Devetke ili desetke
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Devetke ili desetke
pa osmice su ti jako tanke tako da i sa njima ide brze pucanje..ja sam stavio ernie ball 9-tke,imas post iznad,vidi datum,i traju 3 meseca bez pucanja ili gubitka sjaja...probaj..vidi... 

Sta je burence?Highway One wrote:E ljudi ne znam sta da radim(zapravo znam preci cu na 9ke) ali ne znam zasto mi se desava kad stavim earnie ball osmice da mi se prilikom sviranja zica otkida ili odmota sa onog dela kod burenceta, ne pukne od sviranja negde kod griftplatne , nego u kobilici , pretpostavljam da nije kod sedla![]()
Ali eto juce se deslio kad sam napravio bend na poslednjem pragu i podigo zicu negde do pola griftplatne i jos malo sam tremolo upotrebio
Ja nisam razumeo pitanje... Ne kontam gde tacno pukne zica? Mozda neko drugi jeste...
U svakom slucaju, prelazi ti na 9ke ili jos bolje, na 10ke.
Nije ni cudo da ti pucaju 8ce... Pogotovo ako ih, kako kazes, zavijas do pola griftplatne ali ako ti puca uvek ista zica na istom mestu, moguce da imas neki problem kod kobilice... Ili gde vec puca.
edit
Muki, sad videh tvoj post...
Kako brate 3 meseca bez gubitka sjaja?

Mislim da ti se samo cini. Kad ih skines i uporedis sa novima videces da su izgubile sjaj.
Ja koristim ernie ball 10ke i izgube sjaj za jedno mesec dana a ja se jos i trudim da ih redovno brisem, ne sviram sa prljavim rukama i slicno.

- Highway One
Ok kad mi puknu ove osmice sto sam sad stavio menjam na 9ke 
Ne bih mogao 10ke mnogo su mi tvrde da bih svirao brzo

Ne bih mogao 10ke mnogo su mi tvrde da bih svirao brzo

- johnny_b_good
Ja se dvoumim sta sad da uzmem- 9ke ili 10 ke al najjaca je stvar imam na gitari od kada sam je kupio al ne znam koje su 

- Highway One
uglavnom su 9ke ja mislimjohnny_b_good wrote:Ja se dvoumim sta sad da uzmem- 9ke ili 10 ke al najjaca je stvar imam na gitari od kada sam je kupio al ne znam koje su

ma ništa ispod 10!
- johnny_b_good
Koliko je komplet Ernie Ball 10ki?
- Guitar_thrill
- MF veteran
ja sam jedno vremen svirao na akustari intenzivno 11ke, i sad kad sam uzeo na elektricnoj 10ke, jako su mi tanke i mekane, prvo nisam verovao da su 10ke
tako da verovatno prelazim na 11ke od sledeceg menjanja zica 

Ja zice nisam menj`o 10 meseci

Bluesko wrote:Ja zice nisam menj`o 10 meseci![]()
![]()
![]()

- johnny_b_good
johnny_b_good wrote:Koliko je komplet Ernie Ball 10ki?
- Guitar_thrill
- MF veteran
zoves pa pitas jbt...i nije svugde isto, evo u Zrenjaninu je oko 700 din. nemoj biti lenjjohnny_b_good wrote:johnny_b_good wrote:Koliko je komplet Ernie Ball 10ki?

- johnny_b_good
Cuo sam oko 580 u Mitrosu
tacno 500