Fade - Sombor

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
sinisake
The original one

Re: Fade - Sombor

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 02:25

Više volim da čujem lošiji i karakterističan muški vokal, nego dobar ženski. :D
Bicu iskren - i ja razmisljam slicno (osim kad su u pitanju Beth Gibbons i Björk; odnosno kad je taj karakteristican muski vokal moj:))...

Joj, totalno cete me sjebat' ovim komentarima. Ali, to sam zapravo i trazio. :( :)
Hvala vam na iskrenosti i konstruktivnosti. :D
Nešto kao Neverne Bebe, možda? Ne kažem da je kopija, nego je taj stil.
Uh, nemoj, ako se ''unevernobebimo'', bolje da nas nije... :cry: :)

Da, jako sam svestan da je PRVA i NAJVAZNIJA informacija VOKAL - njegova melodija i njegova emocija. Ko ce slusati (primetiti uopste) bolestan ritam i blentavo naglasavanje, osim muzikanata...
Vokal daje karakter bendu, vokal nosi i vodi bend, po vokalu se bend prepoznaje (kao po jutru dan :hide: ), ako je bend, jbg...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 20 Apr 2009, 03:18

Pazi, ti samo žestoko zapni i popravi izgovor engleskog, a pjevačicu ostavi kao prateći vokal (dobro, i poneku pjesmu neka ona otpjeva), daj joj daire i Bog da te vidi! :D

Mene na to podsjeća, samo strano. :) Ja ovako Neverne Bebe ne slušam mnogo, ali ne propuštam nijedan njihov koncert na koji mogu da odem. :D

Budi pozitivan! Zamisli da sviraš bluz! Tek te onda niko osim muzikanata ne bi slušao... :ziveli:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 20 Apr 2009, 05:05

Vokalu nista ne fali ako se napravi dobra platforma za njega - moja preporuka: malo batalite sviracko umece/dokazivanje tj. (sto je veci smor vama sviracima to je bolje za slusaoca) i stavite akcenat na atmosferu - nesto gde se osecate lagodno kao osobe, ne kao muzicari; Mozda ovako nesto kao orijentacija:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/a7FqUNlEdwA&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/a7FqUNlEdwA&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kKLPMZ-PSBQ&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kKLPMZ-PSBQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xDX3WCaxdF4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xDX3WCaxdF4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wmK65dlPNTs&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wmK65dlPNTs&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 08:58

Vokalu nista ne fali ako se napravi dobra platforma za njega - moja preporuka: malo batalite sviracko umece/dokazivanje tj. (sto je veci smor vama sviracima to je bolje za slusaoca) i stavite akcenat na atmosferu - nesto gde se osecate lagodno kao osobe, ne kao muzicari;
Z*Z*Z, pa znam ja to, naravno. Pop je repetitivna, jednostavna forma (Pa zato pesme i traju tri minuta, da se muzikanti ne smore svirajuci; zezam se:)).
Zar ovo zaista zvuci kao neka teznja za dokazivanjem, nema cak niti jednog sola? :)

Bas se trudimo da ukinemo sve vrste proseravanja u pesmama, al' ako ljudima ovo zvuci kao neka platforma za instrumentaliste koji nisu dovoljno dobri&brzi da sviraju Dream Theater, al' znaju nesto malo, pa teze to i da pokazu - onda ne valja (A nisi jedini koji je primetio da je aranzman ''preopterecen'', i koji je rekao da treba ostaviti ''prostor'' vokalu!)

@Frkadela, sad cu okacim nesto sto sam ja otpevao, na srpskom (pre bilo na oksfordskom engleskom!), pa ces videti/cuti zasto sam ipak blizi varijanti sa pevaljkom, bez obzira na sve... :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 09:39

@Z, znam sta si 'teo da kazes, ALI ovi Thrushes me smorise vec nakon prve minute (ovi Blonde Redhead - boze pomozi, al' bre, pesma dugacka ko da su Pink Floyd i podosadna isto tako), i kao muzicara, i kao coveka i kao komunistu (dzaba im Fendera i Jaguara, meni je to nepojmljivo dosadno i neinventivno). :( :D
To je RAVNA muzika, ja volem da se u pesmi nesto dogadja: zanimljiva, neocekivana harmonija, neki neobican aranzmanski detalj, dinamicke oscilacije, ili, najbitnije, da se dogadja vokal sa svojom specificnom emocijom koja nosi pesmu. Ovo je hladno, nije to to, ne bih se osecao dobro da ovako nesto pokusavam da jurim/sviram... :|

nenadnenad

Post by nenadnenad » 20 Apr 2009, 11:53

super je snimak probe.
Meni je vokal dobar.Hvala bogu nije rusko-engleski i goca trzan \ neverne bebe fazon pevanja tj boja glasa.
Mozete ubaciti ladno neki brejkdaun i solo pa na kraju opiciti jos jednom refren,...znam da znas.. just do it , bitch! :mrgreen: shreduj malo. :)

