PRS gradnja u mojoj izvedbi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: PRS gradnja u mojoj izvedbi
e sad nemam izgovora za zabusavanje . stiglja je posiljka sa civijama i bridgeom tako da nastavljamo projekat.

- tyler durden
- MF veteran
totalno sam zaboravio na ovu temu, i sada pogledam ispočetka sve slike, koje si kačio, i stvarno sam fasciniran za količinom rada i truda, koju si uložio u finese na ovoj gitari. Ja sam veliki lover PRS-a, već neko vreme i imam njihove gitare, i mogu ti reći da mi ova do sada izgleda skoro ravnomerno kvalitetno....stvarno, apsolutno ti svaka čast na ovome što do sada vidim, i jedva čekam da vidim kakva će biti na kraju.
Nista lepse nego kad stignu neki gitarski delovi.oboss wrote:e sad nemam izgovora za zabusavanje . stiglja je posiljka sa civijama i bridgeom tako da nastavljamo projekat.

elem doslo vreme da se nesto i uradi. zadnjih dana se aktivirah oko zavrsetka radova na ovom prs-u te sam gitaru dovodio do finalnih mera i pripremio je za ugradnju pristiglog hardvera. prvo sam malo istanjio glavu vrata i doveo ga na debljinu od 13 mm sto je taman mera pred zavrsno smirglanje.

onda sam lepo razmerio na suvo sklopljenu gitaru , odredio mesto 25-og inca i sa 12 mm gurgijom izbusio rupe za nosace kobilice ili ti bridgea . hm veoma stresan posao jer nikad nisi bas 100% siguran da je rupa vertikalna po svim osama ali uspeo sam.

naravno odmah nabacih i adjustable weraparound bridge

onda sam se bacio na montazu civija i to je za cas bilo gotovo. izbor mi je pao na gotohove keystone metal knobs masinice i srecom da se gornji par uklopio na knap jer je nozica kroz koju id sraf za fiksiranje kod ovih masinica pod uglom. naravoucenije da od sada dobro gledam na to odstojanje .

elem to na kamari izgleda ovako.

ono sto planiram u narednih dan dva je u stvari najpipkaviji deo posla po meni. to je montaza i lepljenje vrata. za to mi je bio neophodan bridge i sada mogu i to da zavrsim. idemo dalje.

onda sam lepo razmerio na suvo sklopljenu gitaru , odredio mesto 25-og inca i sa 12 mm gurgijom izbusio rupe za nosace kobilice ili ti bridgea . hm veoma stresan posao jer nikad nisi bas 100% siguran da je rupa vertikalna po svim osama ali uspeo sam.

naravno odmah nabacih i adjustable weraparound bridge

onda sam se bacio na montazu civija i to je za cas bilo gotovo. izbor mi je pao na gotohove keystone metal knobs masinice i srecom da se gornji par uklopio na knap jer je nozica kroz koju id sraf za fiksiranje kod ovih masinica pod uglom. naravoucenije da od sada dobro gledam na to odstojanje .

elem to na kamari izgleda ovako.

ono sto planiram u narednih dan dva je u stvari najpipkaviji deo posla po meni. to je montaza i lepljenje vrata. za to mi je bio neophodan bridge i sada mogu i to da zavrsim. idemo dalje.
SVaka cast!!!
Top je PRELEP!
Uh kako je sexy! Bravo!
Top je PRELEP!

Uh kako je sexy! Bravo!
Bice ovo jako lepa gitara.
Super. Srećno sa lepljenjem vrata 

Extra je!
Inlays su bas super
i civije mi se svidjaju.
Imam jedno pitanje nevezano za gradnju (skoro
) - na šta te je podsetio miris piljevine kad si busio rupe na delovima od kruske (ako si to primetio)?
Inlays su bas super

Imam jedno pitanje nevezano za gradnju (skoro

da se ne lazemo nije mi skrenuo paznju neki poseban misri kod secenja i busenja kruske. verovatno me ostala prasina zacepila pa sam ugasio receptore u nosub-Looser wrote:Imam jedno pitanje nevezano za gradnju (skoro) - na šta te je podsetio miris piljevine kad si busio rupe na delovima od kruske (ako si to primetio)?

Mene podsetilo na rezanje grafitne olovke
pa reko da vidim da li si i ti mozda primetio. Jbm li ga
(a mozda mi je svrdlo sa grafitnim nozevima pa sam se zbunio
)

- Hotstepper
...to su ti sitni detalji koji chine ovaj "hobi" tako ekskluzivnim...b-Looser wrote:Mene podsetilo na rezanje grafitne olovke....

prelep top!!!oboss wrote:elem doslo vreme da se nesto i uradi. zadnjih dana se aktivirah oko zavrsetka radova na ovom prs-u te sam gitaru dovodio do finalnih mera i pripremio je za ugradnju pristiglog hardvera. prvo sam malo istanjio glavu vrata i doveo ga na debljinu od 13 mm sto je taman mera pred zavrsno smirglanje.
![]()

ovih dana treba da nabavim neke uzorke bajceva , lakova i pigmenata pa cu malo da eksperimentisem i vidim stra mogu da postignem. ideja mi plese izmedju dark cherry wraparound sunburst-a , violin amber sunburst-a ali najverovatnije da cu pokusati da postignem tobacco sunburst. u svakom slucaju cu gledati da traka najtamnije nijansebude dosta tanka i da centralni deo bude prilicno jednobojan bez prelaza. pozadina i vrat su od kruske i to cu verovatno samo za nijansu za potamnim ali ostavicu prirodni kruskin ton. elem sve to planiram a videcemo sta ce ispasti.

oboss wrote:tobacco sunburst

Niko nece da radi bele gitare
...