HSS gitara za oko 500 evra?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: HSS gitara za oko 500 evra?
Takva jeftina pojacala su cisto bacanje para. Za te pare bolje uzimi m-audio fast track usb koji ima HiZ instrumentski ulaz i giguj sa guitar Rigom, Amplitube-om i sl. mnogo ce bolje zvucati i vise ce te inspirisati nego krshina koja se samo dere.
Jes brate bacanje para ali pre bih i na tom svirao nego preko racunara...
Pitanje ukusa.
Pitanje ukusa.

- johnny_b_good
Takodje a uz to mogu da pustim na kompu bas liniju i bubnjeve pa da sviram.Ovako ne mogu...jbg integrisana jeftina zvucna...Jednostavno nije mi komp za to.Nije to to.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Da ali svi pokusavaju da kazu da je zvucna kartica bolja investicija od malog pojacala koje neces ni moci prodati, a ni koristiti na svirkama. Zvucna ti moze posluziti i da snimish neki demo za bend, a ovako nishta, samo ces imati neki tu i tamo zvuk, zavisno od toga shta kupish.... Ako vec neces da uzmesh karticu, onda bolje daj 100-150Evra za neki polovan procesor, koji moze da simulira brda pojacala, a mozes ga i na svirkama koristiti, ovako nemash sushtinu neku....
Imash jedan GFX4 Zoom na oglasima, taj nije losh toliko, mada ja sam protivnik previshe digitalije, pogotovo za live...ali svako ima svoj ukus....
Mislim, ne mislimo ti loshe...

Mislim, ne mislimo ti loshe...

- johnny_b_good
Ok,hvala ali stvarno sam odlucio da cu kupiti pojacalo,a svejedno ga ne bi ni prodavao kasnije nek stoji...
Kupi jeftino pojacalo, i kasnije, kad vidis da je slabo, a ako ti se svidi zvuk, izvadis ga iz kutije, stavis na jace pojacalo, i koristis kao preamp. Mnogi su to radili sa Vox Pathfinder 15r, jer je dosta okay pojacalo.

za tih 500 evra kupis neko dzhava pojacalo i cepas... pacifika je solidna gitara...
eo preporucujem ti Vox AC 15 mene je fasciniralo...
eo preporucujem ti Vox AC 15 mene je fasciniralo...
- johnny_b_good
Jel bolji AC ili Pathfinder15r od VOX-a?
Mada ja sam planirao laney jer je 6000,a pare mi sad trebaju...
Mada ja sam planirao laney jer je 6000,a pare mi sad trebaju...
Haha, epic.johnny_b_good wrote:Jel bolji AC ili Pathfinder15r od VOX-a?
its simple... AC
friedman wrote:Haha, epic.johnny_b_good wrote:Jel bolji AC ili Pathfinder15r od VOX-a?

Zato sto je to "pojacalo" ili neki drugi razlog?Funkomat wrote:Jes brate bacanje para ali pre bih i na tom svirao nego preko racunara...
Pitanje ukusa.
Mislim da su popularni amp simulatori mnogo kvalitetniji u zvuku od 90 jeftinih "pojacala" za sobnu svirku... Ionako vecina radi emulaciju nekog jaceg pojacala pa mi onda nije jasno kako je to "bolje" od softwera? (dal ga odradju DSP na tom "pojacalu" ili ga obradjuje CPU je po mom misljenju apsolutno isto)
@johnny_b_good: Batice, za 100e uzmi lepo kartu koju sam ti preporucio (m-audio fast track usb) i resio si problem zvucne...
Ma nije to to, jednostavno.
Ne znam kakve ti pc zvucnike imas ali na ovim mojim... kazem, pre bih svirao neko sranje pojacalo.
Razumem ja tebe ali pojacalo je pojacalo.
Ne znam kakve ti pc zvucnike imas ali na ovim mojim... kazem, pre bih svirao neko sranje pojacalo.

Razumem ja tebe ali pojacalo je pojacalo.

Evo brate ja cu te posavetovati ..fender ne moze da dobije i cist ton i dobru distorziju..ni jedan..a ibanez moze..npr ja sam uzeo Ibanez rg350ex 500 evra i procesor G9.2 tt..e to jede malu decu..pogledaj na netu taj procesor samo......kakav fender..vidim svi se nesto loze na fendera a u stvari je sranje...bar ja tako mislim...a vi uporedite stradzu sa ovom pa vidite sta je bolje..ova kombinacija je extra! poZzZ
- Guitar_thrill
- MF veteran
tako je....zato svi sviraju ibaneza i procesore! Nemojte da ste naivni kakav Eric Johnson, SRV, Hendrix...brate ibanez i procesor,i ubija...DaviDemel wrote:Evo brate ja cu te posavetovati ..fender ne moze da dobije i cist ton i dobru distorziju..ni jedan..a ibanez moze..npr ja sam uzeo Ibanez rg350ex 500 evra i procesor G9.2 tt..e to jede malu decu..pogledaj na netu taj procesor samo......kakav fender..vidim svi se nesto loze na fendera a u stvari je sranje...bar ja tako mislim...a vi uporedite stradzu sa ovom pa vidite sta je bolje..ova kombinacija je extra! poZzZ