Potenciometar za Stratocaster (Squier)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

Re: Potenciometar za Stratocaster (Squier)

Post by Funkomat » 18 May 2009, 16:46

Stanko wrote:Pazario sam DiMarzzio u mix-u, za 560 din, ali avaj, potenciometar je veci nego originalni na gitari. A lepo sam pitao onog pavijana 2 puta dal je to to, posto je malo veci od ovog sto sam skinuo sa gitare. E sad dal da se usudjujem da prosirim rupu na masci i da ga montiram? Jel ima neko ovakva iskustva.... :(
Mislim da je veci problem sto MISLIM da ti nece stati u telo.
Nedavno smo bas ortak i ja menjali potenciometre u njegovom squier-u, kao i ti, imao je te manje i nije bilo dovoljno mesta u drvetu za ove vece. Morali smo da busimo telo. Nije vise od 5-6 mm ali opet...

Stanko

Post by Stanko » 18 May 2009, 16:57

Pa situacija je sledeca
- stace sto se tice mesta u telu
- mora da se shiri rupa na masci
- ovi 'originalni' squier potovi, imaju parce metala koje pasuje u rupu na masci da se ne bi okretali
- i di marzio je 'vishi' tako da bi dugme za pot strcao iznad maske

Drugar mi rece da ima neki koji je kupio odavno ali ga nikada nije iskoristio, pa cu da uzmem taj od njega, cisto da ocuvam estetski izgled, a ovaj pot nek stoji mozda meni il nekom zatreba...

Hvala opet ;)

Stanko

Post by Stanko » 19 May 2009, 10:17

Btw ako nekom treba ovaj pot nek se javi, dobije ga za 500 din, sa sve pakovanjem i racunom :) :P :)

Stanko

Post by Stanko » 19 May 2009, 23:05

Evo sam opet pisem na svojoj temi :) na kraju sam od drugara dobio plasticni pot, koji je takodje bio veci, tako da sam svejedno morao da sirim rupu na masci. Tako da sam odlucio da stavim metalni (tako da vise nije na prodaju :P ), bilo je mesta u telu, i najvaznije je da radi :)

Stavicu slike sutra, sad me apsolutno mrzi ;)

Stanko

Post by Stanko » 20 May 2009, 11:35

Prvo tek otvoren squier
Image

Pa dve slike cisto da vidite razliku u velicini potenciometara :) I to sto je vishi sam resio tako sto sam prvo navrnuo dve matice na navoj, pa tek onda ga provukao kroz masku. Rupu sam prosirio toliko da mogu da 'uvrnem' pot u nju.
ImageImage

Rupa kao sto vidite nije bas najlepsa, nisam imao mnogo alata, ali radi posao :)
Image

E evo i montiranog potenciometra, sad sve radi fino. Samo da kazem da originalni squierovi poovi imaju gladak hod, dok ovaj di marzio, malo 'grebe', ali bez obzira radi sasvim dobro :)
ImageImage

Eto tako se zavrsise moja puteshestvija koja se ticu potenciometra :D sve u svemu raspisah se sam na temi, ali nadam se da ce nekom ovo pomoci, ako bude imao slicnih problema ;)

Pozdrav i hvala jos jednom svima :)

Post Reply