Voodoo Lab Micro Vibe vs. Fulltone Mini Deja Vibe

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kill surf city

Re: Voodoo Lab Micro Vibe vs. Fulltone Mini Deja Vibe

Post by Kill surf city » 18 Apr 2009, 01:26

U pravu si, ima neki phase trip, ali... :?
...ali lose/neubedljivo zvuci (sempl,ako cemo po semplovima da merimo),bolje zvuci bbe...bar meni.
al nema taj sound karakteristican za univibe/crunchy/broken rotary
Nijedna vibe pedala ne zvuci kao pravi rotary speaker cabinet,one jesu pravljene da imitiraju zvuk rotirajuceg zvucnika,ali se to nije desilo...mislim prvenstveno na uni-vibe tipove...ehx wiggler je BAS pravljen da 'oponasa' leslie,wurlitzer,itd,a ne vibe pedale proslosti (bar mislim da je tako)...a uni-vibe,iako je pravljen da simulira rotary,zvuci sasvim drugacije...iako ipak 'rotira' zvuk,na neki nacin...narocito ako otpanjis pojacalo,dobija tu 'trecu' dimenziju... :ziveli:
Da nisi pomenuo ovo, nikada ne bih video da ima i semplova na sajtu!
Trust no one :mrgreen: :ziveli:
Last edited by Kill surf city on 18 Apr 2009, 01:43, edited 1 time in total.

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Apr 2009, 01:36

Slažete li se da Wiggler, pored toga što ima opake simulacije rotirajućih kabineta, sasvim dobro odrađuje impresiju UniVajba na svom looz modu ili sam ja ipak malo poblesavio slušajući samo vajbove proteklih dana?
Sasvim moguće da sam se malo preforsirao... :lol:
Ili niko nije obratio pažnju na deo između 2:55 i 3:40 min ovog klipa? :palica:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 Apr 2009, 01:56

guv'nor wrote:Slažete li se da Wiggler, pored toga što ima opake simulacije rotirajućih kabineta, sasvim dobro odrađuje impresiju UniVajba na svom looz modu ili sam ja ipak malo poblesavio slušajući samo vajbove proteklih dana?
Sasvim moguće da sam se malo preforsirao... :lol:
Ili niko nije obratio pažnju na deo između 2:55 i 3:40 min ovog klipa? :palica:
Kazu da je tako,meni nesto ne zvuci...sada,a i ja sam preforsiran ovih dana :lol: :)

Cini mi se ok wiggler,mada sam citao to o sumu sto si vec spominjao....a i o nekim drugim manama...a imam i neopravdanu fobiju od pedala koje imaju lampu/e u sebi... ::ranting::

Bitno je da rotira... :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Apr 2009, 02:13

Kill surf city wrote:imam i neopravdanu fobiju od pedala koje imaju lampu/e u sebi...
Ne znam zbog čega tačno, ali i mene to sasvim pošteno smara... :?:

guv'nor

Post by guv'nor » 02 May 2009, 00:39

Kolege muzičari, poznavaoci i graditeli,
Da li, i koliko, običan pot (npr. Fulltone Mini DV) ima prednost nad exp. pedalom (npr. Fulltone Mini DV2) u kontrolisanju brzine pulsiranja vajba?

P.S. Pomenuti vajbovi su uzeti za primer samo zbog osobina - ista crevca, drugačija speed kontrola - Mada se verovatno isto odnosi i na sve druge.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 03 May 2009, 04:53

guv'nor wrote:Kolege muzičari, poznavaoci i graditeli,
Da li, i koliko, običan pot (npr. Fulltone Mini DV) ima prednost nad exp. pedalom (npr. Fulltone Mini DV2) u kontrolisanju brzine pulsiranja vajba?

P.S. Pomenuti vajbovi su uzeti za primer samo zbog osobina - ista crevca, drugačija speed kontrola - Mada se verovatno isto odnosi i na sve druge.
Ja bih najverovatnije pre odabrao exp pedalu ali eto npr... obican pot mozes da podesis bez problema pre pesme, dok sa exp pedalom, moras da cujes efekat. Ne mozes da imas nesto kao... za jednu pesmu je pot na 30%, za drugu na 70% i sta ja znam jer ces tesko uspeti toliko precizno da podesis exp pedalu bez da cujes efekat sto je, jel da, lose za uzivo situacije.

