BOSS DS - 2 Turbo Distortion or Digitech DF - 7

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

serbianzoro

Re: BOSS DS - 2 Turbo Distortion or Digitech DF - 7

Post by serbianzoro » 24 Dec 2009, 00:48

sinak idi molim te probaj ili cuj na youtube ovaj beringer 21 koji ti rece covek,sve klipove koje budes cuo su sa line izlaza ili kao sto bi ti direktno u stub,pedala ubija na mestu a imas i vise tipova simulacija tako da ne samo da ce raditi na stubu nego ces moci i da biras tip tona,poslusaj me molim te za te bare bolje neeeeeeeeemmmmmaaaaaaaaa

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 24 Dec 2009, 08:33

da li moze OVO http://www.box.net/shared/9qkqjvazpc da bude primer

Ovo je Hot head amp out, a potom mixer out..

snimano direktno u komp.. prvi deo je zvuk kakav bi bio da prikljucis obicnu pedalu i normalan out, a drugi je mixer sa cabinet simulacijom..

A ovo je primer sa ampworksom.. http://www.box.net/shared/xmax9p59c7
takodje snimano direktno u komp, bez obrade..

a ovo GDI21 http://www.4shared.com/file/78635707/55 ... ist_2.html ... opet i on je sniman tako sto je gitara ubodena u pedalu i pravo u komp...

e da, primer sa HotHeadom je malo prenabudzen.. ali mislim da ce ti dati jasnu sliku...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Dec 2009, 08:40

Ako moze jedan predlog?
Nemoj da biras distorziju tako da ti se slaze sa stubom, nego lepo povezi stub na line out kompIjutera, gitaru na line in, a koristi neki fin softver, tipa Amplitube ili Guitar Rig, ili onaj Revalver, i uzivaj.
Meni (a i objektivno) to bolje zvuci od varijante za koju si zainteresovan (pedala direktno povezana na stub).

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Dec 2009, 08:54

Tenji wrote: Meni se sve cini da su ta mala pojacala promasena investicija, kada se kupuju nova...
Ta do 15w i nisu toliko koliko ona jaca do 30... :facepalm:

Inace, slazem se da je najbolja varijanta ako hoces da potrosis pare, da ih potrosis na pojacalo snage do 15w. Ima dosta jeftinih, a bice bolji zvuk. Ako neces tako, ili kupi behringer gdi (ima simulacije marhsalla, fendera i mesaboogie-a, a ima i behringerova serija pojacala sa ovim preampomo) ili ono sto je sinisake rekao...

Anonymouss

Post by Anonymouss » 24 Dec 2009, 09:48

Gledao sam ovde za neko polovnopojacalo ali nema nista,gledao sam i na

Code: Select all

www.kupujemprodajem.com
tu sam nasao neko pojacalo Fender Frontman 15G.. Kupio bih polovno pojacalo ali ne znam gde. :D
E sad cuo sam da kada se poveze gitara na komp ima veliki lag i da postoji mogucnost da rikne muzicka kartica.. :?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Dec 2009, 09:49

Ne znam sta je lag, meni jos nijedna kartica nije riknula od 2000. :)

Stanko

Post by Stanko » 24 Dec 2009, 11:23

Ne bas na temu, al...

Ja imam DS-2 i meni se licno svidja, mogu lepo da zamuljam kad mi treba, a ima i ovaj turbo mode koji cesce koristim. Vidim da ga dosta ljudi ne vole... Zanima me onda jel ima nekih uobicajenih modova za ovu pedalu? :)

Anonymouss

Post by Anonymouss » 24 Dec 2009, 13:01

Lag to je kada zvuk kasni..a kartica moze da rikne ako nije kvalitetna..npr. ako je integrisana.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 24 Dec 2009, 13:04

Milion puta sam cuo da kartica moze da rikne ali nikad nisam cuo da je nekom zapravo riknula.

progg

Post by progg » 24 Dec 2009, 13:05

Anonymouss wrote:Lag to je kada zvuk kasni..a kartica moze da rikne ako nije kvalitetna..npr. ako je integrisana.
postoji latencija, tj. kasnjenje zvuka, ali je i to moguce resiti koriscenjem asio4all driver-a. A dokle god budes koristio line in na integrisanoj kartici za sviranje gitare, nista nece stradati...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 24 Dec 2009, 13:36

progg wrote:
Anonymouss wrote:Lag to je kada zvuk kasni..a kartica moze da rikne ako nije kvalitetna..npr. ako je integrisana.
postoji latencija, tj. kasnjenje zvuka, ali je i to moguce resiti koriscenjem asio4all driver-a. A dokle god budes koristio line in na integrisanoj kartici za sviranje gitare, nista nece stradati...
:1:

A kupi neku ozbiljnu distorziju svakako, trebace ti kasnije, ali opet i NAJBOLJA nece zvucati kako treba direktno prikljucena na stub. :ziveli:

Markony

Post by Markony » 24 Dec 2009, 23:35

Stanko wrote:Ne bas na temu, al...

Ja imam DS-2 i meni se licno svidja, mogu lepo da zamuljam kad mi treba, a ima i ovaj turbo mode koji cesce koristim. Vidim da ga dosta ljudi ne vole... Zanima me onda jel ima nekih uobicajenih modova za ovu pedalu? :)
Nasao sam DS-2 mod na nekom ruskom sajtu, gde oni opet citiraju nekog spanca ili sta je vec koji demonstrira MOD DS-2 pedale tako sto proizvodi neke nazovi artikulisane zujalice...
Sve u svemu nista!
Ako nabavis DPDT prekidac mozes osmisliti DIY footswitch koji ce ti omoguciti da u toku sviranja nogom menjas modove.
Sviras pratnju u Turbo off modu, nagazis prekidac i sviras solo u Turbo modu.
:ziveli:

Anonymouss

Post by Anonymouss » 25 Dec 2009, 15:57

Odlucio sam da kupim pojacalo i pedalu jedini problem je u tome sto sam nasao samo jedno polovno pojacalo a to je Behringera 15w...Da li neko zna kakvo je to pojacalo i da li vredi kupiti ga? :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 25 Dec 2009, 16:27

DS 2 je dobra pedala za marshall pojacalo i za stratokaster....DF7 je digitalij (imao sam i jednu i drugu)...Zavisi od gitare koju svirsh...Ja sam napravio (tj, drug mi je napravio) Pro Co Rat-a jer sviram telekastere i vox AC30 (i Randall)...Sve zavisi shta kombinujesh :ziveli:

Markony

Post by Markony » 30 Dec 2009, 22:49

nemanjavelimirovic wrote:DS 2 je dobra pedala za marshall pojacalo i za stratokaster.... ...Sve zavisi shta kombinujesh :ziveli:
Potpuno tacno!
Mada, umesto strat moze stojati gitara sa Sing coli-om.
:ziveli:

Post Reply