Fender Japan (CIJ / MIJ)?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

mare123

Re: Fender Japan (CIJ / MIJ)?

Post by mare123 » 07 Mar 2009, 20:53

sajt je ekstra....
samo mi reci ove cene,u kojoj su valuti....?

mare123

Post by mare123 » 07 Mar 2009, 20:55

Nasao sam odnos u valutama...evo ga...
1 Japanese yen = 0.00805954825 Euros
poz

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Mar 2009, 21:31

Ako hoćeš CIJ Fender koji Evropa nema u regularnoj ponudi, hoćeš Ishibashi.

Pošalješ im email, objasniš svoje želje, oni ti kažu koliko košta shipping do Evrope. Na to dodaš carinu + porez + PDV.

Kad sabereš sve troškove, CIJ Strat te neće koštati mnogo manje od MIA Strata.

Jedini izuzeci od tog pravila su one CIJ gitare kojima Fender dozvoljava da se distribuiraju po Evropi, a lista tih gitara je ovde: http://www.thomann.de/at/search_dir.htm ... an&x=0&y=0

mare123

Post by mare123 » 07 Mar 2009, 22:02

Rocket Roll wrote:Ako hoćeš CIJ Fender koji Evropa nema u regularnoj ponudi, hoćeš Ishibashi.

Pošalješ im email, objasniš svoje želje, oni ti kažu koliko košta shipping do Evrope. Na to dodaš carinu + porez + PDV.

Kad sabereš sve troškove, CIJ Strat te neće koštati mnogo manje od MIA Strata.

Jedini izuzeci od tog pravila su one CIJ gitare kojima Fender dozvoljava da se distribuiraju po Evropi, a lista tih gitara je ovde: http://www.thomann.de/at/search_dir.htm ... an&x=0&y=0
Reci mi,npr. ako gitara tamo kosta 700eura...koliko ce sve to ukupno da iznese....ne znam kako oni to carine....?!!
Jesi li ti nesto narucivao?
Sta je sa cij-a gitarama,kojima Fender dozvoljava distributiranje po Evropi....?
Kako njih naruciti,tj. sta ces jos platiti pored prvobitne cene....

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 07 Mar 2009, 22:47

mare123 wrote: Reci mi,npr. ako gitara tamo kosta 700eura...koliko ce sve to ukupno da iznese....ne znam kako oni to carine....?!!
Računaćeš 50% od tih 700 evra + cene shippinga, da budeš siguran. Biće nešto manje od 50%. Ne zaboravi da troškovi shippinga ulaze u carinsku osnovicu.
mare123 wrote:Jesi li ti nesto narucivao?
Gitare? Sa Ishibashija? Ili sa Thomanna? Ne, nemam ja te pare. Ponešto iz inostranstva? Da.
mare123 wrote:Sta je sa cij-a gitarama,kojima Fender dozvoljava distributiranje po Evropi....?
Kako njih naruciti,tj. sta ces jos platiti pored prvobitne cene....
Nema šta da se doda na već date odgovore.

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 08 Mar 2009, 12:42

Mene bi zanimao ovaj model http://www.thomann.de/at/fender_geddylee_jbass.htm on je u Mitrosu oko 89 000 sto je po meni bezobrazno, ali i ako narucim iz inostranstva docice mi jos i skulje...
Nema mi druge nego da odem u ameriku i kupim polovnjaka preko talk bass-a... :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 24 Mar 2009, 19:51

evo imam ja jedno pitanje...video sam stratocastera, na glavi pise fender stratocaster, made in japan, ispod logoa ima patent number valjda da li pise p.t. ili p.n. ne secam se i onda dosta brojeva, a na plocici iza gde je vrat prisrafljenm ima samo 6 cifara i fender logo, znaci, nema onog slova pomocu kojeg se odredi koja godina je u pitanju....ima li neko iskustva sa japancima,i moze li mi reci da li ovo moze biti neki "laznjak"? :)

