Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Šta Ste Modifikovali Na Vašoj Gitari?
Onako, radi testa... 

Re: Sta Ste Modifikovali Na Gitari?
Pored ovoga sam, sinoć, rasklopio gitaru, uzeo wire-wool (ili ti finu žicu za pranje sudova, koja može da se nabavi u svakoj farbari) i matirao lak sa tela i poleđine vrata. Posle sam očistio vlažnom krpom i zadao finalni udarac Dunlop-ovim Lemon Oil-om.Ja sam na svom Cray-u stavio American Vintage sedla, neck i middle povezao na jedan pot, a brigde nakacio na drugi pot i to je to.

Samo moje mišljenje: Gitara je sada dosta lepša i pruža mnogo prirodniji osećaj "pod rukom".
Nisam siguran koliko i da li sam dobio u zvuku, jer je uvek bila glasna na suvo, a pamćenje ume da se igra sa nama...

Nemam ideju zašto fotoaparat ovoliko agresivno naglašava boje... Probaću da je uslikam po dnevnom svetlu, mnogo prirodnije izgleda nego na ovim slikama.

Re: Sta Ste Modifikovali Na Gitari?
Bas je lep taj sunburst.
I ja bih to uradio ali imam ova glupava offsetovana sedla...guv'nor wrote:
Ja sam na svom Cray-u stavio American Vintage sedla
Uživo ima dooosta manje crvene i za nijansu je tamnija.Funkomat wrote:Bas je lep taj sunburst.
Ponavljam, možda je do aparata, a možda me oči lažuuu...
Što? Da li ti ne odgovara njihova masa (tj ton), izgled, feel?Funkomat wrote:I ja bih to uradio ali imam ova glupava offsetovana sedla...
Ja sam svoja zamenio, jer su ona fabrička (Fender-Ping) odavala utisak (i izradom i debljinom) extremne kvalitetnosti!

Šalim se, baš je bila neka jeftinoća. Mada, posle sam svirao još 3 Cray-a i na nekima su ok ta Ping sedla, a na nekima su kao na mom, krš.
Nego, imaš opcija koliko god želiš, ako baš odlučiš da mećeš vintage sedla...
Npr:
http://www.callahamguitars.com/partsstr.htm

ili, možda još bolja opcija
http://www.kts-titanium.co.uk/Tremolo.htm

Samo... I cene su im skroz korektne...

Ma znam da ima da se kupe ali ne znam odakle mogu da narucim a da stigne u Srbiju... 

Aha, ok, u tom slučaju ti uopšte nisam pomogao... 
Ovi iz Callaham-a su verovatno otvoreni za dopisivanje i dogovaranje, mada ne znam koliko ti je to cimanje i koliko se isplati. Ali opet, ima zanimljivih upgrade-ova za Am.Std. Stratove...
http://www.callahamguitars.com/up_amstd.htm

Ovi iz Callaham-a su verovatno otvoreni za dopisivanje i dogovaranje, mada ne znam koliko ti je to cimanje i koliko se isplati. Ali opet, ima zanimljivih upgrade-ova za Am.Std. Stratove...
Da, kontam da bih mogao da im posaljem mail mada ne vredi to 40$ + postarina nikako.guv'nor wrote:Aha, ok, u tom slučaju ti uopšte nisam pomogao...
- mislim_stvarno
Evo jedna najava 
Dogovorio sam se sinoc sa likom da mi posalje Dimrzio Super Distortion. Veoma povoljna cena (ko je gledao oglase zna) i treba da mi stigne pocetkom sledece nedelje...
ako me ne zavrne
, ali nemam za sada razloga da pomisljam na to
Prvi od 3 magneta za ibaneza je na putu jeeej

Dogovorio sam se sinoc sa likom da mi posalje Dimrzio Super Distortion. Veoma povoljna cena (ko je gledao oglase zna) i treba da mi stigne pocetkom sledece nedelje...

Prvi od 3 magneta za ibaneza je na putu jeeej

- mislim_stvarno
Stigao je
stigao je
stigao je 
Samo steta sto necu moci do ponedeljka da ga stavim

Samo steta sto necu moci do ponedeljka da ga stavim

Nemas zice a?
- mislim_stvarno
Pa nemam nov komplet zica da stavim, ali nemam ni vremena. Imam kolokvijum sutra

Na mom Fender Jaguaru sam pravio neznatnu modifikaciju:
Zamenio stock Jaguar/Jazzmaster bridge

za Fender Mustangov - stabilniji tuning i zahteva minimum setupa - narocito ako batinate svoju gitaru...

A najnoviji mod sledi uskoro - teaser shot...

Sto ce verovatno uzrokovati da konacno predjem na flatwounds...
Zamenio stock Jaguar/Jazzmaster bridge

za Fender Mustangov - stabilniji tuning i zahteva minimum setupa - narocito ako batinate svoju gitaru...

A najnoviji mod sledi uskoro - teaser shot...

Sto ce verovatno uzrokovati da konacno predjem na flatwounds...
Ja sam modifikovao svu elektroniku, sad prelazim na hardver. 

Na Squiera?shule wrote:Ja sam modifikovao svu elektroniku, sad prelazim na hardver.