Tarabe+Line6 GX tuneport+kompjutor

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Wagorth
Ex Cane

Tarabe+Line6 GX tuneport+kompjutor

Post by Wagorth » 07 Apr 2009, 00:12

Kolko se realno moze osetiti razlika u saundu kada se koristi losha gitara (Asteri, Skvajeri, Arie.. od po 100 i kusur evra)
povezana preko Line6 GX toneporta (ili slicne naprave) na PC, u odnosu na neku malo bolju gitaru (cenovni rang 0d 200-300e).
Pretpostavka je da ta losha gitara zadovoljava minimalne uslove za normalno sviranje (prav vrat, nema buzza pragova, tonirana koliko je moguce
korektno, znaci dobar komad od loshih da budem precizan).
Racunar koji imam je dovoljno jak (8400 Core2Duo) da moze da se totalno posveti takvom sportu, a zvucnici su neka kineska plasticna divcha 5.1 od
oko 50-60e kolko sam ih platio pre 2-3 godine (nista posebno).
Ovo pitam posto sam na netu nasao na vise mesta da kada se povezuje preko ovakvih uredjaja gitara na komp nije mnogo bitno kakvog je ona kvaliteta
posto kao softver Gearbox i sam uredjaj odrade poso da nasminkaju zvuk (uz vazdan simulacija pojacala, i efekata) da bude ok.
Nemam nameru da pazarim pojacalo za sada, znaci zanima me ova kombinacija.
Ovo mi treba za zezanje po kuci i nista vise, znaci nista ozbiljno ni sad ni nikad samo zezancija (malo da promenim posle dugog niza godina sviranja akusticne)
Ako neko koristi bash ovakvu kombinaciju i ima iskustva sa ovim bi bih zahvalan da odchuka nesto o tome.

P.S
MIslim da je pitanje jasno, tj ne zanimaju me shesiri SRV-a i uticaj sprcavanja pola zivota u skidanje koze sa prstiju na pogled na svet vec BASH to sto sam pito.
Aj poz

majtimika

Re: Tarabe+Line6 GX tuneport+kompjutor

Post by majtimika » 07 Apr 2009, 00:35

ma bice to super i ovako te simulacije nisu kao prava pojacala pa nece ni kvalitet gitare mnogo doci do izrazaja.moj klavijaturista koristi astera direkt u zvucnu i amplitube i pravi odlicne snimke .

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 07 Apr 2009, 04:13

majtimika wrote:ma bice to super i ovako te simulacije nisu kao prava pojacala pa nece ni kvalitet gitare mnogo doci do izrazaja.moj klavijaturista koristi astera direkt u zvucnu i amplitube i pravi odlicne snimke .
+1
kod mene isto, samo sto je behringer a ne aster :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 07 Apr 2009, 09:43

Hmm, skuplja oprema, lakse dolazis do zeljenog zvuka.. i naravno bolji je...
jeftinija oprema.. malo muke... malo trikova.. malo snalazenja.. i naci ces nesto...

sad.. ni aster, behringer, aria, a bogami iskerno ni line6, ni jeftinije sprave poznatih i velikih proizvodjaca.. ni PC kopjuteri, nisu bas preporucljivi od strane profesionalaca za dobijanje ultra-mega-giga-ultimate sounda... tako da..

naspram opreme bice i takav zvuk.. malo bolji, ako si iskusan, malo losiji ako si noob... nemoj da ocekujes ne znam ni ja sta.

ALI!!! jedno veeeliko ALI!!!

za jedan pristojan snimak i usnimak, je PC, line6, i neka osrednja oprema sasvim dovoljna. Evo npr. (uzimam sebe ) ja imam Slammer by Hammer i Zoom 3030.. malo obrade na kompjuteru PIII.. i to sasvim lepo ispadne.. (ne mozes reci da imam skupu opremu, ni state-of-the-art komp) i za nazovimo to demo snimak... rezultati su sasvim OK.

Ljudi iz line6 su toga svesni, da GX ili UX1 i 2 jesu fine, ali nisu bas PRO.. ali nama homo balkanikusima i otalim residends of third party countries omogucava da zabelezimo nase ideje... koje treba da nadju put do publike ( :music-smiley1: ) ili do nekih menadzera ( :rlol: ) tako da sve ispod 400-500 evra,... paaa recimo da je sasvim pristojno. Gledaj na stvari tako...

Razlika se oseti tek sa stvarno PRO opremom... eto na primer, RME, Fender, Gipson.. NEVE.. Digidesign, kondenzatorskim mikrofonima, dobrim preampovima i kada se instrumenti snimaju kako treba (gitara> rack >pojacalo> MAC, bubnjevi ozvuceni svaki element,... violina u perfektnoj akusticki tretiranoj prostoriji i tako dalje..)... sve ispod je samo bolji ili losiji rezultat uz manje ili vise uspeha, ali uglavnom isti.

Znaci, korisi sta imas.. i trudi se da iz toga izvuces maximum... ;)

sevastokrator

Post by sevastokrator » 08 Apr 2009, 00:53

dejankuki wrote: sad.. ni aster, behringer, aria, a bogami iskerno ni line6, ni jeftinije sprave poznatih i velikih proizvodjaca.. ni PC kopjuteri, nisu bas preporucljivi od strane profesionalaca za dobijanje ultra-mega-giga-ultimate sounda... tako da..
;)
Mozda si u pravu; ali to uglavnom govore strucnjaci koji su skeptici prema novim tehnologijama, zanimljivo da taj isti zvuk mozes dobiti i uz komp "ultra-mega-giga", ali ne uz neki krs, vec recimo uzmes apple, cut studio i ostale, ne bas losu gitaru, doble zvuckine, i oslatu opremu =3000e minimalno, pa se ne isplati, najsigurnije je pojacalo + gitara, e sad sa jeftinom opremom ide jftiniji zvuk, ali komp-gitara je buducnost za neki 10gd. najvise

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 08 Apr 2009, 01:59

(Jedan odgovor, apsolutno bez strasti, cisto esnafski razgovor!!)

hmmm. pa uvek ce da bude bolji usnimak na opremi koja ima dobar AD/DA konverter nego cak i najskuplja gitara i pojacalo na integrusi...
Jeste buducnost u kompjuterima, ali opet sta sada ne mozes, a da ce biti dostupno u nekoj daljoj buducnosti...

Opet. kad kazem Profesionalac, ne mislim na osobu koja je pod GAS-om (mislim na sindrom) nego osobu koja je prosla od amige, do MAC G5 ili nesto jace... a takvih ima, i taj neko kaze.. "Nije vazno sta od opreme imas, vazno je kako to upotrebljavas", i dodaje, "Meni skupa oprema pomaze da lakse i brze uradim sta hocu.. a umem jednako dobro da radim i na PII sa bilo kojom PCI kartom"..

nadam se da kontas/te sta hocu da kazem...

cuo sam razliku u zvuku sa kupovinom zvucnika..veeeliku razliku... ali to ne znaci da nisam smiksao nekoliko pJesmica i na onim predhodnim..

A uz duzno postovanje, pusti neki snimak koji je radjen u nasem studiju, i neki snimak koji je radjen u nekom sveCki poznatom stidiju, i to .wav.. pa pokusaj da ponovis to na tvom kucnom studiju.. i PCju.. bez namere da sad raspravljam u fazonu, "slusaj sta ti kazem", ali cinjenice (tj. sam zvuk) su tu... a opet druga je stvar sto se studija sirom USA i evrope zatvaraju, jer gube bitku sa PCima i mp3jima.. ;)

Kontamo se? Sve ok?

Post Reply