sl0e

Post by sl0e » 25 Mar 2009, 15:26

Ne mora da znaci da je laznjak. Pre ovih novih nacina obelezavanja CIJ gitara (Crafted in Japan/Made in Japan, slovo + 5/6 brojeva na vratu, malo iznad neckplate-a), japanci su se obelezavali upravo tako kako si opisao. Mislim da je sinisake dao veoma koristan link - http://www.guitardaterproject.org/fender.aspx :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 02 May 2009, 13:46

evo mene sa jos jednim pitanjem....u pitanju je Squier Stratocaster made in Japan...naravno na headstock- nema serijskog broja , ali me buni to sto nema ni na neck plate-u....ima na vratu kada se odsrafi, upisan datum olovkom,i onda naravno prelakiran, strat je iz '83 godine po tom datumu...ali mi nije jasno zasto nema onog "JVxxxxx" na neck plate-u...?

xspaceman

Post by xspaceman » 02 May 2009, 13:52

Guitar_thrill wrote:evo mene sa jos jednim pitanjem....u pitanju je Squier Stratocaster made in Japan...naravno na headstock- nema serijskog broja , ali me buni to sto nema ni na neck plate-u....ima na vratu kada se odsrafi, upisan datum olovkom,i onda naravno prelakiran, strat je iz '83 godine po tom datumu...ali mi nije jasno zasto nema onog "JVxxxxx" na neck plate-u...?
Ako je 83 godište trebalo bi da je JV...Pre neki dan sam cimao jednog lika za starijeg Japanskog Fendera Strata, gde me je matorac ubedjivao da kod Japanaca u serijskom broju ne treba prvo da ima slovo već samo 6 cifara! :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 02 May 2009, 13:54

xspaceman wrote:
Guitar_thrill wrote:evo mene sa jos jednim pitanjem....u pitanju je Squier Stratocaster made in Japan...naravno na headstock- nema serijskog broja , ali me buni to sto nema ni na neck plate-u....ima na vratu kada se odsrafi, upisan datum olovkom,i onda naravno prelakiran, strat je iz '83 godine po tom datumu...ali mi nije jasno zasto nema onog "JVxxxxx" na neck plate-u...?
Ako je 83 godište trebalo bi da je JV...Pre neki dan sam cimao jednog lika za starijeg Japanskog Fendera Strata, gde me je matorac ubedjivao da kod Japanaca u serijskom broju ne treba prvo da ima slovo već samo 6 cifara! :)
jel to onaj Boza, sto prodaje strata sa tune-o-matic mostom? :)
ja koliko sam gledao na netu trebalo bi da pise JV,a opet nasao sam negde da neki lik kaze da ima JV squier bass,i da isto nema nista na neck plate-u.... :?

xspaceman

Post by xspaceman » 02 May 2009, 14:08

hm...mislim da mora da pise jv ili vec neko drugo slovo+5 ili 6 cifara....jedino da je zamenjen neck plate....

balevr

Post by balevr » 07 May 2009, 13:59

Postovani gitaristi zamolio bih vam da mi pomognete oko gitare...naime imam fendera stratocastera (standard) koji nosi oznaku odnosno serijski broj EE107129 pa me zanima da li je to original fender ili je nesto muvano sa tom gitarom i gde na netu mogu da proverim podatke o svojoj gitari,predpostavljam da postoji neki katalog o fenderima.Ako je neko u mogucnosti da mi pomogne neka mi se obrati na e-mail baks76@gmail.com Unapred zahvaljujem...

xspaceman

Post by xspaceman » 07 May 2009, 14:23

balevr wrote:Postovani gitaristi zamolio bih vam da mi pomognete oko gitare...naime imam fendera stratocastera (standard) koji nosi oznaku odnosno serijski broj EE107129 pa me zanima da li je to original fender ili je nesto muvano sa tom gitarom i gde na netu mogu da proverim podatke o svojoj gitari,predpostavljam da postoji neki katalog o fenderima.Ako je neko u mogucnosti da mi pomogne neka mi se obrati na e-mail baks76@gmail.com Unapred zahvaljujem...
Googlaj fender strat serial EE i naci ces sve podatke...Americki standard strat rađen za izvoz krajem 80-ih(87-88 odprilike)

Post Reply