Matori P-bass

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

delakroA
Jazz Café Barman

Re: Matori P-bass

Post by delakroA » 22 Apr 2009, 00:10

pickguardove imas na ebay-u za 10 $ i to samo takvih...samo da se potrefi vrsta koja ti pashe za bass...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 22 Apr 2009, 02:16

delakroA wrote:pickguardove imas na ebay-u za 10 $ i to samo takvih...samo da se potrefi vrsta koja ti pashe za bass...
Da, znam. Ali, ako sam dobro shvatio, ne šalju robu u Srbiju, ne? :?

sl0e

Post by sl0e » 22 Apr 2009, 14:19

Zasto ne bi slali. Ima nekih powerseller-a koji salju robu bez problema u Srbiju. Ako zabodes neki deal ispod 20 dolara, kazi da ti upakuju kao poklon, ne placas carinu itd :ziveli:

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 22 Apr 2009, 16:45

Naravno da šalju ;) ja sam redovni kupac na ebayu...pickguard nije nikakav problem za njih,da upakuju i da posalju za bilo koju zemlju svijeta...

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 23 Apr 2009, 19:34

Pratio sam temu o gitari od klirita i Sava je pomenuo jednu prodavnicu uvoznog klirita na Bulevaru i zainteresovao me je.

Danas sam išao tamo i kupio parče providnog klirita (400x250x2.5mm) za svega 230 dinara. Jako povoljno... E sad, kad se kupuje mora da se plati cijela tabla, nebitno što ti treba samo parče (kao meni). Ja sam imao sreću da su našli neko parče tipa 500x400, pa su ga samo prilagodili mojim dimenzijama. Da sa morao da plaćam cijelu tablu, izašlo bi mnogo skuplje. Ono što mi je malo zasmetalo je boja, odnosno nedostatak iste. :) Ne znam kako će izgledati providni pickguard na sivom basu. A nisu imali nijedno parče u bijeloj ili crnoj boji, tako da mi je ovo bilo najisplativije. Kad se već ovako krpim i ciganim, volio bih da uzmem u razmatranje i neki prost način ukrašavanja, farbanja, bilo čega. Imate li neki predlog? :D

Išao sam i kod gravera na Bulevaru kod kog planiram ovo da odradim. Ako mu donesem svoj materijal, sve će me koštati svega 400 dinara. Ako bih se odlučio za njihov materijal, koštalo bi me preko 4000. Ovo mi nije baš najjasnije... :hide:

Sve u svemu, po sadašnjem proračunu pickguard će me koštati čitavih 630 dinara! :D

Samo što moram da iscrtam oblik u Corel-u i tako ga ponesem kod gravera, to će biti malo nezgodno. Ali, nabavio sam program, večeras počinjem da učim da radim u njemu i nadajmo se da ću na kraju biti zadovoljan rezultatom.

:ziveli:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 25 Apr 2009, 20:40

Napravio sam pickguard. Sve ukupno je koštalo tačno 780 dinara (klirit 230RSD, rezanje 500RSD, samoljepljivi papir 50RSD).

Prvo da se zahvalim Kristijanu jer mi je pomogao u dijelu oko Corel-a (u kom nikako nisam uspio da se snađem)... :ziveli:

Evo i par slika, ako vas zanima kako to izgleda:

Sa zanje strane sam zalijepio samoljepljivi papir, čisto da ne bude providno jer je ružno.
Image

Evo kako izgleda prednja strana:
Image

U principu sam zadovoljan, ali se vidi da je handmade; pomalo čudno izgleda, ali radiće posao sve dok ne nabavim fabrički pickguard po normalnoj cijeni. ;)

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 25 Apr 2009, 21:25

Pa dobro nije lose, skoro kao pravi pickguard od 5000 :)

delakroA
Jazz Café Barman

Post by delakroA » 26 Apr 2009, 00:27

finooooo :D čuvaj dimenzije,mozda nekom zatreba i time ustedi mnogo novca ;)

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 26 Apr 2009, 00:33

delakroA wrote:finooooo :D čuvaj dimenzije,mozda nekom zatreba i time ustedi mnogo novca ;)
Sumnjam, posto verujem da nisu iste dimenzije, mozda se malo razlikuju, ali se ipak razlikuju.

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 26 Apr 2009, 00:37

delakroA wrote:finooooo :D čuvaj dimenzije,mozda nekom zatreba i time ustedi mnogo novca ;)
Pa naravno... :ziveli:

No, kad skupim nešto para pokušaću i sa aluminijumskim profilom, što mi je i Rocket predložio. ;)

(evo i linkova koje mi je on poslao:
http://img3.musiciansfriend.com/dbase/p ... 309389.jpg
http://modernmetalworks.net/images/dscf0423_y4hp.jpg
http://www.guitarpartsonline.com/gpoeba ... omehss.jpg)

Kažem, ispalo je bolje nego što sam očekivao, ali... Original je original (i on je pet puta skuplji). :D

Da, dimenzije se svakako razlikuju. Za nijansu, ali dovoljno da moraš da izbušiš par rupa. E sad, meni je svejedno jer bas nije mnogo vrijedan, pa ne moram da histerišem oko 3-4 nove rupe. ;)

mfilip

Post by mfilip » 26 Apr 2009, 02:53

Evo npr meni :)

Imam neku staru ofucanu kopiju P-bassa (ultra poznati Action Bass 8) ) koji bih malo sredjivao iz sentimentalnih razloga... Pickguard mu je slomljen na identicnom mestu pa bi mi dobro dosao taj "blueprint"

Hvala unapred :bow:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 26 Apr 2009, 12:51

mfilip wrote:Imam neku staru ofucanu kopiju P-bassa (ultra poznati Action Bass 8) ) koji bih malo sredjivao iz sentimentalnih razloga... Pickguard mu je slomljen na identicnom mestu pa bi mi dobro dosao taj "blueprint"

Hvala unapred :bow:
Iz istih razloga ja ovaj sređujem. :)
Onda ti znaš: kako, for fuck's sake, neko uspije da polomi pickguard baš onde?! :O.o:

Nema na čemu... :ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 26 Apr 2009, 13:14

mislim da je stao na kabal dok je bio ukljucen u bass :mrgreen:

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 26 Apr 2009, 13:18

Da, jedino da je kejbl bio zavaren za džek. :lol:

mfilip

Post by mfilip » 26 Apr 2009, 13:32

Definitivno taj scenario... Meni je drug stao na kabl koji je bio prilicno zategnut...
Na jednom kraju ostao bass a na drugom kabl jack i deo pickguarda....

Hvala za "blueprint" :bow: Imas pivo kad dodjes u Nis :ziveli: :ziveli:

Post Reply