Roland cube 20 ili vox ad30vt
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Roland cube 20 ili vox ad30vt
Resio ja raditi tamo na raspustu pa me zanima sta mi mozete reci o ovim pojacalima za rolanda sam video cenu negde oko 18 000 a za voxa nisam pa me interesuje i cena ako neko zna i gde ga mogu kupiti!Naravno mozete mi reci i jos neka pojacala u tom rangu oko 200-250 evra koja mislite da bi bila dobra!Da i da nezaboravim zvuk koji me ineresuje je recimo chicago blues ili neki klasican rock zvuk!Da mogli bi da mi kazete i o cleanu ova dva pojacala!
Re: Roland cube 20 ili vox ad30vt
Chini mi se da je dosta prichano, tj. pisano o ova dva pojachala(ili njima veoma slichnim ali i o ova dva) pa bi ti mogao da malo procunjash forumom 

Jes' vala, baš je muški razglabano o tim pojačalima.
Nego, moj predlog ti je da, ako već juriš
Da ne bih bio totalni prtibrejker teme - ako je izbor pao na samo ova dva pojačala, ja bih ispazario Vox vt.
Nego, moj predlog ti je da, ako već juriš
a ne plašiš se polovnih lampaša, svakako baciš oko na Peavey Classic 30.MaLuCkO wrote:chicago blues ili neki klasican rock zvuk
Da ne bih bio totalni prtibrejker teme - ako je izbor pao na samo ova dva pojačala, ja bih ispazario Vox vt.

dva veoma slicna pojacala u slicnom cenovnom rangu. e sad od cube-a sam svirao 30-tku i klin na njoj je JC-120 emulacija i to je dosta fin i kristalan zvuk, dok drajvovi mogu biti sve emulacije. Sasvim solidno pojacalo za kucu i probice.Njega nisam bas nesto dugo svirao ali mi je bilo ok.
Vox-a sam imao ali 50-tku koja je potpuno ista kao 30-tka samo je 50-tka glasnija i ima 12 inca zvucik naspram 30-ke koja ima 10 inca (cube 20 ima 8 inca zvucnik BTW). dobra stvar kod Vox-a je sto imas dva preseta pa mozes da stavis bilo koji da ti bude klin i bilo koji da bude drive, sto povecava mogucnosti. Ali klin zvukovi su dosta tihi pa ako hoces da ih pojacas moras to da radis sa gain-om sto dovodi do ne bas tako klin zvuka.Sto ce reci emulacije na voxu sto se tice klin zvukova su po meni ok ako ti treba za tiho sviranje, ali ako ti treba cist i glasan zvuk to zaboravi. Meni je to bilo ok posto ja volim blagi brejkap u klinu , ali ko nevoli to je problem.
Koliko vidim u novoj varijanti Cube 20x ima slicnu foru kao i vox sa nazovi atenuatorom, ali kod vox-a to bas i nije radilo nesto najbolje.neverujem da radi ni na rolandu.
Po meni ni jedno ni drugo nije nesto posebno. Ako vec moras da biras izmedju ta dva ja bih izabrao Vox-a vece mogucnosti sto se tice klinova i drajvova , bolje emulacije, veci zvucnik,malo veca snaga ( mada to nemora nista da znaci), ima lampu koja je po meni vecinom marketinski trik ali ipak se malo cuje.
na voxu takodje imas pristup svim parametrima efekata,sto na rolandu nemas (koiko ja znam) i mozes da ih memorises odvojeno, Plus imas manualni mod koji mozes koristiti kao treci kanal.
Ja bih licno za te pare malo iskulirao pa potrazio polovnog peavey bandita koje bi ti bilo dobra osnova za dalje nadogradjivanje. Ima dobar klin , dobar drive i dobro radi sa pedalama. A na koriscenje pedala na emulatoru mozes da zaboravis (bar na ova dva), Zvuce ko K***c.I nijedan nema effect loop.
BTW ja sam Vox-a prodao posle par meseci i kupio peavey classic 30 i od tada sreca
mada ti se ono ne uklapa po ceni, posto je ovo srbija pa polovno nemozes da nadjes ispod 450 eura

