pomoc oko kupovine pojacala :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: pomoc oko kupovine pojacala :)

Post by nemanjavelimirovic » 10 Dec 2010, 18:39

shule wrote:need help.
zanima me sta mislite o ovom pojacalu, meni deluje skroz interesantno, i ocuvano.
nudi mi covek za moj pedalboard sa pedalama (koje polako prestajem da koristim) za 1:1 zamenu. cena je po meni ok. i mislim da cu uzeti.
samo me zanima sta mislite, na internetu ima jako malo o njima.
evo oglasa:
http://www.kupujemprodajem.com/Acoustic ... ter_id=140
fala. :D
Imao, svirao....uzimaj.

za 220evra nema lampasha nazalost, ali ovi akustici su dobar supstitut...
:ziveli:

shule

Post by shule » 10 Dec 2010, 18:56

propala ponuda, covek odustao. :zzz:

umart

Post by umart » 10 Dec 2010, 21:17

Funkomat wrote:Pa da, svaki ts je dobar. Meni se jedino 9dx ne svidja preterano mada sam ga koristio sve dok nisam presao na 808 tako da je i on fin. :)
dobro dobar,znas na sta sam mislio.sta je bolje od cega za ovo,za ono,808hw sije sve za ovo,ts9 za ovo,ja mislim da je petica najbolji jeftiniji ts itd.daj neko misljene,a ne dobar je. :lol:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 11 Dec 2010, 13:54

Pa za mene svi rade isto . :) Overdrajv. Razlika je samo u tome koji ce ti se vise svideti. Nema jedan je bolji od drugog.
Meni se najvise svidja 808. Eto misljenja. :D

umart

Post by umart » 12 Dec 2010, 07:52

dobro,znamo coce da je 808 toboz ponajbolji. a od jeftinijih zamjena?5 vs 7vs 10?

maksoni vs ovo novo?koji je najbolji za tajt,koji za bust,a koji kao stend aloun drajv? :lol:

bez zajebancije,mnogo je mistike oko ts-a.jedino sto sam mogao empirijski da doznam jeste da 808 radi sa rektijem za tajt nenormalno,i da 9ka najobicnija,ne makson isto dobro radi takodje za tajt,i malo je sirovija,na vecem opsegu pojacala.

sjutra se isprobava ta 5tica,da vidimo kako sljaka (tajt,bust). :ziveli:

clapton

Post by clapton » 17 Jan 2011, 01:06

naidjoh na ovo pojacalce danas http://www.kupujemprodajem.com/Laney-VC ... -oglas.htm

sta mislite? da li da uzimam? cini mi se da nije skupo a nudi ono sto je meni potrebno

evo kako zvuci (za one koji ne znaju) http://www.youtube.com/watch?v=lwCZZEBgqg8

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Jan 2011, 02:43

Ja bih lično pre uzeo ovo: http://www.kupujemprodajem.com/Laney-Cu ... id=1630581

Jeftinije je za nijansu (s tim što bi možda još mogla da se spusti cena jer je oglašivač ranije držao na 250 ili 280e cenu, ne sećam se tačno), i ima 12'' zvučnik... Ne znam da li ti taj amp odgovara zbog ukusa i potreba, ali mislim da vredi bar razmotriti...

EDIT: Sad gledam, ovaj VC15 ima jednu dobru prednost - ima poseban, odvojen drive kanal... Trebalo bi svakako isprobati oba, i uporediti ako je ikako moguće...

clapton

Post by clapton » 17 Jan 2011, 03:53

ne znam, meni se vise svidja ovaj VC15. koje su prednosti toga sto ima odvojene kanale ili ovog drugog sto ima 12' zvucnik?

nemam mogucnosti da isprobam, nazalost. imam druga u BG koji bi posao da proba pojacalo i ako je sve u redu ja bih mu poslao pare... VC izgleda potpuno nov i sam prodavac kaze da je koriscen samo nekoliko sati + ima originalnu ambalažu, uputstvo i račun ;)

i da dodam da se ne bih mnogo oslanjao na njegov overdrive vec bih koristio pedale.

EDIT: sad vidjeh i da je Cub12R skoro pa nov, takodje :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jan 2011, 08:53

I jedan i drugi su PCB. Nazhalost.

Meni mnogo bolje zvuchi VC-15, ipak.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Jan 2011, 11:12

clapton wrote:ne znam, meni se vise svidja ovaj VC15. koje su prednosti toga sto ima odvojene kanale ili ovog drugog sto ima 12' zvucnik?
Prednost odvojenog kanala jeste sledeće (barem sam ja uvek tako gledao na to) - u slučaju da hoćeš da koristiš drajv sa pojačala, ovde to možeš uraditi preko njegovog footswitcha, a dodatne efekte (wah, kompresor, ili još neki drajv) vezati ispred pojačala, odnosno između gitare i inputa na pojačalu, i ostale efekte (modulacije i delay,) vezati u fx loop.

