Fender Japan (CIJ / MIJ)?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Fender Japan (CIJ / MIJ)?
sajt je ekstra....Rocket Roll wrote:http://www.ishibashi.co.jp/u_box/e/
samo mi reci ove cene,u kojoj su valuti....?
Nasao sam odnos u valutama...evo ga...Rocket Roll wrote:http://www.ishibashi.co.jp/u_box/e/
1 Japanese yen = 0.00805954825 Euros
poz
- Rocket Roll
Ako hoćeš CIJ Fender koji Evropa nema u regularnoj ponudi, hoćeš Ishibashi.
Pošalješ im email, objasniš svoje želje, oni ti kažu koliko košta shipping do Evrope. Na to dodaš carinu + porez + PDV.
Kad sabereš sve troškove, CIJ Strat te neće koštati mnogo manje od MIA Strata.
Jedini izuzeci od tog pravila su one CIJ gitare kojima Fender dozvoljava da se distribuiraju po Evropi, a lista tih gitara je ovde: http://www.thomann.de/at/search_dir.htm ... an&x=0&y=0
Pošalješ im email, objasniš svoje želje, oni ti kažu koliko košta shipping do Evrope. Na to dodaš carinu + porez + PDV.
Jedini izuzeci od tog pravila su one CIJ gitare kojima Fender dozvoljava da se distribuiraju po Evropi, a lista tih gitara je ovde: http://www.thomann.de/at/search_dir.htm ... an&x=0&y=0
Reci mi,npr. ako gitara tamo kosta 700eura...koliko ce sve to ukupno da iznese....ne znam kako oni to carine....?!!Rocket Roll wrote:Ako hoćeš CIJ Fender koji Evropa nema u regularnoj ponudi, hoćeš Ishibashi.
Jesi li ti nesto narucivao?
Sta je sa cij-a gitarama,kojima Fender dozvoljava distributiranje po Evropi....?
Kako njih naruciti,tj. sta ces jos platiti pored prvobitne cene....
- Rocket Roll
Računaćeš 50% od tih 700 evra + cene shippinga, da budeš siguran. Biće nešto manje od 50%. Ne zaboravi da troškovi shippinga ulaze u carinsku osnovicu.mare123 wrote: Reci mi,npr. ako gitara tamo kosta 700eura...koliko ce sve to ukupno da iznese....ne znam kako oni to carine....?!!
Gitare? Sa Ishibashija? Ili sa Thomanna? Ne, nemam ja te pare. Ponešto iz inostranstva? Da.mare123 wrote:Jesi li ti nesto narucivao?
Nema šta da se doda na već date odgovore.mare123 wrote:Sta je sa cij-a gitarama,kojima Fender dozvoljava distributiranje po Evropi....?
Kako njih naruciti,tj. sta ces jos platiti pored prvobitne cene....
Mene bi zanimao ovaj model http://www.thomann.de/at/fender_geddylee_jbass.htm on je u Mitrosu oko 89 000 sto je po meni bezobrazno, ali i ako narucim iz inostranstva docice mi jos i skulje...
Nema mi druge nego da odem u ameriku i kupim polovnjaka preko talk bass-a...
Nema mi druge nego da odem u ameriku i kupim polovnjaka preko talk bass-a...

- Guitar_thrill
- MF veteran
evo imam ja jedno pitanje...video sam stratocastera, na glavi pise fender stratocaster, made in japan, ispod logoa ima patent number valjda da li pise p.t. ili p.n. ne secam se i onda dosta brojeva, a na plocici iza gde je vrat prisrafljenm ima samo 6 cifara i fender logo, znaci, nema onog slova pomocu kojeg se odredi koja godina je u pitanju....ima li neko iskustva sa japancima,i moze li mi reci da li ovo moze biti neki "laznjak"? 

Ne mora da znaci da je laznjak. Pre ovih novih nacina obelezavanja CIJ gitara (Crafted in Japan/Made in Japan, slovo + 5/6 brojeva na vratu, malo iznad neckplate-a), japanci su se obelezavali upravo tako kako si opisao. Mislim da je sinisake dao veoma koristan link - http://www.guitardaterproject.org/fender.aspx 

- Guitar_thrill
- MF veteran
evo mene sa jos jednim pitanjem....u pitanju je Squier Stratocaster made in Japan...naravno na headstock- nema serijskog broja , ali me buni to sto nema ni na neck plate-u....ima na vratu kada se odsrafi, upisan datum olovkom,i onda naravno prelakiran, strat je iz '83 godine po tom datumu...ali mi nije jasno zasto nema onog "JVxxxxx" na neck plate-u...?
Ako je 83 godište trebalo bi da je JV...Pre neki dan sam cimao jednog lika za starijeg Japanskog Fendera Strata, gde me je matorac ubedjivao da kod Japanaca u serijskom broju ne treba prvo da ima slovo već samo 6 cifara!Guitar_thrill wrote:evo mene sa jos jednim pitanjem....u pitanju je Squier Stratocaster made in Japan...naravno na headstock- nema serijskog broja , ali me buni to sto nema ni na neck plate-u....ima na vratu kada se odsrafi, upisan datum olovkom,i onda naravno prelakiran, strat je iz '83 godine po tom datumu...ali mi nije jasno zasto nema onog "JVxxxxx" na neck plate-u...?

- Guitar_thrill
- MF veteran
jel to onaj Boza, sto prodaje strata sa tune-o-matic mostom?xspaceman wrote:Ako je 83 godište trebalo bi da je JV...Pre neki dan sam cimao jednog lika za starijeg Japanskog Fendera Strata, gde me je matorac ubedjivao da kod Japanaca u serijskom broju ne treba prvo da ima slovo već samo 6 cifara!Guitar_thrill wrote:evo mene sa jos jednim pitanjem....u pitanju je Squier Stratocaster made in Japan...naravno na headstock- nema serijskog broja , ali me buni to sto nema ni na neck plate-u....ima na vratu kada se odsrafi, upisan datum olovkom,i onda naravno prelakiran, strat je iz '83 godine po tom datumu...ali mi nije jasno zasto nema onog "JVxxxxx" na neck plate-u...?

ja koliko sam gledao na netu trebalo bi da pise JV,a opet nasao sam negde da neki lik kaze da ima JV squier bass,i da isto nema nista na neck plate-u....

hm...mislim da mora da pise jv ili vec neko drugo slovo+5 ili 6 cifara....jedino da je zamenjen neck plate....
Postovani gitaristi zamolio bih vam da mi pomognete oko gitare...naime imam fendera stratocastera (standard) koji nosi oznaku odnosno serijski broj EE107129 pa me zanima da li je to original fender ili je nesto muvano sa tom gitarom i gde na netu mogu da proverim podatke o svojoj gitari,predpostavljam da postoji neki katalog o fenderima.Ako je neko u mogucnosti da mi pomogne neka mi se obrati na e-mail baks76@gmail.com Unapred zahvaljujem...
Googlaj fender strat serial EE i naci ces sve podatke...Americki standard strat rađen za izvoz krajem 80-ih(87-88 odprilike)balevr wrote:Postovani gitaristi zamolio bih vam da mi pomognete oko gitare...naime imam fendera stratocastera (standard) koji nosi oznaku odnosno serijski broj EE107129 pa me zanima da li je to original fender ili je nesto muvano sa tom gitarom i gde na netu mogu da proverim podatke o svojoj gitari,predpostavljam da postoji neki katalog o fenderima.Ako je neko u mogucnosti da mi pomogne neka mi se obrati na e-mail baks76@gmail.com Unapred zahvaljujem...