Vox-a sam imao ali 50-tku koja je potpuno ista kao 30-tka samo je 50-tka glasnija i ima 12 inca zvucik naspram 30-ke koja ima 10 inca (cube 20 ima 8 inca zvucnik BTW). dobra stvar kod Vox-a je sto imas dva preseta pa mozes da stavis bilo koji da ti bude klin i bilo koji da bude drive, sto povecava mogucnosti. Ali klin zvukovi su dosta tihi pa ako hoces da ih pojacas moras to da radis sa gain-om sto dovodi do ne bas tako klin zvuka.Sto ce reci emulacije na voxu sto se tice klin zvukova su po meni ok ako ti treba za tiho sviranje, ali ako ti treba cist i glasan zvuk to zaboravi. Meni je to bilo ok posto ja volim blagi brejkap u klinu , ali ko nevoli to je problem.
Koliko vidim u novoj varijanti Cube 20x ima slicnu foru kao i vox sa nazovi atenuatorom, ali kod vox-a to bas i nije radilo nesto najbolje.neverujem da radi ni na rolandu.
Po meni ni jedno ni drugo nije nesto posebno. Ako vec moras da biras izmedju ta dva ja bih izabrao Vox-a vece mogucnosti sto se tice klinova i drajvova , bolje emulacije, veci zvucnik,malo veca snaga ( mada to nemora nista da znaci), ima lampu koja je po meni vecinom marketinski trik ali ipak se malo cuje.
na voxu takodje imas pristup svim parametrima efekata,sto na rolandu nemas (koiko ja znam) i mozes da ih memorises odvojeno, Plus imas manualni mod koji mozes koristiti kao treci kanal.
Ja bih licno za te pare malo iskulirao pa potrazio polovnog peavey bandita koje bi ti bilo dobra osnova za dalje nadogradjivanje. Ima dobar klin , dobar drive i dobro radi sa pedalama. A na koriscenje pedala na emulatoru mozes da zaboravis (bar na ova dva), Zvuce ko K***c.I nijedan nema effect loop.
BTW ja sam Vox-a prodao posle par meseci i kupio peavey classic 30 i od tada sreca

mada ti se ono ne uklapa po ceni, posto je ovo srbija pa polovno nemozes da nadjes ispod 450 eura

Ja videh da kosta oko 500 evra a te pare ja mislim da necu videti jos dugo vremenaguv'nor wrote: svakako baciš oko na Peavey Classic 30

Gledao sam na youtube-u review-e i rolanda i voxa i moram priznati da mi se vise svideo vox tako da sam verovatno vec tu negde odlucio sta cu i kako cu al sam zeleo videti dal se nekome mozda pokvarilo dal ima neku manu il tako nesto,a htedoh i da vidim dal ima jos kojih pojacala u tom cenovnom rangu.Svejedno hvala svima!

Imas znatno boljih polovnih pojacala u tom cenovnom rangu.
Ako zelis novo, onda ok...
Ako zelis novo, onda ok...
Ja ionako imam vremena do jula da vagam , razmisljam , premisljam tako da sve dolazi u obzir 

Jeste, 500 evra je cena novog.MaLuCkO wrote:Ja videh da kosta oko 500 evra a te pare ja mislim da necu videti jos dugo vremenaguv'nor wrote: svakako baciš oko na Peavey Classic 30![]()
guv'nor wrote:a ne plašiš se polovnih lampaša, svakako baciš oko na Peavey Classic 30.

@guv'nor, ako nadjes negde polovni classic 30 ISPOD 450 evra, javi mi.
majtimika je u pravu, nema ga po realnijim cenama kod nas...
majtimika je u pravu, nema ga po realnijim cenama kod nas...

Bez zajebancije, možda je došlo do nekih promena u koje nisam upućen, ali poslednji put kada sam tražio polovne lampaše, Classic 30 se kretao između 250-300 evra, zavisno od stanja pojačala. Stvarno nisam naleteo ni na jedno skuplje od 300 evra. Opet, to je bilo pre godinu-dve...
Sa druge strane sada ih ima mnogo više nego onda, malo mi nelogično da skače cena polovnjaka, mada nema razloga da vam ne verujem. 

Ma sad se ni Jazz Chorus ne moze naci ispod 500 evra. 

- sirac-šunka
- vragolan
Videste li sto je juce u rekordnom roku prodat onaj stari naraMdzasti Roland, za koliko bese 10.000 RSD?
- mislim_stvarno
Ova vasa prica me je malo inspirisala da pogledam oglase za Peavy clasic 30, u nadi da cu ga naci za 250-300e kako guv'nor rece. Na zalost sinisa je bio u pravu... 460e

stvarno smo smesna drzava classic 30 kosta 570 nov, el84 lampe uz neko normalno sviranje nemogu preko godinu dana da ga j***s, i onda ga prodaju za 460 polovnog i jos das za lampe i opet si na istom, stvarno smesno. za ovaj moj je majstor trazio za dve godine star 450 eura samo sto sam ga ja dobio u zamenu , pa be bolelo koliko lik trazi posto sam ja dao pojacalo koje je mene izaslo oko 300 ali je vredelo dosta vise, tako da sam ok prosao.da sam morao da platim neverujem da bi ga uzimao.
Evo, malo radi poredjenja:
http://shop.ebay.co.uk/items/?_nkw=peav ... &_osacat=0
Jes' da aukcije nisu zavrsene, ali ipak...
http://shop.ebay.co.uk/items/?_nkw=peav ... &_osacat=0
Jes' da aukcije nisu zavrsene, ali ipak...