Zašto je to prednost? Recimo na drugom Laney (Cub serija) nemaš odvojen drive kanal, i da bi dobio drajv sa pojačala,ti moraš da napanjiš gain da bi poterao lampe u zasićenje. To je ok, ali samo ako ti takav, jedan zvuk treba, jer da ti treba klin odjednom, morao bi da ga dobiješ ponovnim podešavanjem pojačala (smanjivanjem gaina), što je, mora se priznati, gotovo neizvodljivo u live situaciji. Ok, uvek je tu volume pot na gitari, ali je pitanje koliko dobro on može da posluži u te svrhe.

Što se tiče zvučnika, mislim da se na jednoj temi raspravljalo o razlikama između 10'' i 12'', možda iskopaš preko pretrage... Anyway, koliko ja kapiram, 12'' bi zbog većeg prečnika trebalo da ima masniji, deblji zvuk, dok je opet sa druge strane 10'' brži zvučnik ond. bolji odziv. Isto može da se desi da na 10'' malo zafali basa u odnosu na 12'', ali sve zavisi od zvučnika naravno. Ovaj komentar za zvučnike uzeti sa rezervom, jer ne mogu da tvrdim sa sigurnošću to što sam napisao. Jednostavno nisam imao prilike da uporedo sviram isto pojačalo sa 10'' i 12'' pa da mogu da uporedim, ovo je više bilo ''internet znanje'', ali možda pomogne...
clapton wrote:i da dodam da se ne bih mnogo oslanjao na njegov overdrive vec bih koristio pedale.
U tom slučaju, ja bih ganjao pojačalo koje ima lepši clean zvuk.

Ovo je za cub12
http://www.youtube.com/watch?v=VO8MreEzXMM
VC15
http://www.youtube.com/watch?v=lwCZZEBgqg8

Oba su zvanična Laney demo-a, ali mi je s*anje što su rađena sa totalno različitim gitarama, cub 12 je rađen sa muljavim LP-jem, dok je VC15 sa Ibanezom koji ima kristalniji klin, jbg... Kad pogledam ova dva, stvarno mi se čini da vc15 mnogo bolje radi.
Cortex wrote:I jedan i drugi su PCB. Nazhalost.
Moj Carvin koji je USA made je isto pcb, isto kao i Funkomatov Blues Jr., ne vidim što bi to bila ozbiljna zamerka?

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jan 2011, 11:19

Pa dobro nisam to izneo bash kao nepremostivu zamerku, uopshte. samo sam izneo, ono...da se uzme u obzir, nije bash stvar koju treba zanemariti, ima razno uradjenih PCB-a, sve zavisi kako je uradjeno. :ziveli:
VC-15 je definitivno sjajna kupovina, a postoji i Greenback od 10" haha :mrgreen:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Jan 2011, 11:32

Cortex wrote:ima razno uradjenih PCB-a, sve zavisi kako je uradjeno. :ziveli:
Vala jasno. :ziveli:
Cortex wrote:VC-15 je definitivno sjajna kupovina, a postoji i Greenback od 10" haha :mrgreen:
E ako ima Greenback 10'', onda može. :D

Poz, palim na fax... ::ranting::

clapton

Post by clapton » 17 Jan 2011, 12:59

pogledao sam ja ove zvanicne demo-e i jos po koji. svidja mi se zvuk, barem ovako preko yt-a :)

nista onda. da kazem drugu da ide da pogleda kad bude mog'o pa javljam. moram da vidim prvo kako bi isao transport :)

i nemojte da koristite nepoznate rijeci i izraze mnogo dok sam ja tu. znajte da cete morat' da mi objasnite sve :D
dakle PCB je? :D

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Jan 2011, 13:02

clapton wrote:dakle PCB je
Printed Circuit Board, tj štampana ploča, što ne treba ni najmanje da te brine jer se još od kraja 70-tih 99% svih pojačala radi tako. :)

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jan 2011, 13:15

eto vidish, nisam ni j znao da je taj procenat toliki??? ja reko to se stavlja samo u bash jeftina pojachala, bila ona tube or not tube. hm.
jbg kapiram da samo treba paziti da lampe nisu mnogo blizu pcb-a, ostalo je ok?
of course, repairmentwise, pcb gubi.

Post Reply