Da li vrijedi?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

theMadDoGbn

Re: Da li vrijedi?

Post by theMadDoGbn » 23 Apr 2009, 10:45

Nastavak epopeje....
Danas sam isprobao neki mix powerpod 2280, pise da je yamaha, ali znam da je phonic... Jbga, sta da kazem, nisam nesto odusevljen. Kada sam ustekao bas prilicno se slabo cuo, ali aranzer koji je lola prikacio grmi. :grummel_2:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Apr 2009, 15:38

Pa Phonic ti je vrlo slican Behringeru.

A pasivna gitara i bas ce se uvek cuti tise, narocito u Phonicu ili Behringeru, u odnosu na sve ostale uredjaje koji imaju linijski ulaz (klavijature, drum masine isl.). Za ovu namenu sluzi di box i ukljucivanje basa i gitare preko XLR ulaza, ali jbg to ti je jos 50-tak evra trosak...

E di box vec mozes da pazaris iako je Behringer, ja imam jedan kuci i cuk-cuk, radi :)

Blingo

Post by Blingo » 23 Apr 2009, 16:04

sirac-šunka wrote:

E di box vec mozes da pazaris iako je Behringer, ja imam jedan kuci i cuk-cuk, radi :)
Šta bi, svi smo se navadili na ovo jeftino plavo čudo? :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Apr 2009, 16:20

Ma moj je ovaj obican:

Image

theMadDoGbn

Post by theMadDoGbn » 23 Apr 2009, 17:44

sirac-šunka wrote:Ma moj je ovaj obican:

Image
Ako se ne varam taj je 40jevreja, toliko vec mogu da predjem budzet.
Mnogo me je muke stislo, ne znam valja li sta ova mikseta... raspitao sam se kod narodnjaka, jedni hvale drugi kude, ali sve mi se cini da ne vrijedi 500jEvreja... :?:

EDIT:
Smijem li da ukljucim phantom power na kanal gdje sam ustekao bas?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 23 Apr 2009, 18:30

NE!!!! Ni nemas razloga, phantom služi samo za kondenzatorske mikrofone. Međutim, ovaj di box konkretno koji sam stavio gore može da se napaja bilo preko baterije, bilo preko phantom-a. To lepo i piše u uputstvu. Ja ga tako i koristim pošto sam štekara i ne daju mi se pare za baterije svaki čas (mada ne verujem da ovaj mališa može da potroši mnogo).

E sad nisam baš pokapirao, koja mikseta za petso evra?
Za te pare može baš svašta da se pazari.

theMadDoGbn

Post by theMadDoGbn » 23 Apr 2009, 18:47

sirac-šunka wrote:NE!!!! Ni nemas razloga, phantom služi samo za kondenzatorske mikrofone. Međutim, ovaj di box konkretno koji sam stavio gore može da se napaja bilo preko baterije, bilo preko phantom-a. To lepo i piše u uputstvu. Ja ga tako i koristim pošto sam štekara i ne daju mi se pare za baterije svaki čas (mada ne verujem da ovaj mališa može da potroši mnogo).

E sad nisam baš pokapirao, koja mikseta za petso evra?
Za te pare može baš svašta da se pazari.

Ova mikseta Image

Pise Yamaha powerpod 2280, mada to ne postoji, fabrika je phonic.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 24 Apr 2009, 01:23

Jest da imas 12 XLR-a, ali zasto bi uzimao pomalo sumnjiv miks koji neko pokusava da uvali kao nesto sto nije ono sto je napisano?

Za 500 evra mozes da trazis dobru i pouzdanu spravu sa nekih 8 XLR-a koja ce da se isplati, otplati i na kraju proda za gotovo isti novac.

Lepo bi bilo da nadjes neku pravu Yamahu...Yamaha ima dosta siroku ponudu, svirali smo na vise razlicitih komada i svi su bili lagani za upotrebu i lepo su radili i zvucali.

Dynacord se cesto nalazi u oglasima i ima dosta miksera po nasim krajevima... Jedina je prednost sto ima dobar resale value, jer ga tezgarosi obozavaju (mada moram da priznam da je jedan miks na kome smo svirali poprilicno shushtao :hide: ) Ni Tiki nije imao bas reci hvale koliko sam mogao da primetim, mada neke svirke koje su bile ozvucene Dynacord-ovim onim Powermate-om su mi ostale u lepom secanju zvuka sto se tice, pa zbog toga rekoh cisto da pomenem.

