RR pRRedstavlja: Roger Mayer Spitfire/Mongoose/Bonus Fuzz

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Nyarlathotep
MF veteran

Re: RR pRedstavlja: Roger Mayer Spitfire/Mongoose/Bonus Fuzz

Post by Nyarlathotep » 06 Nov 2008, 21:35

pedala odlicno zvuci! neverovatno!
ja imam oridjinale Mayerov handmade Mongoose fuzz (140GB za njega u Londonu) i ovo je najslicniji zvuk njemu koji sam ikada cuo, vrlo slican, a mozda cak i potpuno isti, sto ne mogu ovako da procenim dok ih paralelno ne isprobamo uzivo. srecan bih bio svirao ovo chudo, pogotovo sto ima silne opcije. jos jednom bravo matori, cestitao sam ti pre neki dan, ali vredi i opet! 1000 puta bravo za umece i entuzijazam.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Nov 2008, 22:21

Hvala, hvala. :D Nađi malo vremena za vikend, stvarno bih voleo da ga čujem i original uporedo, da bismo 1:1 čuli razliku u "zvuku komponenata". Rodžer je uglavnom koristio polipropilene, a ja keramiku (pošto je pločica malecka).

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 06 Nov 2008, 22:35

ce se organizujemo.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 10 Nov 2008, 17:01

sinoc Rocket i ja uporedismo njegov i oridjinale Mongoose. odlepio sam koliko je njegov 90% nalik originalu. neverovatno, ista kolicina gaina, ista mast, ista reakcija na picking i osetljivost na volume pot... odlicna pedala, plus sto ima jos dva fuzza unutra i dodatne opcije. jedino sto ih malo razlikuje je jedva primetna punoca zvuka koju oridjinale ima u odnosu na Rocketovog. kazem, nije uopste nesto toliko upadljivo, samo punoca zvuka i low end kad se bas obrati paznja. rocket to pripisuje delovima koje koriste u Roger Mayer radionici - svejedno, ne razumem se u to. iskreno, nije vredno tolike razlike u ceni.

ja sam oridjinale platio 140 GBP, sto je, kada sam ga ja kupovao, bilo jace od 200 evra. znaci, skoro duplo vise od Rocketove cene. iskreno, ne vidim da tezak psiho hard roker i post-metaler, stoner, sludger, sta vec, moze kupiti bolji i zajebaniji fuzz za te pare, od Rocketovog mungosa.

bravo, Rocket, zmaju, jos jednom....

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Nov 2008, 18:36

Puno hvala! Setih se da je trebalo da ih probamo jedan pored drugog, tj. u bypassu celog lanca... Probali smo ih u postavci Buddha BudWah -> Boss SD-1 -> MXR Blue Box -> Roger Mayer Mongoose -> EHX Nano Stone -> EHX PolyChorus -> Boss DD-20 -> Line 6 VerbZilla -> Hypericum Orfelin -> CoRRal ChoRRus -> Spitfire/Mongoose, a to je suviše buffera i otpora kola. No, imaćemo još par prilika za probe... Ipak, utvrdili smo da Rodžer zaista opravdava cenu svojih pedala tako što besomučno bira komponente. Rado bih napravio Spitfire/Mongoose sa istim komponentama, ali pločica koju sam koristio je fizički premala.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 10 Nov 2008, 23:01

brate, ne znam sta tvojoj pedali fali? odlicna je. neverovatno dobar fuzz.
tek kad vidim kako ih ti shijesh, jasno mi je koliko prebudzeno napucavaju cene boutique pedala. ja sam u fazonu da ih ti bas jeftino prodajes.
opet kazem, jeste to mnogo godina iskustva (mislima na RM), probrani delovi, rucni rad (poput tvog), ali ne zvuci duplo bolje od tvoje pedale, a kosta duplo vise. zato, ako neko zeli Kyuss, QOTSA, Corrosion of Conformity, Down, Sabbath zvuk... sada zna kome da se obrati. :D

dweezil

Post by dweezil » 10 Nov 2008, 23:22

i ja se slazem sa tobom @Nyarlathotep ali ovde ljudi josh uvek imaju predrasude prema hand build pedalama, i u fazonu su kao ma to mogu i sam da napravim ili kao sta toliko para za jednu pedalu. A takodje su i u fazonu da slepo slede druge i to sta oni koriste.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Nov 2008, 23:34

Pa vi sto pravite pedale ste pre svega u fazonu "ma to mogu i sam da napravim ili kao sta toliko para za jednu pedalu". :)
To je sasvim legitiman stav, ako znate da pravite pedale. :wink:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 10 Nov 2008, 23:39

ma, reklama pojede razum.
znam ja to dobro,

secam se neke satro Navarove skolice gde na kraju redom isprobava citav Bossov pedalboard i kenja kako koristi samo Boss pedale, sto je cista marketinska glupost. jasno se na svirkama vidi da svira EH Deluxe Memory Man, Cry Baby... drajv sa pojacala. itd.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 10 Nov 2008, 23:40

sinisake wrote:Pa vi sto pravite pedale ste pre svega u fazonu "ma to mogu i sam da napravim ili kao sta toliko para za jednu pedalu". :)
naravno.
ja da znam da ih pravim, sve bih sam napravio... ne bih davao pare svakako.

dweezil

Post by dweezil » 10 Nov 2008, 23:43

sinisake wrote:Pa vi sto pravite pedale ste pre svega u fazonu "ma to mogu i sam da napravim ili kao sta toliko para za jednu pedalu". :)
nisi ti nista skapirao al nema veze, prvo skoro uvek te jeftinije izadje da kupis fabricku pedalu nego da je sam pravis, a kao drugo ne radi se o parama nego o strasti i ljubavi.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Nov 2008, 23:45

Tebe sam skapirao, to mi je dovoljno. :wink:

Opet si u minus-fazi? :wink:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 11 Nov 2008, 01:51

Rocket Roll wrote:Uostalom, za basiste imam nešto bolje a iz iste zvučne porodice - ProCo Juggernaut - i čekam da se javi neki basista kojem on treba.
Wow, Bass ProCo Rat! Pa ja bih bar da isprobam... :D za sada...

BTW, da li ima smisla u onoj tvrdnji da se svaki drajv (dist, fuzz) moze uspesno modovati BASH za BASS uz vrlo malo izmena originala?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Nov 2008, 10:16

sirac-šunka wrote:...da se svaki drajv (dist, fuzz) moze uspesno modovati BASH za BASS uz vrlo malo izmena originala?
Promena ulaznih i izlaznih kondenzatora, da. To je, ipak, samo početak priče, jer sve zavisi o konkretnog kola.

guv'nor

Post by guv'nor » 09 May 2009, 17:35

Pre par dana sam imao prilike da se družim određeno vreme sa dotičnom pedalom.
Kako se ono kaže - "Oborila me sa nogu!" - jel' tako nešto? :D
Da ne gnjavim, jer nisam uspeo da snimim nikakav klip, pokušaću da budem max koncizan.
Imajući u vidu neki moj "muzički ukus", pitanje, na koje bi odgovor bio istovetan naslovu ove teme, bi glasilo otprilike ovako:
Dragi Zabavniče,
Imam Stratocastera, tj. slabije singlove i uvek čisto pojačalo.
I ako je moj setup savršen za 90% mjuze koje sviram, voliJo bih da tu-i-tamo otprašim nekog Perija, Pejdža ili Mura - šta biste mi preporučili?

:ziveli:

Post Reply