To je RAVNA muzika, ja volem da se u pesmi nesto dogadja: zanimljiva, neocekivana harmonija, neki neobican aranzmanski detalj, dinamicke oscilacije,
Ako nije ova pesma sa probe reprezentativna, okaci nesto da cujem[o] tacno na cega mislis.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 12:50

Mozete ubaciti ladno neki brejkdaun i solo pa na kraju opiciti jos jednom refren,...znam da znas.. just do it , bitch! :mrgreen: shreduj malo. :)
:wink:
Ako nije ova pesma sa probe reprezentativna, okaci nesto da cujem[o] tacno na cega mislis.
Ma ne, nismo se razumeli, ova je vrlo reprezentativna, onaj moj komentar se odnosio na one linkove koje je Z postovao. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Apr 2009, 13:23

Hej ova pesma Cool Song..tek sam sad preslushao...Pa treba nadrkanije da se snimi i devojka sama sebi da otpeva pratece vokale i bice to super...Meni se svidja vokal njen... Neznam, meni se svidja to shto radite, a jedina zamerka je kod izgovora (sinisake), mada niciji izgovor nije idealan ako nije sa engleskog govornog podrucja. Devojka ima u svakom slucaju bolji izgovor... Svidjaju mi se gitare, bass i ne cujem bas neshto... Drummer je precizan, a ideja je interesantna... :ziveli:

PS
shreduj malo.
nema potrebe - moje misljenje

edit posle 4 preslusavanja

U stvari, evo je na playlisti! Svidja mi se posle par preslusavanja i te kako, stavio sam je pored Metric,i PJ Harvey ako ne zamerash...:mrgreen: shalim se, ali me malko asocira na mix ta dva izvodjacha, tj vokal u momentima na PJ (shto je jako pohvalno) a iseckani riff na Metric...

edit posle 6 preslusavanja

Distorted meeeee....

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 13:52

edit posle 6 preslusavanja

Distorted meeeee....
Ha, ha, smorilo te, a? :)
Hvala na lepim recima! To nam mnogo znaci!

Ma vidi, Nemanja, devojka ima daleeeko bolji neiritantan izgovor, peva (objektivno) bolje od mene (ovi njeni falsici na snimku se ne racunaju, nije navikla da ne cuje sebe, zapravo, da se ispravim, ona je ozbiljna skoro profi-pevaljka:
http://vids.myspace.com/index.cfm?fusea ... D=36976919
http://www.myspace.com/ninajuxta), ali ne moze (i sama to kaze) da iznese pola naseg repertoara, muci se... :( (Muske pesme, duboke za nju, energicnije nego sto njoj stilski lezi, trebalo bi transponovati, ili kompletno izmeniti melodije, al' to onda nije to, i tako)

Ne znam... Videcemo...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Apr 2009, 14:19

Pa ti "falsici:" kako ih nazivash, meni upravo i daju tu neku ...hm...karakteristicnost, a shto se tice energije, pa mislim, sve se da prilagoditi...
Ako budete svirali negde u NS skorije, javi...pa da vas cujem i malo da zarakijamo... :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 14:24

Obavezno, obavezno... :ziveli:
Trebalo je da sviramo u aprilu, al' jbg, kaze bubnjar da su svi termiti na mestima gde bismo mogli da sviramo popunjeni...
Cenjeni forumski auditorijum ce prvi biti obavesten, ako izadjemo iz rupa... :D

nenadnenad

Post by nenadnenad » 20 Apr 2009, 14:50

nisam mislio bukvalno neki metalsko cock rokerski shred al bi mogao da se ubaci jos jedan mali deo , no kako ocete na kraju. :mrgreen:

sto se tice ZZZovih linkova, onaj zadnji deluje preterano inspirisan od strane jesus and marry chain i pesme just like honey.

majtimika

Post by majtimika » 20 Apr 2009, 23:15

pre par dana sam nasao ovo na forumu i nikako da vas pohvalim, poporandze su mi novi hit ,ne izlaze mi iz glave od kad sam ih cuo i celo drustvo sam smarao sa njima

samo udri

Ps ako vam treba jedan lep barsunast vokal.

me me me me me

:D :D :D :D

sinisake
The original one

Post by sinisake » 20 Apr 2009, 23:27

Vazi, majtimika, dogovoricemo se o vremenu audicije... :ziveli: :D

majtimika

Post by majtimika » 23 Apr 2009, 12:35

danas sam bio u wu thang somboru i malo sam se iznenadio, grad vam se promenio, ali cova je osto isti **** ga neke stvari su konstanta :D :D :D

Post Reply