Sta god da sam sad rekao... :O.o: :D

Ali sa druge strane, da kazem ocito, sa exp pedalom mozes da podesavas efekat dok sviras! :D
A to je zanimljivo! :banana:

Ovi veliki dugmici su super za podesavanje nogom. Ne mora covek da se saginje...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 May 2009, 11:00

Meni je teško u toku svirke podešavati potenciometar nogom - u pitanju je potpuno neprirodan pokret, i izvodiš ga dok ti je ravnoteža narušena gitarom. S druge strane to može da bude i opasno po potenciometar - težak sam preko 100 kilograma i ne želim da razmišljam koliko pažljivo doziram tu težinu.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 May 2009, 11:37

Rocket Roll wrote:Meni je teško u toku svirke podešavati potenciometar nogom - u pitanju je potpuno neprirodan pokret, i izvodiš ga dok ti je ravnoteža narušena gitarom. S druge strane to može da bude i opasno po potenciometar - težak sam preko 100 kilograma i ne želim da razmišljam koliko pažljivo doziram tu težinu.
Sa ovim mogu skroz da se slozim,verovatno zato sto i sam imam malo preko stotke.Jedini izuzetak bi mogao da bude potenciometar za depth na rotovibe-u,koji stoji horizontalno na tipicnom wah kucistu,i koji stvarno nije frka podesiti nogom u toku sviranja,uz malo paznje doduse...

Video sam i neke DIY 'expression' pedale,ne uzivo naravno,koje se sastoje od kutije i jednog potenciometra na sredini,sa ogromnom kapicom na potu,pa kapiram da ih je lakse podesiti noznom varijantom...nevermind,nasao sam video,pa ga pogledajte...nije neka nauka.

guv'nor

Post by guv'nor » 03 May 2009, 14:01

Da, potrebna je vežba da bi se običan pot fino namestio nogom, a pritom ne izgubiti ravnotežu i ljosnuti na zube. :D
Međutim, konkretno na primeru starog DejaVibe 2, dosta ljudi navodi kao veliku manu sam opseg pedale i pot-a koji ona kontroliše. Po njima je veoma teško namestiti bilo šta sem najsporijeg, osrednjeg i najbržeg "režima rada" - što je u neku ruku i logično: Veoma malim hodom treba podesiti ceo krug koji pot može da napravi.
Funkomat wrote:obican pot mozes da podesis bez problema pre pesme, dok sa exp pedalom, moras da cujes efekat
Olakšavajuća okolnost može, a opet ne mora da bude (nemam vibe, pa neću da tvrdim...) to što većina njih ima led-diodu koja non-stop pulsira i vizuelno dočarava na kojoj si brzini... :nixweiss:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 May 2009, 14:05

guv'nor wrote:...na primeru starog DejaVibe 2, dosta ljudi navodi kao veliku manu sam opseg pedale i pot-a koji ona kontroliše. Po njima je veoma teško namestiti bilo šta sem najsporijeg, osrednjeg i najbržeg "režima rada" - što je u neku ruku i logično: Veoma malim hodom treba podesiti ceo krug koji pot može da napravi.
Kladim se da je pravi problem u logaritamskom potenciometru. Najbolje rešenje za većinu modulacija 'Vibe tipa je obrnuto-logaritamski potenciometar - male brzine ionako nisu potrebne.

To su sredili na novim modelima, je li?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 03 May 2009, 14:10

Olakšavajuća okolnost može, a opet ne mora da bude (nemam vibe, pa neću da tvrdim...) to što većina njih ima led-diodu koja non-stop pulsira i vizuelno dočarava na kojoj si brzini... :nixweiss:
Ziva istina! :D
male brzine ionako nisu potrebne.
Male brzine su ok za ritam,velike brzine za solo,bar sto se tice mog iskustva...a naravno ok je prekrsiti pravila u nekim momentima! :twisted:

guv'nor

Post by guv'nor » 03 May 2009, 14:17

Rocket Roll wrote:To su sredili na novim modelima, je li?
Nemam pojma. PGS video pominje stacked pot that has smooth sweep and wider range of speeds, a po forumima još nisam nailazio ni na kakva mišljenja o tome...
Jedina "mana" koju su našli novom MDV2, je što veoma lako možeš da se zaneseš pa da celom težinom zapneš da ga uključiš kao što bi i wah - tj. veoma lako se zaboravlja da mu je on-off "na peti". :mrgreen:

Mada i na sajtu pominju neki novi pot, ali stvarno nisam siguran o čemu je reč...
Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 May 2009, 15:35

guv'nor wrote: PGS video pominje stacked pot that has smooth sweep and wider range of speeds...
Ništa, verovatno su maznuli ideju od Finegana: ICAR taper umesto linearnog ili logaritamskog.

guv'nor

Post by guv'nor » 12 May 2009, 01:51

Molim za još jednu razmenu mišljenja koja bi mi veoma pomogla:
T-Rex Viper zvuči najsuptilnije od svih postavljenih Vibe klipova?

P.S. Klipovi Mini Deja Vibe(sa prve strane) i Viper su rađeni na istoj gitari i pojačalu.

Kill surf city

Post by Kill surf city » 12 May 2009, 02:04

Racunajuci da je depth odmah na pocetku demonstracije podesen do panja,ja sam,blago receno,sokiran :shock: ....evo,nastavljam da gledam...pardon,slusam.

Post Reply