Critical wrote:Meni treba bas nesto u sta mogu da roknem MT2 i da iz toga idem u komp,e sada ovaj crveni DI ima kao kabinet sto je do jaja.
Jos jedna stvar ,da li se uopste isplati uzeti DI ,posto je kod mene integrisana zvucna ????
DI Box
Moderator: dejankuki
- Rocket Roll
- Rocket Roll
Dood, znam ja da ti padaš na crvenu boju, saosećam!
ALI - overi malo bolje specifikacije na Behringerovom sajtu, oba ta DI boxa - i crveni i srebrni - imaju SAMO XLR izlaze (mikrofonske, one sa tri "bocke", odnosno ovo):

A sad slušaj, nije lepo da u pet postova ponavljam jedno te isto - tebi treba onaj plavi koji sam ti prikazao, samo on ima jack i može u kompjuter bez da kupuješ još i posebnu miksetu za njega.
----------------------------------------------
Može li to da se reši samo pedalom ili aktivnim magnetima? Zavisi od pedale, tj. od magneta. KnightOfDoom ima aktivne magnete na basu, i ne bi poverovao kolika je razlika sa DI boxom i bez njega.

A sad slušaj, nije lepo da u pet postova ponavljam jedno te isto - tebi treba onaj plavi koji sam ti prikazao, samo on ima jack i može u kompjuter bez da kupuješ još i posebnu miksetu za njega.
----------------------------------------------
Može li to da se reši samo pedalom ili aktivnim magnetima? Zavisi od pedale, tj. od magneta. KnightOfDoom ima aktivne magnete na basu, i ne bi poverovao kolika je razlika sa DI boxom i bez njega.
Da,ja obozavam crvenu boju ,hahah
E sada ,kuzim ja sta su ovi izlazi ,nisi bas morao da mi prilozis sliku ,ali hvala na trudu,btw ja sam mislio da to moze npr. ovako:
Gitara>>MT2>>DI BOX>>i ovde sada sledece ,lepo povezem muzijaka na zenku (ili obrnuto ) sa tim da je na jednom kraju kabla Obican Jack>>Komp
Ja sam mislio tako,a da li moze ?????
BTw,hvala za prebacivanje teme ovde

E sada ,kuzim ja sta su ovi izlazi ,nisi bas morao da mi prilozis sliku ,ali hvala na trudu,btw ja sam mislio da to moze npr. ovako:
Gitara>>MT2>>DI BOX>>i ovde sada sledece ,lepo povezem muzijaka na zenku (ili obrnuto ) sa tim da je na jednom kraju kabla Obican Jack>>Komp
Ja sam mislio tako,a da li moze ?????
BTw,hvala za prebacivanje teme ovde

- Rocket Roll
Nema na čemu. Pazi, može, ali takav kabl moraš da daš da ti ga custom naprave, a to će samo cenu kabla nabiti na 50tak evra (XLR konektor 15 evra, dobar jack konektor 10 evra, sam kabl cirka evro po metru). Na kraju imaš odličan kabl koji košta više nego DI box, što je cool, samo da znaš koliko moraš imati u džepu.
Hmm..... imam jedno staro cevno pojačalo (po nekoj mojoj proceni na osnovu izgleda 2x15W) i kontam da ga prepravim za potrebe gitare. Tačnije, već sam krenuo sa tim, samo imam određenih problema (ne radi
mada znam u čemu je problem).
Anyway, treba mi pretpojačalo, a ni jedno pretpojačalo koje imam u tom pojačalu ne odgovara za potrebe gitare.... pa kontam..... ta plava naprava je ustvari pretpojačalo...... radilo bi to tako?
Ili ima neko drugo (jeftino) pretpojačalo koje biste preporučili?

Anyway, treba mi pretpojačalo, a ni jedno pretpojačalo koje imam u tom pojačalu ne odgovara za potrebe gitare.... pa kontam..... ta plava naprava je ustvari pretpojačalo...... radilo bi to tako?
ja na preampu ne bih stedeo na tvom mestu, pogotovo sto treba lepo da tera te dve 15''. Toplo preporucujm tube preamp naravo ne bh ti predlagao Marshall jmp jer je izvikan i precenjen kod nas, ali je stvarno mocna spravica. Bilo je ketnerovih lampaskih preampa koji su za male pare jako lepo radili, Soldano je pravio jedno vreme isto dobar tube preamp, ali to se najlaske moze naci na e-bay, poterazicu po netu pa cu da postavim na forum. Daj neke slike tog pojacala, jel mozes da predpostavis bar kad ili ko ga je napravio ?
Zvučnike (verovatno 15W) će da tera pojačalo, slike će biti, mada kad ga dovršim. Pojačalo je Rapsodija, domaće.
A to predpojačalo je po onome što sam video na harmony-central dobro, daje dobar clean, što mi je bitno, i daje tube-like zvuk. Distorzije su mi ok, mada nisam probao još, ali ionako kontam da idem preko pedale, tako da ono..... samo već da odvojim gitaru od kompa.
A svaki predlozi su dobrodošli, samo da ne budu neke urnebesne cene, jer ne bih baš svu kintu da sje*em na pretpojačalo&pojačalo jer kažem, oćem da kupim i pedalu.
Jedino je bedak što to predpojačalo, ako se ne varam, nema nikakve efekte osim distorzije, što baš nije sweet.
A to predpojačalo je po onome što sam video na harmony-central dobro, daje dobar clean, što mi je bitno, i daje tube-like zvuk. Distorzije su mi ok, mada nisam probao još, ali ionako kontam da idem preko pedale, tako da ono..... samo već da odvojim gitaru od kompa.