Ja bih licno jurio Allen&Heath-a. Najvise smo izakali jedan PA20 i radi bez greske, robustan i jak, zvuk super, cena polovnog bi trebalo da bude oko 500evra. Samo to je mikser bez snage, ali po meni, vredi svaku paru.

I na kraju, ako nemas srecu u potrazi za ovakvim polovnjacima, mozes da vidis koliko su ti novi Peavey-ci ili neki Soundcraft. Souncraft-ovi novi imaju Lexicon-ov procesor i to bi bar trebalo da zvuci solidno.

Znaci ima dosta varijatni koje nisu Behringer ili Phonic.

Inace, od juce imam i jos jednu pricu o Behringeru. Drugar mi ostavio onaj B-1 kondenzatorski mikrofon, cisto da ga malkice isprobam. Inace mik nije ni njegov nego od nekog njegovog drugara.
Mikrofon sam iskoristio za neko probno snimanje saksofona i to je trajalo nekih 30-tak minuta. Usnimak bez obrade je zvucao onako kva-kva, plitko, bez imalo mood-a. No dobro, rekoh mozda ce bolje da izidje vokal. Dosla mi je pevaljka-djevojka i naterah je da krenemo da isprobamo mik. Samo sam ga ukljucio posle 20 sekundi signal je opao gotovo da se nista nije culo u monitorima. Posmisleh da nije pomeren prekidac -10db na mikrofonu koji obara jacinu signala. Nije bilo to. Nije bio problem ni u kablu. Mikrofon je iz cista mira prestao da radi. :grummel_2:

Znaci od Behringera mi je dosta di box-a, a za ostalo neka hvala...

theMadDoGbn

Post by theMadDoGbn » 05 May 2009, 07:59

Evo nasa prica se konacno privodi kraju ::ranting::
Nasli smo preko oglasa, Yamaha MX 12/4 pasivna mikseta, pojacalo yamaha P3200, 2 kutije Yamaha S115 500W, 2 Stalka - trazili su nam nesto preko 1000 evra, tj. 2000KM, ali smo smanjili na 1850 :XD: Uz to dobijamo kablove, stativ za klavijaturu (na njega stavljamo mix i pojacalo) i uz malo ubjedjivanja Ibanezov digital delay pedalu. Sinoc smo 100 kilometara po kisi, preko odvratnih puteva, otisli da vidimo i cujemo na sta to sve lici, i odusevili se. Momak koji to prodaje je tezgaros, dosao iz Njemacke, i nikad taj razglas nije iznio iz kuce - jednostavno, bend sa kojim svira ima neuporedivo jaci. Ocekujemo da u petak stavimo ovu stvarcicu u nasu prostoriju za vjezbanje :ziveli:
Svima hvala na savjetima, a pogotovu Sirac - sunka, da nije bilo vas ljudi, ko zna kakvog Behringera bismo za iste pare vozali.
Ako imate jos neki prijedlog, slobodno se javite 8) Trenutno razmisljam o phantom napajanju na ovom mixu, cini mi se da se ne razdvajaju kanali posebno

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 May 2009, 09:07

Mislim da sam baš na toj istoj mikseti radio 4-5 svirki u jednom od bitnijih klubova ovde i sasvim korektan miks. Sasvim zadovoljavajući efekat.
E phantom nije odvojiv po kanalu. Neki tvrde da to nije bitno, a drugi kažu da kao može doći do oštećenja ne-kondenzatorskih mikrofona, kad je taj glavni phantom uključen. U ovom klubu je gotovo uvek uključen i nisam čuo da je nekom iz neobjašnjivih razloga stradao dinamički mikrofon. U principu, intervencija prepravke ovog "problema" nije uopšte složena, pa ako se nekad javi potreba može i to da se odradi. Za sada ako ne koristite kondenzatorske mikrofone nije ni toliko bitno.

