Izgradnja low budget EL84 tube ampa?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Izgradnja low budget EL84 tube ampa?
E ovako. kako naslov teme kaze radi se o jeftinom lapaskom pojacalu. Vec neko vreme razmisljam da napravim malo lampasko pojacalo za kucnu upotrebu. Ali posto necu da dajem velike novce za delove to mora da bude jeftino, ali bas jeftino. Dizajn pojacala mora da se zasniva za El84 ilzaznoj lampi i Ecc83 predpojacivackoj lampi posto njih imam. Mrezni i izlazni trafo ce biti skinuti sa starog lampaskog radija, zato sto su dzabe. ostale komponente su sitne i jeftine i njih cu pokupovati.
ono oko cega mi treba vasa pomoc je dizajn pojacala, zato sto se jos nisam odlucio koje cu da pravim. znaci bitno je da je single ended A klasa sa el84 u izlazu, po mogucnosti sa sto manje kontrola i sto jednostavnije (moze i bez ton kontrole).
Ko ima neke ideje oko dizajna nek pomogne
ono oko cega mi treba vasa pomoc je dizajn pojacala, zato sto se jos nisam odlucio koje cu da pravim. znaci bitno je da je single ended A klasa sa el84 u izlazu, po mogucnosti sa sto manje kontrola i sto jednostavnije (moze i bez ton kontrole).
Ko ima neke ideje oko dizajna nek pomogne
- Rocket Roll
Re: Low budget tube amp
Bad Cat Mini Cat, hands down.
Sava je do sada napravio dva (uslovno rečeno) manja EL84 pojačala - Matchless Lightning i pomenuti Bad Cat Mini Cat. Bad Cat zvuči toplije.
Nisam uživo čuo puno 5W dizajna, ali sumnjam da može bolje od toga.
Izlazni trafo = možeš da pazariš EI Niš izlazni trafo u Akustici za 600 dinara (15W u A klasi, rečeno mi je, 4 oma izlaz). Grab 'em while they last, zalihe su vrlo ograničene.
http://badcatamps.com/badcat_amps.html
Sava je do sada napravio dva (uslovno rečeno) manja EL84 pojačala - Matchless Lightning i pomenuti Bad Cat Mini Cat. Bad Cat zvuči toplije.
Nisam uživo čuo puno 5W dizajna, ali sumnjam da može bolje od toga.
Izlazni trafo = možeš da pazariš EI Niš izlazni trafo u Akustici za 600 dinara (15W u A klasi, rečeno mi je, 4 oma izlaz). Grab 'em while they last, zalihe su vrlo ograničene.
http://badcatamps.com/badcat_amps.html
- Rocket Roll
Re: Izgradnja low budget EL84 tube ampa?
Mislim da jeste, ali sačekajmo Savu.
ovo mi se za sada svidja i nije mi palo na pamet da trazim ovako nesto, ali ako ima jos ideja nek pristizu
@rocket
Sto se tice izlaznog trafoa, zaboravio sam da kazem da je zvucnik koji bih koristio 16 oma (taj imam)
@rocket
Sto se tice izlaznog trafoa, zaboravio sam da kazem da je zvucnik koji bih koristio 16 oma (taj imam)
- Rocket Roll
Matchless Baby? Matchless Little Monster? Nešto sa ->AX84.com<-?majtimika wrote:...ako ima jos ideja nek pristizu
Ako si raspoložen da uložiš nešto više, toplo preporučujem Trafomatikovu liniju izlaznih trafoa - za tu vatažu nisu skuplji od 50 evra, a neverovatno fino zvuče.majtimika wrote:Sto se tice izlaznog trafoa, zaboravio sam da kazem da je zvucnik koji bih koristio 16 oma (taj imam)
ne bih nista ulagao sto nemoram. poenta ovog pojacala nijeda zvuci savrseno, nego da vidim za koliko malo novaca mogu da napravim malog lampasa koji nemora da bude neznam sta posebno, i da se igram.Ako bi krenuo da narucujem sve delove to bi me sigurno izaslo oko 150 eura a za te pare mogu da uzmem novog lampasa u kombo varijani od 5 wati.
ovo znaci osim sto je low budget treba da bude i serbian edition , sto ce reci snadji se kako znas i umes
ovo znaci osim sto je low budget treba da bude i serbian edition , sto ce reci snadji se kako znas i umes
gde reci mi i ja bih hteo za te pare malog lampasha?!majtimika wrote:Ako bi krenuo da narucujem sve delove to bi me sigurno izaslo oko 150 eura a za te pare mogu da uzmem novog lampasa u kombo varijani od 5 wati.
imas peavey valveking rojal 8 za oko 160 i peavey nano valve za oko 150 u artistu,mozda i manje , a mislim da je i epiphone tu negde sa cenom
A ruke ne racunas? 

ruke nikad ne racunam osim ako je za prodaju
ionako mi je dosadno

jbt sad videh koliko kosta ovaj bad cat pa malo ga precerase

ionako mi je dosadno

jbt sad videh koliko kosta ovaj bad cat pa malo ga precerase
Pa šta onda komplikuješ, kažeš da ćeš da skineš ovo i ono sa starog lampaškog radija. Nemoj ništa da skidaš, jednostavno ubodi gitaru u njega i sviraj. Tako smo nekada svirali, kućni radio pod mišku pa na svirkumajtimika wrote:ne bih nista ulagao sto nemoram. poenta ovog pojacala nijeda zvuci savrseno, nego da vidim za koliko malo novaca mogu da napravim malog lampasa koji nemora da bude neznam sta posebno, i da se igram.

- Rocket Roll
Da, jedan drugar iz gimnazije (Dejan Runjajić, čudo da sam mu zapamtio ime) se tako snalazio tokom celih devedesetih - nasledio je tako "kastomizovan" lampaški radio od komšije i čak je i snimao nešto po studijima sa njim.
koristio sam ga i ja mada nemam bas toliko godina kao vi, (**** ga devedesete, srbija brale), i to mi je bila prva pomisao , ali ipak bih se malo vise igrao
Mislim da cu praviti tog bad cat-a prilicno je prosto, a i poslusao sam par snimaka na You tube-u i dosta dobro radi i klin i drajv.
Mislim da cu praviti tog bad cat-a prilicno je prosto, a i poslusao sam par snimaka na You tube-u i dosta dobro radi i klin i drajv.