Gitaristi narodne muzike

Moderator: Trooper

Post Reply
Marsh

Re: Gitaristi narodne muzike

Post by Marsh » 13 Jan 2008, 00:11

Doolio wrote:moze da ti zvuci kako oce, to nije poenta. a mogu ja i vrlo nepederski da pisem (i ne samo da pisem).

e to je vec bolje :D

Josip

Post by Josip » 11 Feb 2008, 01:51

E, najbolji gitarista je onaj lik shto svira u Lukasovom bendu! Znaci lik rastura! A josh svira Epiphone Bullseye (viva la Zakk XD)

A i Milan Kordulup (Amadeus Band / ex- Rapid Force) nije za bacanje!

Blue

Post by Blue » 20 Feb 2008, 03:14

Josip wrote:E, najbolji gitarista je onaj lik shto svira u Lukasovom bendu! Znaci lik rastura! A josh svira Epiphone Bullseye
Jas čuo da su ti Lukasovi neki prangijaši, samo su, jbga, rešili novce da zarade... ;)

sikibaba

Post by sikibaba » 24 Feb 2008, 15:50

momci,sedite kuci,gitaru u sake pa udri...
a kad se dovoljno navezbate,ponudite se nekom da svirate....
pa malo tezgarite,moze i Branka Kockicu sa dve akustare...
pa kad budete imali vise od 1000 svirki,bilo kakvih,u podrumima,
na tavanima,na drvetu,nebitno, ONDA mozete nekog da hvalite,
a da pljujete morate jos i da se dokazujete...nego gasi komp pa
2 sata dnevno raznoraznih skala,jer ovi sto ih pljujete to drze ispod malog nokta...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 28 Feb 2008, 20:01

ali su ipak sabani!!!
2 sata dnevno je sranje, vrlo malo... tako se ne uci djitra, potrebno je mnoogo vise. a djitra se uci i kroz slusanje, i stvaranje muzike. zanima me samo, zasto je tezga parametar po kojem se odredjuje dobar gitarista...
Milan Kordulup (Amadeus Band / ex- Rapid Force) nije za bacanje!
gde je Milance zavrsio, a kao kinac glumio rokera. kad se samo setim meri long ekipe, jebiga.

ljosim

Post by ljosim » 14 Mar 2008, 13:27

Ja mislim da je sviranje narodnjaka na gitari mnogo zajebana stvar i ko nauci dobro da svira naronjake na gitari uz malo vezbe svirace sta god pozeli

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 15 Mar 2008, 01:11

ljosim wrote:Ja mislim da je sviranje narodnjaka na gitari mnogo zajebana stvar i ko nauci dobro da svira naronjake na gitari uz malo vezbe svirace sta god pozeli
A tako znaci!!!a ja se ubijam da odsviram Winter madness solo,kad ono to je tajna!Novi hit sinana sakica,znaci... :lol:
Evo odma sad cu da ga skinem,pa onda na wintersun!!!!!!! :gitara2: :mrgreen:

Piece!!!! :cekic:

Josip

Post by Josip » 15 Mar 2008, 02:35

ljosim wrote:Ja mislim da je sviranje narodnjaka na gitari mnogo zajebana stvar i ko nauci dobro da svira naronjake na gitari uz malo vezbe svirace sta god pozeli
Donekle si u pravu. Stvarno kad malo bolje oslushensh shta se krije ispod zurli i tarambuka, cujesh bogami mnogo harmonika (veshtacki harmonik odsviran na gitari ;]), riffova, super ritam itd itd

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 15 Mar 2008, 04:56

ma, milina bozija!

ljosim

Post by ljosim » 15 Mar 2008, 15:00

Dosta narodnjaka iz doba 90te do jedno 97e su u nekom rokerskom fazonu pogotovu one koje je zlaja komponovao npr. Mira Skoric, Vesna zmijanac.
Kod njih u pesmam gruvaju rifovi svi furaju neke motorke kao opasni smo tako da je to sve isto isto samo zavisi kako se otpeva.