Generalno mi cela ova kombinacija zvuči korektno i kao dobra ponuda.

theMadDoGbn

Post by theMadDoGbn » 05 May 2009, 13:17

sirac-šunka wrote:Mislim da sam baš na toj istoj mikseti radio 4-5 svirki u jednom od bitnijih klubova ovde i sasvim korektan miks. Sasvim zadovoljavajući efekat.
E phantom nije odvojiv po kanalu. Neki tvrde da to nije bitno, a drugi kažu da kao može doći do oštećenja ne-kondenzatorskih mikrofona, kad je taj glavni phantom uključen. U ovom klubu je gotovo uvek uključen i nisam čuo da je nekom iz neobjašnjivih razloga stradao dinamički mikrofon. U principu, intervencija prepravke ovog "problema" nije uopšte složena, pa ako se nekad javi potreba može i to da se odradi. Za sada ako ne koristite kondenzatorske mikrofone nije ni toliko bitno.

Generalno mi cela ova kombinacija zvuči korektno i kao dobra ponuda.
Prosto sam se zaljubio kada sam vidio (i cuo) ovaj komplet :D
Jeste da ima samo Hall efekat na mixu, ali jbga i ne treba nam nista drugo za vokal. Skontao sam da je phantom na prvih 8 kanala, tako da cemo ostale instrumente redjati od 9 pa nadalje... Sada sam se dao u potragu za nekim DI, pa se svoumim između onog crvenog Behringere i Korg Ampworksa, otprilike je ista cijena. Eh, tek sto sam primio platu, a vec je neeeema :oops:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 May 2009, 18:46

theMadDoGbn wrote:Jeste da ima samo Hall efekat na mixu, ali jbga i ne treba nam nista drugo za vokal.
Potvrđujem.
theMadDoGbn wrote:Skontao sam da je phantom na prvih 8 kanala, tako da cemo ostale instrumente redjati od 9 pa nadalje...
Koliko sam ja gledao...
Image
...ova mikseta i ima samo osam mikrofonskih ulaza... Phantom uvek radi samo na XLR, tj. kenonskim ulazima za mikrofone. Ni ne može da ide, niti je potrebno, niti ikako moguće da struja ide kroz linijske stereo ulaze.
theMadDoGbn wrote:... Sada sam se dao u potragu za nekim DI, pa se svoumim između onog crvenog Behringere i Korg Ampworksa, otprilike je ista cijena. Eh, tek sto sam primio platu, a vec je neeeema :oops:
Opet je neko pomešao proizvode... Korg ampworks, ako je o ovom reč:
Image
... nema mnogo veze sa Di Box-om kakav tebi treba. (Ovo ti je pre svega procesor.) Tebi za miks iz Di Box-a treba opet onaj XLR izlaz da bi se u miks ubacio u XLR ulaz (mikrofonski).
Ni crveni ne razumem zašto bi pazario, ne verujem da ćeš dobiti nešto više od onog mog sivog, a taj moj DI radi posao extra. Stvarno ti ništa više ne treba.
Ako si se baš zagrejao za neku simulaciju, onda probaj i onaj GDI21 ili MIC200 ili 100. Uz to ćeš još i uštedeti pare.

theMadDoGbn

Post by theMadDoGbn » 05 May 2009, 22:59

@sirac - sunka:
Znam da nisu iste kategorije taj korg i behringer di, ali valjda obavljaju slicno posao :ziveli:
Posto cu da stekam bas direktno u mikser, treba mi nesto sto ce da digne i balansira signal. Procitao sam na netu da ovaj ampworks salje balansiran signal, te da je (kako artist tvrdi) najbolje rjesenje za tezgarose, a veliki mu je plus sto je sada na snizenju (22 evra). E, sad, ako bih mogao da koristim ovu spravicu umjesto DI, to bi bilo sjajno, pogotovu sto na njemu ima svakakvih simulacija.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 05 May 2009, 23:51

Imam ga ja, i prezadovoljan sam :) ja ga koristim kao procesor, u pojacalo. Pozadi ima mali switch Amp/Line... samo sto nisam siguran da ga jos uvijek imaju, drug je htjeo da ga kupi i valjda ga nema vise... pozovi pa provjeri :ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 May 2009, 00:50

Mislim da tog korg-ića, bar kod nas nema duže vremena. A i cena mu je jedno triput veća nego kod vas.
Ako još uvek ima da se kupi to i po toj ceni, i ja bih jedan komad za bass čisto da se nađe :D
Pa ako je neko u prolazu i voljan da mi donese, bio bih vrlo zahvalan.

Post Reply