku ... tj onu staru tradicionalnu..ili kako li je zovu - etno
sta znam jednostavno mi srce stegne kad cujem onaj tradicionalni srpski huk :)

alexandar123

Post by alexandar123 » 08 Apr 2009, 03:17

pozz svima novi sam na forumu...
i tako citam ovu temu i ne verujem koja diskriminacija narodne muzike...hahaha pa ne mogu da poverujem da ljudi mogu biti toliko glupi, govorite da je isto narodna muzika, i turbo folk, pa vi mesate babe i zabe.. hahaha.
ja slusam vecinom narodnu muziku ,a i time se bavim, i zivim od toga... vi ljudi samo pljujete po narodnoj muzici ,a kolko vidi vi ne znate nista o njoj , turbo folk i narodna muzika isto :ma bravo: :ma bravo: :ma bravo:
ja nikad nisam ima nista protiv druge vrste muzike.. slusas rock (primer) to je tvoja stvar, dok vidim vi pljujete po narodnoj ko da vam je nest ozgresila u zivotu :XD: :XD:
i ovaj forum zove se muzicki forum, to bi trebalo da se uvrste svi zanrovi muzike...elem, bolje da ste napisali muzici-forum , ali zabranjen ljudima koji slusaju narodnu muziku! ja na ovom forumu nisam video 3 posto ljudi koji su rekli narodna muzika je ok!...
kao prvo vi od te vase muzike koju slusate rock, metal... bicete bede ceo zivot barem ovde u srbiji..
pozz noob-vi

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Apr 2009, 08:21

:ma bravo:

:lol:

Nisi nista video
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=322
alexandar123 wrote:kao prvo vi od te vase muzike koju slusate rock, metal... bicete bede ceo zivot barem ovde u srbiji..
http://muzicki-forum.com/forum/viewtopi ... =48&t=3769

cccira
MF veteran

Post by cccira » 08 Apr 2009, 11:15

@alexandar: to sto ljudi mesaju turbo folk i narodnu muziku nije njihova greska. Turbo folk se reklamira kao narodna muzika, i u 99% slucajeva ce ti turbofolker reci da slusa narodnu muziku... nemoj puno da se pravis pametan
Kao sto si i sam primetio forum se zove muzicki i naravno svi su dobrodosli, samo izgleda da jako mali broj ljudi koji slusa/se bavi narodnom muzikom zna da koristi racunar/internet ili ih jednostavno nista ne zanima sem da uzmu pare (u slucaju muzicara), a mozda je i nesto trece, ko ce ga znati :ziveli:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 08 Apr 2009, 12:04

samo izgleda da jako mali broj ljudi koji slusa/se bavi narodnom muzikom zna da koristi racunar/internet
hahahahhahahahhahahaha,pre da je ovo :D ::ranting:: :ziveli: :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 08 Apr 2009, 12:09

cccira wrote:@alexandar: to sto ljudi mesaju turbo folk i narodnu muziku nije njihova greska. Turbo folk se reklamira kao narodna muzika, i u 99% slucajeva ce ti turbofolker reci da slusa narodnu muziku... nemoj puno da se pravis pametan
Kao sto si i sam primetio forum se zove muzicki i naravno svi su dobrodosli, samo izgleda da jako mali broj ljudi koji slusa/se bavi narodnom muzikom zna da koristi racunar/internet ili ih jednostavno nista ne zanima sem da uzmu pare (u slucaju muzicara), a mozda je i nesto trece, ko ce ga znati :ziveli:
+1

100% se slazem :mrgreen: :ziveli:

BlesavaDoYaya

Post by BlesavaDoYaya » 13 Apr 2009, 09:46

mislim_stvarno wrote:
BlesavaDoYaya wrote:ali,ko god kaže da ne zna za ovog ili onog narodnjaka i ko god kaže da nikad to nije slušao-laže.jer gdje god se okreneš,to se pušta..nebitno je li to neki neki kafić ili bilo šta drugo..uvijek ćeš čuti narodnjake..
Chuti nesto i slusati nesto nije ni slicno.
upravu si.:wink:
mislim_stvarno wrote:Da, cuo sam npr za acu lukasa i miru skoric, ali ja ne znam ni jednu njihovu pesmu. Ni naslov.
Vecinu ostalih persona i da ne kazem jos neke druge izraze, koji se pojavljuju na pinku hvala bogu nit znam kako se zovu, a i kad predjem daljinskim preko pinka ne znam ni dal je to neko nov ili "veteran".
Isto tako mnogo ljudi je CHULO ZA Mozarta, a da li to znaci da oni znaju jednu njegovu kompoziciju i da ga oni slusaju?
opet upravu :)
mislim_stvarno wrote:odvrnem Ozzya ili nesto sl na disku i uzivam...

:bravo:

Maja D.

Post by Maja D. » 14 Apr 2009, 21:10

Volim staru, pravu narodnu muziku... Tačnije... Par pjesama... Starogradskih, i Toma Zdravković... I nemam ništa protiv da neko sluša narodnjake. Samo, volim kad ljudi razlikuju narodnu muziku od turbo-folka... To su dvije odvojene stvari... Ma... Slušajte šta hoćete... Ja imam svoje, stojim iza toga i to je to... :ziveli:

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 01 Jun 2009, 22:35

Narodnjaci,tu i tamo,ali tamburasi i Z.B. nikad

Bluesko

Post by Bluesko » 01 Jun 2009, 23:18

teodorica wrote: tamburasi i Z.B. nikad
Sto to? :O.o: Meni je Zvonko kralj,ono sto on moze da uradi sa pesmom,moze 4 i po procenta muzicara na planeti zemlji.....

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 02 Jun 2009, 00:11

Bluesko wrote:
teodorica wrote: tamburasi i Z.B. nikad
Sto to? :O.o: Meni je Zvonko kralj,ono sto on moze da uradi sa pesmom,moze 4 i po procenta muzicara na planeti zemlji.....
:1:

zvonko objasnjava!

nemojte nam tambure dirati... sve su nam uzeli jos oce i to :D

Post Reply