Fender Mustang

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sevastokrator

Fender Mustang

Post by sevastokrator » 24 Apr 2009, 22:49

Poseduje li ko ovu gitaru, kakva su misljenja o njoj, koliko se razlikuje od jaguara ili telecastera posto kao i ovi ima 2 single coil magneta...

xspaceman

Re: Fender Mustang

Post by xspaceman » 24 Apr 2009, 23:58

sevastokrator wrote:Poseduje li ko ovu gitaru, kakva su misljenja o njoj, koliko se razlikuje od jaguara ili telecastera posto kao i ovi ima 2 single coil magneta...
pa...poznajem par likova koji imaju Mustanga, ali ti ja ne mogu odgovoriti na pitanje jer ga ja nemam, ali mogu pokusati makar malo da pomognem...Naime imam Fender Bulleta koji je kada se poceo proizvoditi(pocetak 80-ih) bio najavljen kao "zamena" za odlazeceg Mustanga i Musicmastera...Sve su to bili jeftiniji Fenderovi modeli iliti "student" gitare kako su ih nazivali...znaci nešto izmedju profi i amaterskog instrumenta za šire narodne mase koje nisu imale pare za telca a narocito strata! :) U Bulleta se svašta stavljalo, pa tako u ranije modele( kojeg i ja imam) stavljali su se Mustangovi magneti kao i kako kruže price preostali vratovi telaca iz 60-ih...Zvuk ovih singlova koji su na Bulletu je nešto izmedju telca i strata...znaci bridge magnet je twang...hm...pa, mozda cak i previše twang jer je baš blizu sedala a neck je slican stratovom ...nadam se da ce se javiti neko ko ima Mustanga i ko ce moci nešto više da kaze na tu temu !

Kill surf city

Post by Kill surf city » 25 Apr 2009, 00:44

Jaguar i mustang mogu biti slicni samo po svirljivosti,imaju istu duzinu vrata i slican oblik vrata...magneti su skroz drugacijeg zvuka,iako su i jedni i drugi single coils.Mustang mi se cini blizi stratu,u zvuku - iako nisu isti,jaguar (kojeg imam),ima vise twang zvuk...nemam dovoljno iskustva sa mustangom,pa mislim da je bolje da se javi neko ko ga ima,i ja bih bio zainteresovan da cujem misljenje iz prve ruke...a i mustanga uzivo,bar jos koji put... :) :hmm:

turbosarma

Post by turbosarma » 23 May 2009, 11:10

Imam ja jednog Mustagna, doduse bass iz 76god. u mat zutoj boji, ima predivan ton, pa reko da pitam jer zna neko koliko to mozda vredi cuo sam razne opservacije od 500 pa sve do 3000 su mi razni ljudi predlagali. A Mustang gitaru nikad nisam video uzivo, ali sam cuo price da se ne razlikuje drasticno od strata.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 23 May 2009, 11:59

turbosarma wrote:...ali sam cuo price da se ne razlikuje drasticno od strata.
Ni Telekaster se ne razlikuje "drastično" od Stratokastera - slična skala, sličan položaj magneta, slični magneti... i zvuk je shodno tome sličan. Mustangova kraća skala u teoriji smanjuje "Fenderov kristalni faktor", ali u praksi je Mustang vrlo "twangy", prava surf gitara.

Post Reply