Naj ex-yu vokali?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

johnny_b_good

Re: Naj ex-yu vokali?

Post by johnny_b_good » 17 Jul 2008, 23:44

Duane wrote:ja neznam zasto se tebi nesvidja al meni je zakon... onako muski sto bi se reklo, a i takav glas savrseno pase pesmama... meni je on stvarno medju najboljima stare juge a i sire... a jos plus uzivo je odlican...
slusao sam ga uzivo.Originalan.Ja ga gotivim sto je bio u Ribljoj Corbi...dobar je tekstopisac

XaPa

Post by XaPa » 18 Jul 2008, 01:51

Duane wrote:ja neznam zasto se tebi nesvidja al meni je zakon... onako muski sto bi se reklo, a i takav glas savrseno pase pesmama... meni je on stvarno medju najboljima stare juge a i sire... a jos plus uzivo je odlican...
Nisam ja rekao da se meni nesto ne svidja.....znam sve njihove pesme i ok zvuce,nego sam se drzao direktno teme"naj ex-yu vokali" i uporedjivao sam glasovne mogucnosti pevaca.....

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 18 Jul 2008, 18:30

sta ja znam, ova trojica iz dugmeta, meni je tu najgotivniji tifa kad slusam album, ali brate, covek je retardiran, peva nepravilno i isfalsira kolko oces, al dobro, odlican je kad uspe da se snimi:)
aki me malo smara na subjektivnom planu, ali mislim da je objektivno bolji od ove trojice gore i stvarno mislim da je vanserijski pevac.

a sto se tice filinga, a ne tehnike, spomenuo bih nesu leptira recimo. jura stublic onako, negde mi lezi do jaja, a negde me nervira strasno. darko rundek mi se svidja kako peva, to kazem zato sto u principu ne volim takve ciste, nekarakteristicne glasove. bora djordjevic mi nikad nije odgovarao, bajaga mi je uvek bio kul i kontam da sam zensko da bih se lozio na njega kad peva balade:) ne znam zasto, ali na ovom forumu vlada neki ogroman animozitet prema bajagi, meni je on simpatican uvek bio i budi mi neku nostalgiju jebiga (ko i svi ovi nabrojani uostalom). topica nikad nisam mogao da smislim, preterano me smara covek, bas ne mogu da slusam:) sto se tice ovog iz kazalista, nekako mi je uvek bio prosecan, slicni su mi bili on i ovaj sto je poginuo iz jabuke, samo sto mi je ovaj iz jabuke bio specificniji i bolji.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 Jul 2008, 12:50

a jeste topic smor nevidjen, njega strasno vole siroke narodne mase a i kolege muzicar(a o kolegama sve najbolje) ali je meni on truba jer mu je svaka pesma ista... jura stublic je odlican, a i pesme su odlicne samo je kao covek malo NUTS... a sto se bajage tice on je majstor svog zanata... to je ono cime on zeli da se bavi i to je ono sta radi savrseno, nije to neka komplikovana muzika ili neki razjebani instrumentali ali to je upravo ono sto se tu trazi...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 20 Jul 2008, 14:08

meni je topic smor jer me ubi sa svojim pevanjem koje mi je strasno dosadno, glas, intonacija, samo pevanje, ma sve mi indukuje neverovatan smor, al ne onaj pozitivni smor tipa ubicu se sto sam tuzan (onda znaci da je pevac/pesma uspela) nego onaj cisto ajde-prestani-molim-te-dacu-ti-pare-fizicki-smor:)))

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 20 Jul 2008, 19:28

pa kad covek peva svim zivim balkanjanima i nije promenio fazon od kako se rodio i svaka mu je pesma ista, samo je pratnja drugacija...

LazaRocker

Post by LazaRocker » 20 Jul 2008, 20:55

Kad cika Rade Tocak kaze Dado Topic, onda je Dado Topic :lol:.
Zezam se, ja ne mogu da se opredelim izmedju Borisa Arandjelovica i Najde.

Santana

Post by Santana » 03 Aug 2008, 13:54

Najvise volim kako borin glas lezi u pesmama ali kao pevac i nije nesto.ovaj iz smaka je mogao da peva gilanove note u svoje vreme i mada ne slusam smak ja volim takve pevace. bebek je imao specifican glas a i islamovic. ne jezim se kad neko skripi kredom po tabli ili noktima po zidu ili farbi na metalu ali od stulicevog glasa se jezim.ne volim ga
bajaga je karakteristican i zanimljiv mu je onaj dublji glas koji se dobro slaze sa muzikom kod njegovih pesama.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 05 Aug 2008, 11:54

Duane wrote:pa kad covek peva svim zivim balkanjanima i nije promenio fazon od kako se rodio i svaka mu je pesma ista, samo je pratnja drugacija...
ziva istina.

meni je Koja najbolji vokal domaceg roka.
tehnicki - ne, ali to meni nije ni bitno... vec muda i stav!

milosch

Post by milosch » 09 Aug 2008, 23:54

balanso wrote:sto se tice vokalnih mogucnosti , daleko najbolji : aki iz parnog valjka ....
za ostale , pa ..... islamovic , bebek (prvi je bolji pevac , drugi ima bolje pesme )
Znaci upravo to :lol: mada mozda dodam jos nesto ...

Storm

Post by Storm » 16 May 2009, 09:33

Kiki iz Pilota ima bas cool glas.Uvek sam ga voleo slusati,kao i Davorina iz Indexa.
Sto se tice ono tehnicke strane i mogucnosti, ako mi se ne svide pesme pevac moze da bude dobar koliko hoces.Dzaba 8)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 May 2009, 10:21

Dzoni Stulic, Darko Rundek, Zoran Predin, Milan Mumin.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 May 2009, 11:43

mumin je lik i ima specifican glas koji pase pjesmama, medjutim, gledo sam ga u garazi ili tako necemu jednom i brate, on tolko falsira da sam ja mislio da mene neko zajebava:) al stvarno, ne ono kao, vidi falsira, nego jebote krenes da pravis one face ko da si pojeo limun:) mislim, ja drzim program i cale moj ustaje sa 'ma idi u picku materinu' i gasi tv:)
bas sam se iznenadio...

easylivin

Post by easylivin » 11 Jun 2009, 00:22

najvise cijenim Arandjelovica (SMAK), Djozera (Atomci) i Hans-a (GBK)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 11 Jun 2009, 00:45

Milan Mladenovic

Post Reply