Ja bih Jacksona ako moze...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
jelenko

Ja bih Jacksona ako moze...

Post by jelenko » 02 Jul 2007, 20:23

Resih da kupim el. djitru i po svemu sto sam video nekako mi se vise dopada jackson od nekih koje sam gledao.Imacu nekih 250-300 EU tako da mi preporucite model.

P.S.Gotivim rogate gitare :D :D :D

Bodomovac

Post by Bodomovac » 02 Jul 2007, 21:34

Jedino možeš kupiti Jackson JS30DK (a da je upotrebljiva mašina) za te pare.

kontejner

Post by kontejner » 02 Jul 2007, 23:54

probao sam tu gitaru i odlichna je gitara(za mene(sviram bullet)). posle kraceg koriscenja floyd se rastima tako da
ti je bolje da uzmesh isti model ali bez floyda.

sa floydom JS30DK Dinky(24.000 din)
http://www.jacksonguitars.com/products/ ... 2900012585

bez floyda JS30DKT Dinky(24000 din)

http://www.jacksonguitars.com/products/ ... 2900017527

JS30KE Kelly (20.000 din)

http://www.jacksonguitars.com/products/ ... 2900013503

e sad, ima tu jos i gitara koje su ispod 20k dinara koje imaju hss i hh konfiguraciju i vintage tremolo ali ih nisam uzimao u ruke.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 03 Jul 2007, 01:39

kontejner wrote:posle kraceg koriscenja floyd se rastima tako da
ti je bolje da uzmesh isti model ali bez floyda.
Ja stvarno ne znam koliko puta treba da kažem da raštimavanje gitare sa floating tremolo sistemom skoro UVEK zavisi samo i isključivo od podešavanja samog tremola.

Ne, to nije razlog da gitartu ne uzimaš. Svaki floating tremolo sistem se može uštimati. Jedini valjani razlog bi bio da je neko rekao "posle izvesnog vremena se floyd rose POLOMIO ali to je već neka druga priča.

Bodomovac

Post by Bodomovac » 03 Jul 2007, 20:09

Tom floydu ne fali ništa, jer posedujem isti.... samo zna da nervira jer ne može da se fixira.

Inače, ta gitara je u Su 20.916 din (ima popust od 18%).

Znam jer sam danas qpio istu takvu. :D Nisam imao para za DXMG kojeg sam zamalo naručio, ali na svu sreću traže 100% avansno plaćanje. :roll:

A inače JS30 je teška, ali TEŠKA gitara. I debela. Jako se teško hvataju 16+ pragovi. Potenciometri.... njah. A ostatak je extra, a pogotovo vrat. I jako je lepa gitara, za razliku od onog što se može videti na sajtu.

jelenko

m

Post by jelenko » 04 Jul 2007, 09:40

Vredi li kupovati js30 warrior.Imam kesha za nju a i to mi je prva el. gitara.Svidja mi se izgledom ali ne znam koliko je to dobra gitara.Solidna-pretpostavljam...

WildChild

Post by WildChild » 04 Jul 2007, 22:25

Istina sto kaze Fox, samo treba podesiti tremolo...
Bodomovac wrote:A inače JS30 je teška, ali TEŠKA gitara. I debela. Jako se teško hvataju 16+ pragovi. Potenciometri.... njah. A ostatak je extra, a pogotovo vrat. I jako je lepa gitara, za razliku od onog što se može videti na sajtu.
Ja sam pre razmisljao da li da je uzmem - imala je bolje magnete od mog Ibaneza, ali kao sto kaze Bodomovac - jako, jako teska gitara - tezu u rukama nisam u zivotu drzao. Otprilike moj Ibanez RG370DX je dva puta laksi od tog Jacksona. Druga stvar da se tesko hvataju 16+ pragovi nisam bas nesto primetio, tj. isto je kao kod ostalih el. gitara(sem Ibaneza koji ima taj deo do 24. oblikovan tako da se i do 24. dodje bez problema). Gitara ima 22 praga(pa je i to bio plus za Ibanez sa 24). Zice su koliko sam primetio vise udaljene od vrata(high action - ili bese to low - mislim da je to high :D ). Oba modela koja sam probao u Mitrosu su imala izrazen frett buzzing(ali sam primetio da su zice poprilicno stare bile na tim gitarama...). Sto se tice zvuka gitara je vise nego OK za te pare...

jelenko

d

Post by jelenko » 04 Jul 2007, 22:41

:gitara1: Hvala , YEHEHEAH!!!

Bodomovac

Post by Bodomovac » 05 Jul 2007, 15:11

Da, jako zveče žice, ali kontam da je to zbog žica, pošto još nisam stavljao nove. A zbog toga se teško hvataju ti 16+ pragovi upravo zato što kažeš da nije oblikovan taj deo kao kod Ibaneza, a i gitara je jednostavno debela, pa tako i sam taj deo... ja lično ne patim za 23. i 24. pragom, mada bi voleo da ih imam.

Jedan problem koji sam primetio jeste položaj potenciometra.... kontam zašto je tamo, ali jednostavno mi smeta pri shredovanju...

Ali i pored svega ovoga, za mene je Jackson Jackson jbg, pa sam ga zbog toga i qpio.

mr.flash

Post by mr.flash » 10 Jul 2007, 16:32

Bodomovac wrote:Jedino možeš kupiti Jackson JS30DK (a da je upotrebljiva mašina) za te pare.
+1 Imam tu gitaru, ali od kako imam i USA strata postala mi je working horse, dobra je za pocetnika. Dobro zvuci za metal iako magneti nisu naduvani koliko se cini (negde oko 6.5). Floyd je za te pare solidan ali je kod Ibaneza bolji, vret je tanak i mek, ali ces imati problema sa Volume potom posle nekog vremena(imas kod Dzindzera di marzio za 400 kinti, to resava problem). Takodje je jako dobra ako hoces da je sredis malo (npr. kao sto ja teba da stavim EMG magnete i uradim novi wireing) jako je adaptibilna za te stvari, takodje imas i od Alder (joha) sto je bar meni najbolje drvo za te jevtine gitare.

jelenko

k

Post by jelenko » 04 Oct 2007, 13:06

Kupio sam Jackson js30wr( iliti warrior).
Nije losa gitara ali bice boljih (ipak mi je ovo prva el.)

Kakva je po vama? :?:

:evil:

Adamantum

Post by Adamantum » 05 Oct 2007, 19:48

Kupio si warriora? Ou jea... Ne znam za performanse, ali njen izgled je...

Koliko si dao za nju?

WildChild

Re: k

Post by WildChild » 05 Oct 2007, 22:22

jelenko wrote:Kupio sam Jackson js30wr( iliti warrior).
Nije losa gitara ali bice boljih (ipak mi je ovo prva el.)

Kakva je po vama? :?:

:evil:
Nisam je probao, ali sam probao JS30DK(a razlikuju se po tome sto dk ima floyd rose i drugaciji dizajn, a isto je drvo, pickup-ovi). Gitara je bila OK, pickup-ovi odlicni za metal, jedino sto su zice bile vise nego kod Ibanez-a i vrat malo deblji. Zakljucak: ako ne sviras gitaru vec 10-ak godina mislim da ce ti gitara biti vise nego OK, sem ako ne pozelis fr jednog dana...

Post Reply