Charlie

Post by Charlie » 03 Apr 2008, 18:39

Ja sam folker,turbofolker i sve ostalo kako god hoćete da nazovete narodnjake.U privatnom životu sam ljubitelj Dire Straits,Clapton,Whitesnake,Europe,Pink Floyd...itd,znate šta već,to volim da slušam i nekad sam i svirao nešto od toga,a i danas u moru narodnjaka koji traju nekad i ne više od 15 dana,zasvira se i nešto od ovih gore nabrojenih.
Dugo sam u poslu,skoro 20 godina(iako imam 34).Gitaru sviram od svoje 6. godine.Sad sviram komercijalnu muziku jer samo od toga živim,kako ja tako ostali u bendu,a zajednoi smo već nekih 9 godina.
Mogu samo dodati da i ovi hiperproduktivni hitovi grand,VIP,itd produkcija predstavljaju svojevrstan izazov za muzičare uopšte,tako i za gitariste,ima dosta dobrih solo dionica u takvim pjesmama i kad se lijepo odsvira i otpjeva uživo,može se reći da se uživa i toj muzici,mada često,naš potpuno anonimni ženski vokal bolje otpjeva pjesme pojedinih "zvezdica",ali tome smo svi svjedoci svakodnevno,jer i sami znate ako ste aktivni u tezgarenju da ima jako talentovanih muzičara a u potpunoj sjeni.Mogu dodati još svima vama koji ne razumijete narodnjake,da nije bitno šta sviraš nego kako sviraš.Sve ove godine bavljenja muzikom sam shvatio da pravi svirači,rokeri cijene dobrog folkera i obrnuto,jer ne treba potcjenjivati nikoga,uostalom uzmite nešto od folka,npr...Savu Bojića(južni vetar)da skidate pa ćete vidjeti da to nije nimalo lako,pa npr Zoran Starčević itd,postoje mnogi...

Charlie

Post by Charlie » 03 Apr 2008, 18:48

Blue wrote:
Josip wrote:E, najbolji gitarista je onaj lik shto svira u Lukasovom bendu! Znaci lik rastura! A josh svira Epiphone Bullseye
Jas čuo da su ti Lukasovi neki prangijaši, samo su, jbga, rešili novce da zarade... ;)
Pa ja se ne bi složio da je Lukasov gitarista najbolji u tome,praše oni svi ali to nije narodna muzika,meni više pop-rock...Zoran Alvirović Kina(apsolutno romantično) je po meni najjači,a nekad je svirao sa ovim Lukasovim što praše.
A ima mnogo dobrih gitarista,opet kažem treba gledati na to kako ko svira a ne šta svira i na šta svira.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 03 Apr 2008, 18:48

Pa ne znam da li treba ubacivati Zorana Starcevica u isto "kofu" sa juznim vetrom :wink:

To sto on radi sa sinovima je dosta pitko i onako kako bi i trebalo da zvuci etno,isto sto je i Vlatko radio sa Leb i Sol -om ,a i na onom albumu sa Tadicem ,tako da ono ne vidim neku vezu izmedju gore pomenutog Save (juzni vetar) i Zorana Starcevica :)

Pozz

Edit : Ako ti nije frka samo da ne dogovaras post za postom,imas gore dugme izmeni pa ubaci ako si nesto zaboravio,okej :D

Charlie

Post by Charlie » 03 Apr 2008, 18:54

OK,zaboravio sam da to tako treba jer sam žurio,a što se tiče Zorana Starčevića,nisam mislio na ovo što je radio sa sinovima,to je nešto predivno i bez komentara,nego mislio sam na raniju produkciju njegovih kola,instrumentala...Albumi koje je radio Kebi,Lj.Aličiću itd.Pozdrav!

Critical
PedoBear

Post by Critical » 03 Apr 2008, 18:57

Onda ja nisam upucen u njegov rad ,nisam znao da je radio to o cemu ti pricas :wink:

Svejedno trio je odlichan ! :D

P.S. Ne moras da brines za postove ,samo da ti kazem da ima dugme da ne bude posle... :D

Post Reply