A svaki predlozi su dobrodošli, samo da ne budu neke urnebesne cene, jer ne bih baš svu kintu da sje*em na pretpojačalo&pojačalo jer kažem, oćem da kupim i pedalu.

Jedino je bedak što to predpojačalo, ako se ne varam, nema nikakve efekte osim distorzije, što baš nije sweet.
Kakva to pretpojačala u tom pojačalu imaš, objasni malo detaljnije. Ako to cevno pojačalo nije samo izlazno (snagaš) već ima neko pretpojačalo ono može da se preradi za potrebe gitare. Postoje brojne šeme na netu za to.Bodomovac wrote:Hmm..... imam jedno staro cevno pojačalo (po nekoj mojoj proceni na osnovu izgleda 2x15W) i kontam da ga prepravim za potrebe gitare. Tačnije, već sam krenuo sa tim, samo imam određenih problema (ne radimada znam u čemu je problem).
Šta znači 2x15W? Da li postoje dva izlazna trafoa? Koje su lampe i koliko ih ima u izlazu? Koje su ispred toga? Kompletiraj pitanje da bi dobio praktičniji odgovor.
Da se vratimo na di box. odosmo malo oftopic. Ortak je kupio skoro neki Line6 di box za koji kaze da radi odlicno, nisam imao vremena da ga probam, a jedino sto znam je da kosta 120 eura, sto je dosta vise od onih Behringera, pa me zanima kakva je razlika, jer neko ima isustva sa di boxevima iz Line 6 ?
Mislim da je Behringer tako jeftin zato što se manje-više svi njihovi proizvodi baziraju na kopiranju tuđih proizvoda. Ali ja nisam probao ni jedan ni drugi DI, tako da ne mogu tu baš mnogo da pomognem.
Samo malo offtopica:
Ima pretpojačalo za magnetofon i gramofon, i nijedno ne odgovara za potrebe gitare.
Ima dva izlazna trafoa, stereo pojačalo je u pitanju.
Ukupno ima 7 lampi, a one su 1. RR (Rapsodija) EL84 2. RR ECC85 3. Tunsgram EL84 4. Ei EZ80 5. RR EF89 6. RR ECH81 7. Ei EM81
4. je deo ispravljača, 7. je neka u koju ide žica sa svake cevi, ne znam baš čemu služi, kontam da su 1. i 3. pojačala, a da su 5. i 6. delovi radija. Ne znam čemu će 2.
Mada u suštini ne znam što je ovo bitno, pošto jedno pretpojačalo ili DI radi sa svim mogućim pojačalima.
Samo malo offtopica:
Ima pretpojačalo za magnetofon i gramofon, i nijedno ne odgovara za potrebe gitare.
Ukupno ima 7 lampi, a one su 1. RR (Rapsodija) EL84 2. RR ECC85 3. Tunsgram EL84 4. Ei EZ80 5. RR EF89 6. RR ECH81 7. Ei EM81
4. je deo ispravljača, 7. je neka u koju ide žica sa svake cevi, ne znam baš čemu služi, kontam da su 1. i 3. pojačala, a da su 5. i 6. delovi radija. Ne znam čemu će 2.
Mada u suštini ne znam što je ovo bitno, pošto jedno pretpojačalo ili DI radi sa svim mogućim pojačalima.
Ako ti nije bitno onda izvini što sam hteo da ti pomognem!Bodomovac wrote: Ima pretpojačalo za magnetofon i gramofon, i nijedno ne odgovara za potrebe gitare.
Uzgred, sada je jasno da se ne radi o pojačaliu već o radioaparatu čije si pojačalo hteo da iskoristiš. Ako je zaista stereo onda svaka lampa radi u singlu i obično se deklariše snaga na 5 W, ali u praksi je to oko 3,5 W čiste snage. Sa dobrim zvučnikom to radi sasvim OK. Ako je push-pull onda je oko 15 W. Sve lampe izuzev EL84 i EZ80 možeš da izvadiš.
-> OVDE <- se nastavlja diskusija o pojačalu.